Hyppää sisältöön
Yrittäjä Kaija Slotte Suntinvarren puistossa

Lisäkäsi yrityksen kiireiseen arkeen

Vielä kymmen vuotta sitten Kaija Slotte ei uskonut edes harkitsevansa koskaan yrittäjyyttä. Vähitellen ajatus yrittäjyydestä alkoi kuitenkin liikkua mielessä yhä useammin, ja viimeisimmän palkkatyön päätyttyä työnantajan konkurssiin Slotte päätti ottaa ratkaisevan askeleen.

Tehtyään yli 15 vuotta monipuolisesti toimistotöitä sekä taloushallintoa Slotte tuntee toimistojen työntäyteisen arjen.
– Yrittäjän vapaudesta ja vastuusta minulla on myös aika realistinen käsitys, koska mieheni on yrittäjä, hän hymyilee.

Yhtä kaikki, yrityksissä on usein tilanteita, jolloin aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkien asioiden hoitamiseen. Normaalikiireiden lisäksi joskus tilannetta hankaloittavat myös sairastumiset, ja silloin on tarvetta eri pituisille sijaisuuksille. Toisinaan taas yrityksissä tarvitaan apua säännöllisesti, vaikkapa parina päivänä viikossa. Muun muassa tällaisiin tilanteisiin tarjoaa apua Slotten perustama Helpisto-niminen yritys.

Kysyntä määrää palvelutarjonnan

Kaija Slotte sanoo kysynnän määräävän viime kädessä sen, millaisiin palveluihin hänen yrityksensä toiminta painottuu tulevaisuudessa. Tarjooma on joka tapauksessa laaja.
– Laskutusta, laskujen maksua, osto- ja myyntilaskujen käsittelyä, asiakaspalvelua ja toimiston yleistä ylläpitoa, verkkosivujen ja somen päivityksiä, kalenterin hallintaa ja tapaamisten sopimista, Slotte luettelee esimerkkejä palveluistaan kuvaten itseään toimiston joka paikan höyläksi.

Hän sanoo panostaneensa myös siihen, että palveluiden ostaminen on asiakkaalle mahdollisimman helppoa.
– Teen töitä aina tarpeen mukaan joustavilla työajoilla. Asiakas saa laskun tehdystä työstä, eikä hänen esimerkiksi tarvitse järjestää työterveyspalvelua.

Kaija Slotte on pohjakoulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Osaamistaan hän kertoo päivittäneensä muun muassa henkilöstö- ja taloushallinnon opinnoilla. Tutuiksi ovat tulleet myös monet alan ohjelmistot samoin kuin peruskoodauksen aakkoset. Yrittäjäkurssin Slotte kävi kevättalvella.
– Virtuaalimaailma ja digitaalisuus mahdollistavat tänä päivänä palveluiden tarjoamisen minne vaan. Etelä-Suomessa virtuaaliassistentit ovat jo tosi yleisiä, ja sekin on yksi vaihtoehto. Korona-aikana etätyö yleensäkin on tullut yrityksissä laajasti tutuksi. Koska tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, pyrin löytämään asiakkuuksia erityisesti Kokkolasta ja muualta lähialueelta.

Uusi yrittäjä kertoo saaneensa positiivisen vastaanoton alusta saakka.
– Kun kävin aikanaan juttelemassa suunnitelmistani Kosekissa, siellä oltiin hyvin kannustavia. Tosi innoissani odotan sitä, mitä tulevaisuus yrittäjänä tuo tullessaan. Tavoitteeni on, että jossain vaiheessa pystyisin elättämään itseni kokonaan yrittäjänä, Kaija Slotte sanoo.

 

Kuvanteksti: Kaija Slotte tuottaa palveluita asiakkailleen joko etänä tai paikan päällä asiakkaan toimistossa.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo

Helpiston verkkosivut >>>