Hyppää sisältöön
Vivian service Oy:n henkilökuntaa
- Ruiskupuristemuottien suunnittelua ja valmistusta tarvitsevat yritykset monilta eri teollisuudenaloilta, sanovat Antti Viitala (vas.), Ville Humalajoki ja Ville Kytölä. Kuva: Jorma Uusitalo

Ruiskupuristemuottien erikoisosaaja

Ruiskupuristemuottien suunnittelu ja valmistus ovat asioita, jotka eivät tavalliselle kaduntallaajalle juurikaan avaudu. Sen sijaan monilla teollisuuden toimialoilla arvostetaan korkealle sitä erikoisosaamista, jota muotteihin erikoistunut Vivian Service asiakkailleen tarjoaa.

Kokkolan Indolassa ja Perhossa toimiva Vivian Service Oy on muovikomponenttien ruiskuvaluihin keskittyvän Muoviitala Oy:n vuonna 2021 perustama tytäryhtiö.

– Suunnittelu ja siinä käytettävä laadukas 3D-mallinnus sekä muottien valmistus ovat meille kriittistä erikoisosaamista. Tytäryhtiön perustamisella varmistimme osaamisen säilymisen, mutta sen lisäksi Vivian Service tuottaa palveluita myös uusille asiakkaille, kertoo Muoviitalan toimitusjohtaja Antti Viitala.
Vivian Servicen muut osakkaat ovat suunnittelusta ja tarjouslaskennasta vastaava Ville Kytölä sekä koneistuksista vastaava Ville Humalajoki. Heidän lisäkseen yhtiön vahvuuteen kuuluu Perhon yksikössä työskentelevä koneistaja.

Vivian Service Oy:n Perhon toimipiste
Kuvassa Vivian Servicen Perhon-toimipiste. Kuva: Antti Viitala

Vivian Servicen tarjoomaan kuuluu niin suunnittelua, tuotekehitystä, mallinnusta kuin alihankinakoneistusta sisältäen CNC-sorvauksen. Yksittäiskoneistusten lisäksi yritys tekee asiakkailleen alihankintana sarjatuotantoja.

– Olemme investoineet nykyaikaiseen ja kattavaan laitteistoon, joka käsittää esimerkiksi neljä CNC-työstökeskusta sekä CNC-sorvin tankoautomaatilla. Tuotekehityksessä, kuten prototyyppien valmistuksessa, hyödynnämme 3D-tulostusta ja siinä käytettäviä eri materiaaleja, Kytölä ja Humalajoki sanovat.

”Asiakkaat arvostavat joustavuutta ja nopeutta”

Vivian Servicen palveluita tarvitsevat monet teollisuuden toimialat maataloudesta veneteollisuuteen, tuulivoimarakentamiseen sekä elintarviketeollisuuteen. Yrittäjät näkevät kasvulle paljon potentiaalia myös Kokkolan suurteollisuusalueen yrityksissä.
Asiakkaiden tarpeet ovat monenlaisia.

– Kun rehumyllystä on laakeri leikannut kiinni ja akseli vaurioitunut, silloin viljelijä saattaa tulla meille akselin kanssa ja yhdessä katsomme, voidaanko se korjata vai tehdäänkö uusi. Tuulivoimateollisuudelle olemme toimittaneet muun muassa komponentteja ja erikoistyökaluja. Monet asiakkaat ovat kiittäneet meitä joustavuudesta sekä nopeasta toimituksesta ilman, että työn laatu on kärsinyt, yrittäjät kertovat esimerkkejä.

Liikevaihdon kasvu ja uusien työntekijöiden palkkaaminen kulkevat käsi kädessä. Kun rekrytointi on aikanaan ajankohtaista, Vivian Servicen tapauksessa tarve on erityisesti koneistajille, jotka osaavat hahmottaa kulloisenkin työn kokonaisuuden ja joka osaa myös ohjelmoida.
– Kasvun lisäksi tavoitteemme on kehittää toimintaamme ja parantaa tuottavuutta. Kasvussa auttavat verkostot, ja siihen olemme saaneet KOSEKilta hyviä vinkkejä, Antti Viitala sanoo.

 

Teksti: Jorma Uusitalo

vivianservice.fi