Tervaporvarit

Kokkolan kaupunki perustettiin 1620 ikivanhalle kauppapaikalle. Kokkolan ja sitä ympäröivän maakunnan vaurauden perustana oli tervakauppa. Aikoinaan tervaporvarit olivat yritteliäitä kauppiaita, jotka omasivat hyvät liikemiesvaistot. He olivat arvostettuja henkilöitä, jotka huolehtivat myös kaupungin yhteisistä asioista luottamustehtävissä.

Perinteiden mukaisesti myös nykyajan Tervaporvari on henkilö, joka osoittaa yritteliäisyyttä ja hyvää liikemiesvaistoa. Lisäksi hän hoitaa Kokkolan seudun sekä ympäröivän maakunnan yhteisiä asioita ja nauttii arvonantoa asukkaiden keskuudessa.

Ensimmäisen Tervaporvarin valinta liittyi vuonna 2005 Kokkolan Voitonjuhla-festivaaliviikon ja Kahakka – päivän juhlallisuuksiin. Tervaporvari – arvonimellä on juurensa alueen historiassa. Aikoinaan tervaporvarit olivat yritteliäitä kauppiaita, jotka omasivat hyvät liikemiesvaistot. Samalla he olivat arvostettuja henkilöitä, jotka huolehtivat myös kaupungin yhteisistä asioista luottamustehtävissä.

Tervaporvari – arvonimellä halutaan muistaa ansioitunutta alueemme elinkeinoelämän toimijaa. Perinteiden mukaisesti myös nykyajan Tervaporvari on henkilö, joka osoittaa yritteliäisyyttä ja hyvää liikemiesvaistoa. Lisäksi hän hoitaa Kokkolan seudun sekä ympäröivän maakunnan yhteisiä asioita ja nauttii arvonantoa asukkaiden keskuudessa.

Aikaisemmat Tervaporvarit:

2005 Risto Pouttu
2006 Aatto Ainali
2007 Marja-Liisa Tenhunen
2008 Harri Natunen
2009 Eino Laukka
2010 Raimo Vertainen
2011 Lillemor Sarin
2012 Terttu Niemelä
2013 Mikael Tallqvist
2014 Janne Ylinen
2015 Lena Karjaluoto
2016 Torbjörn Witting
2017 Pehr-Göran Kåla

Tervaporvari 2020 julkistaminen livestreamin kautta

Tervetuloa seuraamaan livestreamin kautta vuoden 2020 Tervaporvarin julkistamista! Seminaaritapahtuma lähetetään suorana Tullipakkahuoneelta, missä mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi ääneen pääsee paneelikeskustelussa alueemme Tervaporvareista Lena Karjaluoto, Marja-Liisa Tenhunen, Janne Ylinen ja Harri Natunen. Paneelikeskustelua moderoi Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus.

Seuraa kanaviamme, julkaisemme livestream lähetyksen linkin n. tunti ennen tapahtuman alkua!

 

OHJELMA

Aika: perjantai 25.9.2020 klo 15.00 – 17.15

Paikka: Livestream Tullipakkahuoneelta

15.00   Tilaisuuden avaus, HTM Tiina Isotalus, Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

15.10  Historian käyttö, sekä Tervaporvarin tarkoitus ja merkitys, FT Kristina Ahmas,  KH  Renlundin museon johtaja

15.20  Edellisen Tervaporvarin Pehr-Göran Kålan puheenvuoro,  ja uuden Tervaporvarin julkistaminen

15.40  Uuden Tervaporvarin puhe

16.00  Näringslivets vänner, puhe/esitys, Lars-Erik Thylin

16.20  Marja-Liisa Tenhunen – Kansainvälinen kauppa Kokkolasta

16.40  Paneelikeskustelu Tervaporvareiden kesken – Tulevaisuuden näkymät ja mahdollisuudet: Lena Karjaluoto, Marja-Liisa Tenhunen, Janne Ylinen ja Harri Natunen, moderaattorina Tiina Isotalus

17.15  Tilaisuus päättyy

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.