Hyppää sisältöön
KP Vartiointi henkilöstö
Kuvassa KP Vartioinnin yrittäjäomistajat Lari Aurojärvi (vas.), Tomi Koivula, Julius Mikkonen ja Juha-Matti Nikkari.

Vartiointipalveluita vahvalla paikallisella otteella

KP Vartiointi on neljän nuoren yrittäjän perustama vartiointiliike, jonka palveluissa paikallisuus on vahvasti läsnä. KOSEKin asiantuntijoiden kanssa hiottu liiketoimintasuunnitelma oli yksi tärkeä etappi matkalla yrittäjyyteen.

KP Vartioinnin yrittäjäomistajat ovat Lari Aurojärvi, Juha-Matti Nikkari, Julius Mikkonen ja Tomi Koivula. Noin kahdeksan kuukautta siitä kun nelikko ensimmäisen kerran kokoontui suunnittelemaan oman yrityksen perustamista, he esittelevät toimintaansa Haggikselta eli Hagströmin vanhalta nahkatehtaalta vuokratuissa tiloissa.

– Tiesimme, että Kokkolassa on paljon kilpailua, mutta myös mahdollisuuksia. Toimialla tapahtui muutoksia, joiden seurauksena tämä oli oikea hetki yrityksen perustamiselle. Panostamme kovasti paikallisuuteen ja pidämme kiinni siitä, että teemme sen minkä asiakkaille lupaamme, kertoo toimitusjohtaja Lari Aurojärvi ja kehuu yhteistyötä KOSEKin kanssa yrityksen perustamisvaiheessa.

– Otimme heihin yhteyttä ja saimme KOSEKilta arvokasta palautetta muun muassa laskelmista ja strategiasta, jotta voimme tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Pidämme yhteyttä edelleen, ja suosittelen muitakin aloittavia yrityksiä hyödyntämään KOSEKin osaamista, hän sanoo.

 

Jokaisella asiakkaalla oma yhteyshenkilönsä

 

Lari Aurojärvi on ryhmästä ainoa, jolla on aikaisempaa yrittäjäkokemusta, mutta kaikki neljä ovat työskennelleet vartiointialalla jo aikaisemmin. Yhteisenä nimittäjänä on myös halu tarjota asiakkaille laadukasta vartiointipalvelua. Yrittäjillä on omat osaamisalueensa, joista on ollut hyötyä jo yritystä perustettaessa.

Yritys tarjoaa hälytys-, piiri- ja paikallisvartiointia sekä henkilösuojausta ja järjestyksenvalvontaa. Lisäksi palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa turvallisuus- ja alkusammutuskoulutukset, pelastussuunnitelmat, turvallisuusauditoinnit ja turvatekniikan ratkaisut sekä yleensäkin turvallisuuskulttuurin kehittäminen. Asiakaskohderyhmänä ovat pääsääntöisesti yritykset Keski-Pohjanmaalla Himanka ja Kalajoki mukaan lukien.

– Olemme asiakkaille ennen kaikkea joustava ja luotettava yhteistyökumppani, joka räätälöi jokaiselle asiakkaalle juuri sellaiset palvelut, joita asiakas tarvitsee. Kullakin asiakkaalla on oma yhteyshenkilönsä, jolle antaa palautetta ja jonka kanssa asiakkuutta on helppo kehittää. Paikallisuus on meille erityinen vahvuus, koska tunnemme laajasti paikalliset olot ja erityisyydet aikaisemmilta työvuosiltamme alalla, yrittäjät painottavat.

Ensimmäiset rekrytoinnit ovat heidän mukaansa ajankohtaisia todennäköisesti kesän alkupuolella.

– Työssä onnistuminen lähtee henkilökunnan huolellisesta perehdyttämisestä ja siitä, että työntekijöille osoitetaan heille parhaiten sopivat kohteet. Haluamme olla myös hyvä työnantaja, joka pitää huolta henkilökunnastaan.

Uudet yrittäjät lähtevät viemään yritystään eteenpäin luottavaisina.

– Tunnelmat ovat korkealla, koska pääsemme tekemään sitä, mistä oikeasti tykkäämme. Uutta ja jännäähän tämä kaikki on, ja asiat ovat lähteneet tosi hyvin käyntiin. Uskomme, että tästä tulee hyvä juttu.

 

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo