Fortsätt till innehållet
Kokkola Material Week 2022 osallistujia, Niina Grönqvist ja Petra Maunula Hycamite TCD Technologies OyFotograf: Emmi Hyyppä

Rekordantal anmälda till Kokkola Material Week

Ett rekordantal personer har anmält sig till evenemanget Kokkola Material Week som presenterar aktuell forskning och utveckling inom kemiindustri, bioekonomi och batteriteknologi. Evenemanget ordnas i Karleby för elfte gången den 20–23 november 2023. De sju sessioner som ordnas under veckan har redan lockat över 1 500 anmälda. Eftersom innehållet i seminarieveckan, med undantag av Industry Meeting Point, även kan följas på distans kommer det totala antalet deltagare att vara ännu större.

”Vi arrangörer är väldigt nöjda med det enorma antalet anmälda. I Karleby finns ett betydande antal företag som representerar toppkompetens inom kemibranschen, vilket gör Karleby stad till Skandinaviens viktigaste koncentration för oorganisk kemi. Innovationssystemet i vår region omfattar allt från utbildning och grundläggande forskning till FUI- och kommersialiseringstjänster för företagens behov. Det är väldigt fint att vi får chansen att presentera detta för en så här stor publik”, berättar Kokkola Material Weeks Brand Manager Nora Birkman Neunstedt.

Kokkola Material Week erbjuder ett mångsidigt program med seminarier, tilläggsprogram och nätverksmöjligheter. Talarna på evenemanget är internationella och inhemska toppnamn som presenterar de nyaste forskningsresultaten, teknologierna och lösningarna inom kemiindustri, bioekonomi och batteriteknologi.

 

Industry Meeting Point: Nätverkande och nya möjligheter

Nätverksevenemanget Industry Meeting Point, som ordnas i samband med Kokkola Material Week, riktar sig till bland annat företag, projekt och underleverantörer inom industrin. Evenemanget är en utmärkt chans att träffa representanter för stora projekt och företag, nätverka och till och med förhandla om nya underleverantörspartnerskap. I evenemanget deltar bland annat aktörer från Karleby storindustriområde (KIP), OX2, Umicore, KIP Service, Flexens, Finnvera och alliansen för hybridarenan i Karleby idrottspark. Vid Industry Meeting Point utnyttjas nätverksverktyget Tavata, genom vilket företagen kan boka korta träffar med stora projekt och företag men även övriga små och medelstora företag.

”Man har efterlyst ett evenemang i likhet med Industry Meeting Point, eftersom mindre aktörer ofta har svårt att få kontakt med de rätta parterna i stora företag. Evenemanget erbjuder möjligheter att ta kontakt med låg tröskel och dela information mellan olika stora företag. Vi hoppas att också många mindre företag kommer att delta. I evenemanget deltar över 250 personer, vilket är en lysande siffra och möjliggör mångsidigt nätverkande”, konstaterar KOSEKs företagsutvecklare Janne Vähäkangas nöjt.

I likhet med tidigare år erbjuder Kokkola Material Week även tilläggsprogram, såsom publikevenemanget Open Day i köpcentret Chydenia lördagen den 11 november, rundturer till Karleby storindustriområde och en promenadtur i det historiska Neristan.

”OpenDay-evenemanget samlade även i år ett stort antal besökare vid företagens och aktörernas montrar i köpcentret Chydenia. Besökare i alla åldrar samlade entusiastiskt stämplar till sitt stämpelkort genom att besöka de olika utställarna. Ett fullt stämpelkort berättigade till ett litet pris. Antalet returnerade kort uppgick till närmare 200! De två rundturerna till Karleby storindustriområde intresserade och samlade också många besökare”, säger Kokkola Material Weeks evenemangskoordinator Titta Tilvis.

 

Det internationella evenemanget Kokkola Material Week erbjuder varje år ett högklassigt utbud av aktuella forsknings- och utvecklingsutsikter inom kemi, bioekonomi och mineralekonomi. Alla seminarieteman anknyter till materialvetenskap och representerar de nyaste innovationerna och den färskande kunskapen inom branschen. Huvudspråket för evenemanget är engelska och seminarierna är helt avgiftsfria för deltagarna. Under Kokkola Material Week 2022 samlades 1 300 besökare på seminarierna och direktsändningen följdes av 1 400 personer. Av deltagarna kom 60 procent från Finland och 40 procent från utlandet.

I årets arrangemang deltar KOSEK, Karleby stad, Centria yrkeshögskola, Geologiska forskningscentralen, Kokkola Industrial Park, Karleby universitetscenter Chydenius/Uleåborgs universitet, Kpedu, Naturresursinstitutet, Visit Kokkola, An-tjänster, NTM-centralen, Viexpo och det övriga Team Finland-nätverket.

 

Mer information:

Nora Birkman Neunstedt
Kokkola Material Week Brand Manager / kundansvarig
nora.birkman.neunstedt@kokkola.fi
044 7809 091