Hyppää sisältöön
Keskustassa perhe kävelyllä

Maakuntakeskustan kehittämishanke (MAKEE-hanke)

Keski-Pohjanmaan liiton logo

 

Elävä keskusta on kaupungin sydän. Elävän kaupunkikeskustan säilyttäminen sekä elinvoiman luominen vaatii aktiivista kehittämistyötä ja pitkäjänteistä jatkuvuutta, vankkaa vuorovaikutusta sidosryhmien kanssa sekä yhteistyössä toteutettuja toimenpiteitä. Yritysten toimintamahdollisuuksia tulee nykypäivänä edistää jatkuvasti ja etenkin keskustan alueen yritysten toiminnallisuutta sekä yhteisöllisyyttä täytyy vahvistaa, jotta liiketoiminnan kehittymiselle on edellytykset. Viihtyisä ja elävä keskusta tuo asiakasvirtoja sekä lisää maakunnan vetovoimaa.

MAKEE-hankkeen visiona on Keski-Pohjanmaan maakuntakeskuksen kaupallisen keskustan elävöittäminen sekä keskustan kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistaminen asumisen, viihtymisen ja liiketoiminnan näkökulmasta. Tavoitteena on parantaa keskustan alueen houkuttelevuutta aktiivisen ja vilkkaan tapahtumatoiminnan sekä kulttuurielämän myötä ja vahvistaa kaupallista keskustaa. Tavoitteena on osallistaa asukkaat keskustan kehittämisen ideointiin, sekä vahvistaa keskustan alueen yritysten liiketoiminnan kehittymistä. Tavoitteena on myös ideoida uusia kehittämisen toimintamalleja keskustan yritysten, tapahtumajärjestäjien ja kaupungin välille.

Hankeaika 1.6.-28.2.2023. MAKEE-hanke (Maakuntakeskustan kehittämishanke) rahoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton ja Kokkolan kaupungin myöntämällä AKKE-rahoituksella. Rahoituksella tuetaan kasvua ja elinvoimaisuutta maakunnan omaehtoisessa kehittämisessä. Rahoitus on myönnetty ajalle 28.2.2023 saakka.

Yhteystiedot:

Titta Tilvis
titta.tilvis@kosek.fi
puh: 044 973 3728