Hyppää sisältöön
laineita vedessä

BotH2nia goes Kokkola

Ensimmäinen BotH2nia-tapaaminen Kokkolassa 16.3.2022

BotH2nia-nimeä kantava pohjoismainen yhteistyö vetykysymyksissä on kohta vuoden ajan tapahtunut verkossa. Maaliskuun puolivälissä tämä muuttuu verkoston kokoontuessa Kokkolassa Pohjois-Euroopan suurimpaan epäorgaanisen kemianteollisuuden ekosysteemiin, Kokkola Industrial Parkiin (KIP) tutustuen. Kokkola kutsuu paikallisia yrityksiä ja muita kiinnostuneita toimijoita tutustumaan niihin mahdollisuuksiin, joita vetytalouteen siirtyminen tarjoaa.

BotH2nia-tapahtumissa demonstroidaan vetyyn liittyvää tekemistä järjestävällä paikkakunnalla. Tapahtumat yhdistävät toimijoita yli julkisen ja yksityisen sektorin rajan. Niillä on myös kansainvälinen luonne. Kokkolassa keskustellaan 16.3. siitä, millaista yhteistyötä vetyverkoston rakentamiseksi tehdään Suomen, Ruotsin ja Baltian alueella. Tilaisuudessa käsitellään myös rajat ylittävää yhteistyötä tulevassa vetyinfrastruktuuria tukevassa tutkimuksessa.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kansallisen vetyverkoston kokous. Verkosto yhdistää julkiset suomalaiset toimijat vetykysymyksissä. BotH2nia-yhteistyön edelleen kehittäminen on yksi sen päätehtävistä.

Tapahtuman ohjelma julkaistaan tulossa olevilla BotH2nian uusilla verkkosivuilla osoitteessa www.both2nia.com. Sivuston kautta tapahtumaan voi ilmoittautua 1.3. alkaen.

Lisätiedot: minna.nasman@raahe.fi