Hyppää sisältöön
katukuvaa grandinkulmassa

Yrityspysäköintiluvat Kokkolan keskustan alueella

Kokkolan keskustassa sijaitsevat yritykset voivat hakea henkilökunnalleen yrityspysäköintilupia. Lupa on maksullinen, ja sitä voi hakea kirjaston P-halliin tai yleisille katualueille lukuun ottamatta Isokatua Rautatienkadun ja Torikadun välisellä osuudella.

”Tunnus ei oikeuta korvamerkitsemään mitään tiettyä pysäköintipaikkaa. Pyrimme siihen, että tunnuksen voimassaoloalue on riittävän laaja, jotta vapaa paikka löytyy. Tunnuksia myönnetään ensisijaisesti heille, jotka tarvitsevat autoa työpäivän aikana”, kertoo johtava pysäköinnintarkastaja Päivi Parpala

Lupa haetaan pysäköinninvalvonnasta, ja se myönnetään korkeintaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Sen jälkeen lupaa on haettava uudelleen. Lupaan voidaan merkitä enintään kolme rekisteritunnusta. Lupa oikeuttaa pysäköimään paikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaika on liikennemerkein rajoitettu (esimerkiksi 2 h).

“Kannustamme yrittäjiä hyödyntämään myös lyhytaikaisia pysäköintilupia (10 €/vrk ja 30 €/vko) esimerkiksi muuttojen ja remonttien yhteydessä. Näin varmistetaan, että työn alkaessa kaikki on jo valmiina. Niille, jotka eivät tarvitse autoa työpäivän aikana, suosittelemme Rautatientorin kuukausilippua. 30 päivän lippu maksaa 40 €, ja alueelta löytyy tilaa päivittäin.”, jatkaa Parpala.

 

Tarkempia tietoja pysäköintiluvista löytyy myös Kokkolan kaupungin verkkosivuilla