Hyppää sisältöön
Tarinaportin ja Gastro Ketun yrittäjät Kruununvoudintalon edessä

Tarinoita ja kalakeittoa

Historia herää henkiin mielikuvitusta ruokkivissa tarinoissa, ja lopuksi vatsakin saa maukasta täytettä TarinaPortin ja Gastro Ketun kesäisessä elämyskonseptissa. Menneisiin vuosisatoihin sukeltavan kaupunkikierroksen kokonaisuuteen liittyy keskeisesti historiallinen Hakalahden Kruununvoudintalo, joka palvelee kesän pop up kestikievarina.

Elämyksiä kaupunkiympäristössä tarjoavan kahden yrittäjän yhteistyö on hyvä esimerkki KOSEKin menestyksekkäästi hallinnoiman Reittien ja matkailupalveluiden Keski-Pohjanmaa-hankkeen käytännön tuloksista. TarinaPortin yrittäjän Anette Kantehin sekä Gastro Ketun yrittäjän Jani Kettusen yhteistyö sai alkunsa nimenomaan hankkeen puitteissa.

Yrittäjät aloittivat yhteistyön hankkeen järjestämässä kulttuurimatkailun tuotteistamistyöpajassa.
– Janin kanssa on ollut helppo jutella ensimmäisestä tapaamisesta lähtien, ja häneltä sain myös uskallusta lähteä kehittämään Wilhelmiinan hahmoa, Anette Kanteh kehuu. Wilhelmiina on roolihahmo, jonka tarinoiden siivittämänä Kruununvoudintalolta historiakierrokselle jalkautuvat pääsevät uppoutumaan paikallishistoriaan.
– Uskon tarinoihin, koska niiden kautta historia jää parhaiten ihmisten mieliin. Jo pienenä tyttönä minua kiehtoivat tarinat ja mielikuvituksen luoma ihmeellinen maailma. Olen käynyt monia matkailualan koulutuksia ja unelmani on, että joku päivä saisin elantoni matkailuyrittäjänä. Olen tosi kiitollinen myös matkailuhankkeen vetäjälle Mari Keiskille, koska hän on kannustanut minua eteenpäin, ja samalla olen saanut enemmän varmuutta omaan toimintaani, Kanteh kertoo.

 

”Hakalaxin kartano perinnemuseoksi”

 

Jani Kettunen puolestaan sai hankkeen yhteydessä vinkin, että Kruununvoudintalolle haetaan täksi kesäksi yrittäjää. Niinpä hän neuvotteluiden jälkeen vuokrasi tilat Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisilta ja pyörittää ainakin syksyyn saakka Kruununvoudintalo by Gastro Kettu-nimistä pop up kesäkestikievaria. Jatko mietitään kesän kokemusten perusteella.
– Wilhelmiinan vetämä elämyksellinen kaupunkikierros kestää 1,5 tuntia, jonka päätteeksi osanottajille tarjotaan Kruununvoudintalolla Gastro Ketun kalakeitto lisukkeineen. Wilhelmiinan tarinan kerronnan ja näiden hienojen puitteiden ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaille kansainvälisen tason kaupunkikierroksen. Kyseessä on todellinen aikamatka sekä kokkolalaisille että muualta tuleville, Jani Kettunen sanoo.

Hänen mukaansa ympäristö antaa mahdollisuuden räätälöidä vaikka kuinka hienoja kokonaisuuksia.
– Kokkolan kaupungilla olisi nyt ainutlaatuinen iskun paikka avata Hakalaxin kartano perinnemuseona. Se täydentäisi mainiosti tätä upeaa kokonaisuutta ja olisi yksi vetovoimatekijä lisää, Kettunen korostaa.

Sen lisäksi, että Kruununvoudintalo toimii kaupunkikierrosten keskuspaikkana, Kruununvoudintalo tarjoaa kestikievariperiaatteella päivittäin kävijöille levähdyspaikan sekä ruokaa ja juomaa, ja välillä elävää musiikkiakin.
Kuvanteksti: Kruununvoudintalo palvelee alkaneen kesän kestikievarina sekä elämyksellisten kaupunkikierrosten keskuspaikkana. Kruununvoudintalon pihalla yrittäjät Anette Kanteh ja Jani Kettunen.

Gastro Kettu www >>>

TarinaPortti www >>>

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo