Hyppää sisältöön
Titta Tilvis

MAKEE-hanke kartoittaa Kokkolan kaupunkikeskustan yrittäjien ja käyttäjien toiveita

Kokkolan kaupallisen keskustan toiminnallisen kehittämisen tueksi käynnistyi kesäkuun alussa Maakuntakeskuksen kehittämishanke MAKEE, jota toteuttaa Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK.

MAKEE-hankkeessa kaupallisen elinvoiman kehittämiseen pääsevät osallistumaan kaupungin asukkaat, keskustan kaupalliset toimijat ja muut sidosryhmät. Kesän ja tulevan syksyn aikana toteutetaan erilaisia kyselyitä sekä asukkaille että ydinkeskustan toimijoille. ”Kyselyiden avulla kerätään ajatuksia keskustan tämänhetkisestä vetovoimaisuudesta sekä tulevaisuuden toiveista. Keräämme toimijoilta aktiivisesti myös uusia ideoita ydinkeskustan kehittämiseksi”, Tilvis kuvailee.

Hankkeen projektipäällikkö Titta Tilvis on innoissaan hankkeesta. ”Yhdessä tekemällä ja tulevaisuuden keskustaa suunnittelemalla pystymme kehittämään palveluita ja tulevaisuuden toimintamalleja parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä tavoin tulevaisuuden kauppakeskustasta saadaan MAKEE!”, toteaa Tilvis.

Myös erilaiset tapahtumat ovat tärkeässä roolissa kaupallisen keskustan kehittämisessä. MAKEE -hankkeessa tullaan kartoittamaan tapahtumakokonaisuuksia, joiden avulla keskustan alueen liiketoiminnoille saadaan kasvua ja kaupunkikeskustaan lisää elämää.

”Elävä kaupunkikeskusta on kaupungin sydän, ja kaupunkikeskustan elinvoiman luominen vaatii aktiivista kehittämistyötä ja pitkäjänteistä jatkuvuutta. Yhteisöllisyys on hyvin tärkeässä roolissa, sillä kehittäminen tarvitsee eri toimijoiden ja sidosryhmien panosta”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Titta Tilvis KOSEKilta.

Maakuntakeskustan kehittämishanke MAKEE alkoi 1.6.2022, ja kestää vuoden 2022 loppuun. Hankkeen tavoitteena on Keski-Pohjanmaan maakuntakeskuksen kaupallisen keskustan elävöittäminen sekä keskustan kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistaminen asumisen, viihtymisen ja liiketoiminnan näkökulmasta.

 

Yhteystiedot:

Titta Tilvis
KOSEK
projektipäällikkö
titta.tilvis@kosek.fi
puh: 044 973 3728

 

 

Keski-Pohjanmaan liiton logo

 

 

MAKEE Kokkola verkkosivu ja kysely