Hyppää sisältöön

Ulla Lassi on Tervaporvari 2022

Tervaporvariksi 2022 on valittu professori, tekniikan tohtori Ulla Lassi. Tervaporvari 2022 julkistetaan KOSEKin 20 v juhlaseminaarissa Tullipakkahuoneella maanantaina 5.9.2022.

Tervaporvarin on tänä vuonna valinnut valitsijaraati, johon kuuluivat KOSEKin toimitusjohtaja Timo Lahtinen, Kokkolan kaupungin museotoimenjohtaja Kristina Ahmas, ja toiminnanjohtaja Kari Moilanen CB City Kokkola ry:stä.

Tekniikan tohtori Ulla Lassi on toiminut Oulun yliopiston soveltavan kemian ja prosessikemian professorina Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa vuodesta 2006. Hänen osaamisalueensa edustavat monipuolisesti kestävää kehitystä, ympäristöteknologiaa ja uusia energiamuotoja edistävää materiaalikemian tutkimusta.

Valitsijaraadin mukaan Ulla Lassin rooli erityisesti akkumateriaaleihin liittyvän kärkiosaamisen kehittämisedellytysten rakentamisessa on ollut keskeinen. Lassin johtama akkualan tutkimustoiminta on muodostanut Kokkolalle ainutlaatuisen mahdollisuuden olla mukana vihreässä siirtymässä.

Ulla Lassi on ryhmineen tutkinut aktiivisesti erityisesti litiumioniakkujen ja korvaavien materiaalien käyttäytymistä akkusovelluksissa, ja tehnyt tutkimusyhteistyötä alan veturiyrityksien kanssa. Hänen opetus- ja tutkimustoiminnallaan on myös ollut suuri merkitys Kokkolan suurteollisuusalueelle.

Tervaporvarina Ulla Lassin teemana on erityisesti kansainvälisen osaamisen vahvistaminen sekä vahva yliopiston ja yritysten välinen yhteistyö, joka mahdollistaa uusia innovaatioita.

 

Lisätietoja antaa:

Toimitusjohtaja Timo Lahtinen, KOSEK,
puh. 0400 967 606
timo.lahtinen@kosek.fi

Tervaporvari 2022
Ulla Lassi
puh. 0400 294 090
ulla.lassi@oulu.fi

 

Tervaporvari julkistetaan tänä vuonna viidettätoista kertaa. Ensimmäisen Tervaporvarin valinta liittyi vuonna 2005 Kokkolan Voitonjuhla-festivaaliviikon ja Kahakka – päivän juhlallisuuksiin. Tervaporvari – arvonimellä on juurensa alueen historiassa. Aikoinaan tervaporvarit olivat yritteliäitä kauppiaita, jotka omasivat hyvät liikemiesvaistot. Samalla he olivat arvostettuja henkilöitä, jotka huolehtivat myös kaupungin yhteisistä asioista luottamustehtävissä.

Tervaporvari – arvonimellä halutaan muistaa ansioitunutta alueemme elinkeinoelämän toimijaa. Perinteiden mukaisesti myös nykyajan Tervaporvari on henkilö, joka osoittaa yritteliäisyyttä ja hyvää liikemiesvaistoa. Lisäksi hän hoitaa Kokkolan seudun sekä ympäröivän maakunnan yhteisiä asioita ja nauttii arvonantoa asukkaiden keskuudessa.

Aikaisemmat Tervaporvarit:
2005 Risto Pouttu
2006 Aatto Ainali
2007 Marja-Liisa Tenhunen
2008 Harri Natunen
2009 Eino Laukka
2010 Raimo Vertainen
2011 Lillemor Sarin
2012 Terttu Niemelä
2013 Mikael Tallqvist
2014 Janne Ylinen
2015 Lena Karjaluoto
2016 Torbjörn Witting
2017 Pehr-Göran Kåla
2020 Kalervo Tervola