Hyppää sisältöön

Bothnia Green Energy on kolmivuotinen hanke ajalla 1.1.2023-31.12.2025. Hankkeen tavoitteena on edistää rajoja ylittävää yhteistyötä innovatiivisten energiaratkaisujen kehittämisessä ja näin Kokkolan kaupungin kannalta ilmastotavoitteiden saavuttamista. Hanke toteutetaan yhteistyössä alueellisten organisaatioiden ja yritysten kanssa EU:n Interreg Botnia-Atlantica -ohjelman tuella.

Tällä hetkellä on nähtävissä useita energia- ja ympäristösektorin megatrendejä, samanaikaisesti kun maailma kärsii energiapulasta. Tilanne luo edellytyksiä yrityksille ja organisaatioille kehittää ja myydä tulevaisuuden energiaratkaisuja. Hankkeessa edistetään vihreää siirtymää ja uusia energiainnovaatioita luomalla rajat ylittävä Trippel helix -toimijoiden (yritykset, julkinen sektori, akatemia) ekosysteemi.

Kyseessä on kolmivuotinen hanke, jossa luodaan yhteinen alusta, jolle koostetaan osapuolten yhteiset prioriteetit, prosessit ja aktiviteetit, joiden avulla tuetaan innovaatioyhteistyötä niin energiayhtiöiden, muiden suuryritysten, pk-yritysten, akatemian, julkisen sektorin sekä kansainvälisten toimijoiden kanssa. Hankkeessa etabloidaan rajat ylittävä pohjoismainen ekosysteemi, jonka myötä alueella on mahdollisuus olla yksi pohjoismaisista johtajista mitä tulee innovaatioiden kiihdyttämiseen tulevaisuuden kestävien energiaratkaisujen saralla.

Hanke toteutetaan Merenkurkun neuvoston EAYY alaisuudessa ja Merenkurkun neuvoston lisäksi hanketta on toteuttamassa Kokkolanseudun kehitysyhtiö KOSEK, Pietarsaaren seudun kehitysyhtiö Concordia, Oy Merinova Ab, Skellefteå Science City AB, Uumajan kunta, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Övik Energi.

Hankkeen rahoittajia ovat Interreg Aurora, Lapin liitto, Region Västerbotten, Region Västernorrland, Merenkurkun neuvosto EAYY, Kokkolanseudun kehitysyhtiö Kosek, Pietarsaaren seudun kehitysyhtiö Concordia, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Oy Merinova Ab, Uumajan kunta, Skellefteån kunta, Örnsköldsvikin kunta, Vaasan kaupunki, Kokkolan kaupunki, Umeå Energi, Skellefteå Kraft, Övik Energi, Vaasan sähkö, Katternö/ Herrfors, Kokkolan Energia.

Bothnia Green Energy tunnus

Lisätietoja: