Hyppää sisältöön

Keski-Pohjanmaan yritysmarkkinat ensimmäistä kertaa Nivalassa

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat kokoaa yhteen yrityksen ostoa tai myyntiä suunnittelevat lauantaina 20.4.2024. NIHAKin, Kokkolanseudun Kehityksen (KOSEK) ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien yhteistyössä järjestämä tapahtuma tuodaan nyt ensimmäistä kertaa Nivalaan.

Yritysmarkkinat ovat yrityksien ostajien ja myyjien kohtaamispaikka, jossa voi avoimesti myydä yritystään potentiaalisille ostajille. Tapahtuman perusajatus on tarjota yrityksen myyntiä tai ostoa suunnitteleville mahdollisuus kohdata toisensa helposti ja aloittaa kaupankäynti.

Koska yrityksen omistajanvaihdos on vaativa prosessi, jossa tarvitaan usein myös asiantuntija-apua esimerkiksi yrityksen arvon ja kauppahinnan määrittämiseen, on mukana tapahtumassa myös kattava joukko omistajanvaihdosten asiantuntijoita.

Kahtena aiempana vuonna tapahtuma on järjestetty Kokkolassa. KOSEKin yrityskehittäjä Janne Vähäkangas kertoo, että tapahtuman osallistujat ovat kuitenkin tulleet laajemmalta alueelta.  Tapahtumakonseptia suunnitellessa alkuperäinen ajatus onkin ollut, että tapahtuma olisi koko alueen yhteinen.

”Me KOSEKilla olemme iloisia siitä, että Yritysmarkkinat järjestetään seuraavan kerran Nivalassa, tuoden tapahtuman lähemmäksi myös maakunnassa toimivia yrityksiä. Näin saamme lisättyä näkyvyyttä myös NIHAKin alueen kunnissa”, Vähäkangas toteaa.

Tapahtumajärjestäjien yhteisenä tavoitteena on, että tieto tapahtumasta tavoittaisi mahdollisimman laajasti ja kynnystä osallistumiseen saataisiin madallettua. Varsinkin ensimmäistä kertaa yritysmarkkinoille osallistumistaan suunnitteleva yrittäjä voi kokea esiintymisen ja myyntipuheen pitämisen itselleen vieraaksi. Tähän tarjolla on tukea ja sparrausapua. Mahdollista on myös antaa myyntityö kokonaisuudessaan asiantuntijoiden hoidettavaksi, mikäli itse on estynyt tulemaan paikanpäälle.

NIHAKin yrityspalvelupäällikkö Harri Jokela painottaa, että tapahtumaan osallistumista ei tarvitse jännittää.

”Tapahtuman kulku on yksinkertainen ja tilaisuuden luonne rennon asiallinen. Tilaisuuden alussa on lyhyt esittelykierros, jonka aikana myyjä voi kertoa millaisesta yrityksestä on kyse ja ostaja puolestaan voi kertoa millaiset yritykset häntä kiinnostavat. Lisäksi päivän aikana voi kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja yrityskauppojen kokemusasiantuntijoilta”, Jokela kertoo.

Myöskään paikanpäälle pääseminen ei muodostu ongelmaksi, sillä asiantuntija-avun lisäksi KOSEK järjestää halukkaille ostajille ja myyjille maksuttoman kuljetuksen Kokkolasta Nivalaan.

Tapahtumakonseptin keskiössä on luottamuksellisuus. Tarkempi tapahtumapaikka kerrotaan vain ilmoittautuneille, ja jokainen osallistuja allekirjoittaa tapahtumaan saapuessaan salassapitosopimuksen.

Keski-Pohjanmaan yritysmarkkinoiden verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://kpyritysmarkkinat.fi/
Ilmoittautumisaikaa tapahtumaan on torstaihin 11.4. saakka.

Lisätietoa tapahtumasta:

NIHAK
Marika Kumpula, puh. 046 5040 8480
Harri Jokela, puh. 050 304 9317
Arto Junno, puh. 044 4457 011
Minna Kontro, puh. 050 3402 124

KOSEK
Janne Vähäkangas, puh.  0400 727099

www.kpyritysmarkkinat.fi