Future Cleantech Solutions

 

 FCS_Logo

Future Cleantech Solutions- hanke pyrkii edistämään cleantech-yritysten konkreettisia liiketoiminta- ja yhteistyömahdollisuuksia Merenkurkun alueella. Hankkeen tavoitteena on kehittää menetelmiä, jotka mahdollistavat käytännönläheisen liiketoimintatiedon leviämistä ja tukevat konkreettista rajat ylittävää yritysyhteistyötä sekä tukea uutta ja olemassa olevaa klusteriyhteistyötä toiminta-alueella.

Hanke keskittyy rajat ylittävän yhteistyön avulla hyödyntämään niitä mahdollisuuksia, joita alueelle valmisteltavat, suunniteltavat ja toteutettavat uudet laitokset ja investoinnit synnyttävät.

 

Hanketta toteuttavat 1.1.2019 - 31.12.2021 Kompetensspridning Umeå AB, Skellefteå Science City, Örnsköldsvikin kunta, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys (VASEK) ja Kokkolanseudun Kehitys (Kosek) tiiviissä yhteistyössä Uumajan, Skellefteån, Örnsköldsvikin, Vaasan ja Kokkolan kaupunkien sekä energiayhtiö Skellefteå Kraftin ja Umeå Energin kanssa.

Future Cleantech Solutions-hankeen päärahoittaja on Interreg Botnia-Atlantica aluekehitysrahasto (EAKR) 1 152 000 € tukisummalla. Muina rahoittajina toteuttajien lisäksi Region Västerbotten, Region Västernorrland ja Pohjanmaan liitto.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 1 920 000 €