Hyppää sisältöön
Kennokoto yrittäjät

Kennokoto – mehiläistila ja paljon muuta

Mehiläismeditaatiota, kahvilaherkkuja, rentoja kohtaamisia tai vaikkapa hierontaa. Esimerkiksi näistä asioista voi nauttia Kennokodossa Kokkolan Korpilahdessa. Kennokodon yrittäjät Julia Mietola ja Miika Potinoja kuvaavat Kennokotoa ennen kaikkea hyvinvoinnin ympärille rakentuvaksi mielentilaksi, joka tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen ja irtiottoon arjen kiireistä.

Kennokodon pihamaalla mehiläispesien ympärillä on tällä kertaa hiljaista, sillä sadesää hillitsee mehiläisten lentohaluja. Parhaimmillaan surina on melkoinen. Talvella pesässä on noin 20 000 mehiläistä, mutta kesällä määrä moninkertaistuu.

Julia Mietola kertoo Kennokodon saaneen alkunsa nimenomaan mehiläisten pidosta.
– Alkutuottajana tuotan hunajaa, ja välillä myyntiin tulee myös pergaa ja muita mehiläistuotteita. Enemmän tekeminen kuitenkin painottuu kahvilatoimintaan sekä yrityksille ja muille ryhmille suunnattuihin palveluihin. Kennokoto sopii kokousten lisäksi erilaisten työhyvinvointiin liittyvien tapahtumien pitopaikaksi.

Mietola kannustaa kokeilemaan esimerkiksi mehiläismeditaatiota.
– Siinä oppii keskittymään itsensä äärelle, ja jo mehiläisten tasainen surina itsessään on meditatiivista. Opiskelen parhaillaan myös joogaohjaajaksi, ja ehkä tulevaisuudessa teen pienimuotoista joogaohjaustakin.

Hierojaksi kouluttautuneen Miika Potinojan erityisyytenä on ratkaisukeskeinen, syviin lihaskalvoihin kohdistettu käsittely. Asiakkaina hänellä käy muun muassa urheilijoita sekä kroonisista kiputiloista kärsiviä.
– Syväkalvokäsittelyssä oikeanlainen paine ja liike kohdistetaan nimenomaan syviin lihaskalvoihin. Se on kehomme laajimmin hermotettu tuntoelin, ja jota käsittelemällä saadaan yleensä todella hyvä hoitovaste. Teen tarvittaessa myös klassista hierontaa, ja uusi mielenkiintoinen lisä hoitoihini on matalataajuista, autonomiseen hermostoon rauhoittavasti vaikuttavaa värähtelyä tuottava Neurosonic-tuoli, Potinoja sanoo.

”Kuin ulkomaille olisi tullut”

Miika Potinoja siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi kesäkuussa. Julia Mietola sen sijaan toimii yrittäjänä palkkatyönsä ohessa
– Koen tekeväni sairaalassa tärkeää ja merkityksellistä työtä, mutta kaipasin arkeen oman näköistäni sisältöä. Hyvinvointimatkani alkoi siitä, kun hankin mehiläispesät. Ihmiset kaipaavat hyvinvointia ja kohtaamisia erityisesti tällaisina aikoina, joita nyt eletään, ja Kennokoto tarjoaa siihen heille mahdollisuuden, Mietola toteaa.

Miika Potinoja teki hierojakoulutuksen ajan 50-prosenttista työaikaa silloisessa työpaikassaan.
– Aika pian koulutuksen alettua huomasin, ettei paluuta entiseen ole. Koen, että yritykseni on olemassa voidakseni parantaa ihmisten elämänlaatua hierojana.

Kennokoto-konseptia yrittäjät kertovat lähteneensä toteuttamaan omien mieltymystensä pohjalta.
– Kennokoto rakentuu sen mukaan, mikä meistä itsestä tuntuu hyvältä, ja millaisessa paikassa itse mieluusti kävisimme. Haluamme olla helposti lähestyttäviä, ja on ollut tosi hienoa kuulla, kun asiakkaat kehuvat paikkaa upeaksi. Eräs lapsi sanoi, että ihan kuin olisi tullut ulkomaille.
– Tänne voi tulla rauhoittumaan, nauttimaan hyvästä teestä ja kahvista, ja vielä paremmasta hunajasta. Meille tämä on elämänmuoto, emmekä ajattele Kennokotoa investointien tai kasvun kautta. Palkitsevinta on se, kun pystyy elämään oman näköistä arkea, ja tarjoamaan elämyksiä kanssaihmisillekin, he sanovat.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo

 

Kuvanteksti: Julia Mietolalle ja Miika Potinojalle Kennokodossa yhdistyvät niin elämäntapa ja yrittäjyys kuin kulinaariset nautinnot ja visuaalisuus. Kuvassa myös espanjanvinttikoira Carlos.

www.kennokoto.fi