Hyppää sisältöön

KOSEKin hallinnoiman Retkibussi Keski-Pohjanmaa -hankkeen bussiliikenne käynnistyy 28.6.2021. Hankkeen tavoitteena on keskipohjalaisten matkailuyritysten kehityksen ja kasvun tukeminen. Hankkeella pyritään lisäämään keskipohjalaisen matkailun yhteisnäkyvyyttä ja vetovoimaa kehittämällä matkailukohteiden saavutettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin retkibussi pilotoinnilla. Tarve Retkibussille nousi esiin KOSEKin hallinnoimassa Reittien ja matkailupalvelujen Keski-Pohjanmaa II-vaihe -hankkeessa, kun mietittiin miten maakunnan luontoreitistöt ja -kohteet sekä matkailupalvelut olisivat helpommin saavutettavissa ilman omaa autoa.

Keski-Pohjanmaalla Kokkolan ja Kannuksen saavuttaa helposti junalla, mutta junalta eteenpäin ei ole julkista liikennettä sisämaan ja rannikon luonto- ja matkailukohteisiin. Retkibussi tuo ratkaisun tähän ongelmaan järjestämällä bussiliikennettä alueen retkeilykohteisiin 28.6.-8.8.2021 välisenä aikana. Retkibussi helpottaa Reittien ja matkailupalvelujen Keski-Pohjanmaa II-vaihe -hankkeessa tuotettujen palveluiden tavoittamista ilman omaa autoa.

Retkibussi on helppo, edullinen ja joustava tapa päästä tutustumaan Keski-Pohjanmaan ainutlaatuiseen luontoon. Matka taittuu mukavasti isolla, ilmastoidulla bussilla. Matkustajat voivat hyödyntää Retkibussia myös pyöräilemällä kohteeseen ja palaamalla bussilla takaisin. Aikataulut mahdollistavat eripituiset perilläolot muutamasta tunnista useampaan päivään. Bussiin voi myös hypätä reitin varrelta ja tulla Kokkolaan nauttimaan kaupungin ostosmahdollisuuksista. Samalla voi ihastella kansallista kaupunkipuistoa ja muita nähtävyyksiä.

Aikataulut ja varaukset osoitteessa: www.visitkeskipohjanmaa.fi

Retkibussi Keski-Pohjanmaa rahoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton myöntämällä EAKR rahoituksella sekä Keski-Pohjanmaan kuntien kuntarahaosuuksilla.

Hankeaika on 1.2. – 31.12.2021.

Ota yhteyttä!