Hyppää sisältöön
Yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristö kuvituskuva

Yrittäjyyskasvatuksen Oppimisympäristö – kysely Keski-Pohjanmaan maakunnan elinkeino- ja yrityselämälle

KOSEKin hallinnoima YES! Keski-Pohjanmaa -hanke toteuttaa maaliskuussa 2023 kyselyn Keski-Pohjanmaan maakunnan elinkeino- ja yrityselämälle.

Tulevaisuuden yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristöä lähdetään nyt rakentamaan uusin askelin YES! Keski-Pohjanmaa valmisteluhankkeen avulla, joka rahoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton myöntämällä AKKE-rahoituksella ja Keski-Pohjanmaan kuntien: Kokkolan, Kannuksen, Perhon ja Kaustisen seutukunnan kuntarahaosuuksilla.

Yrittäjyyskasvatuksen Oppimisympäristö – Kaikille Keski-Pohjanmaan lapsille ja nuorille

Visio

Tulevaisuuden yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristön tavoitteena on olla eräänlainen pienoismallinnus Keski-Pohjanmaan työ- ja yrityselämän erityispiirteistä, esitellen samalla alueen työnantajia ja herätellen näin lapsia ja nuoria jo varhaisessa vaiheessa miettimään tulevaisuuttaan alueen tarjoamien mahdollisuuksien kautta.

Oppimisympäristön tavoitteena on luoda lapsille ja nuorille uudenlainen oppimis- ja opetuskokonaisuus, jossa opitaan ja omaksutaan yrittäjämäistä asennetta, tietoja ja taitoja. Oppimisympäristön teemoina ovat: Yrittäjyys, talous, työelämätaidot ja ympäristö.

Missio

Yhteisen yrittäjyyskasvatuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa maakunnallista ja alueellista elinvoimaa ja pitkällä tähtäimellä vastata tulevaisuuden osaavan työvoiman saatavuuteen. Yhtenä tavoitteena on saada tätä kautta tärkeää veto- ja pitovoimaa oman alueen ja maakunnan lapsille ja nuorille, joista voidaan saada tulevaisuuden kasvuyrittäjiä kunnan alueelle kuin työntekijöitä alueen yrityksiin. Yrittäjyyskasvatuksella voidaan näin tukea ja vahvistaa lasten ja nuorten yrittäjämäistä asennetta ja kasvattaa innovatiivisia ja rohkeita osaajia tulevaisuuden työelämään.

Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä, joka on avoinna 29.3.2023 saakka.

Jäikö jokin mietityttämään? Lisätietoa kyselystä (tietosuojalomakkeesta) ja YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeesta:

Sari Yli-Hukka

Projektipäällikkö

YES! Keski-Pohjanmaa -hanke

Kokkolanseudun Kehitys Oy

sari.yli-hukka@kosek.fi

040-6712366

Linkki kyselyyn