Hyppää sisältöön
pyöräilijöitä meren rannassa

Kokkolan ensimmäinen ilmastopyöräilyviikko toukokuussa  

Kaupunki ja eri yhteistyökumppanit järjestävät 4. – 11.5.2024 Kokkolan ensimmäisen ilmastopyöräilyviikon. Tapahtumaviikon tavoitteena on kannustaa ja innostaa asukkaita kestävämpiin ja hyvinvointia edistäviin liikkumismuotoihin sekä lisätä ilmastotietoisuutta. Tavoitteena on myös vahvistaa Kokkolan tunnettavuutta pyöräilykaupunkina.

Kaupunki kannustaa kokkolalaisia liikkumaan pyöräillen tai kävellen niin töihin, kouluun kuin vapaa-ajallakin. Tiistaina 7.5. vietetään kansallista Pyörällä töihin -päivää, jolloin julkistetaan myös vuoden työmatkapyöräilijä.

Ilmastopyöräilyviikko tarjoaa monipuolisia tapahtumia

Ilmastopyöräilyviikon järjestelyistä ja ohjelmasta vastaavat Kokkolan kaupunki, Visit Kokkola ja Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK.

”Olemme kevään 2024 aikana kutsuneet kokkolalaisia järjestöjä, pyöräilijöitä, matkailutoimijoita ja yrityksiä ideoimaan ja järjestämään tapahtumaviikolle omia pyöräily- ja ilmastoaiheisia tapahtumiaan”, kertoo Kokkolan kaupungin ilmastoasiantuntija Jenni Silvola

Ilmastopyöräilyviikon tapahtumia ovat järjestämässä Kälviän Tarmo, Kokkolan Eläkeläiset, Kokkolan Matkailuoppaat, Kokkolan Latu, Kokkolan Suunnistajat KoS, Työplus sekä useat pyöräilyn harrastajat.

”On hienoa, että olemme saaneet näin monipuolisesti eri seuroja ja tahoja toteuttamaan tätä uudenlaista tapahtumaviikkoa. Luvassa on monipuolisesti erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille”, Silvola jatkaa.

Tapahtumat innostavat polkemaan, liikkumaan luonnossa ja pohtimaan omia kestävämpiä liikkumismuotoja

Kokkolan kaupunki, KOSEK ja Visit Kokkola toteuttavat ilmastopyöräilyviikolla kaksi pyöräsuunnistusrataa. Kanta-Kokkolan alueelle sijoittuvat pyöräsuunnistusradat on suunnitellut kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna yhteistyössä Kokkolan Suunnistajien Seppo Nurisalon kanssa. Koko perheen Neljän sillan suunnistusradan ja vaativamman Halkokarin kierroksen rastipisteillä on luvassa ilmastoteemainen tietovisa. Suunnistusradat ovat käytettävissä 4.–11.5.

Tapahtumaviikolla tehdään myös ohjattuja pyöräretkiä. Maastopyöräretken tarjoavat aktiivisesti seudulla seikkailevat pyöräilyn harrastajat sekä Kokkolan Latu, jonka retken teemana on Unelmien liikuntapäivä. Lisäksi tarjolla on Lintujen bongausretki Harriniemeen, Työplussan Elämyksellinen työmatkapyöräily, Matkailuoppaiden Kokkolan merellinen historia -pyöräretki sekä Kälviän Tarmon Pyörien koeajo -päivä Lucina Hagmanin koululla.

Kokkolan kaupungin ilmastoasiantuntija Jenni Silvola vie yhteistyössä Kokkolan Eläkeläisten kanssa kaupunkilaiset “Miljoona roskapussia pyöräillen” -tapahtumaan, ja Kokkolan kaupungin liikuntapalvelut järjestää pyöräluotsikoulutuksia.

Ilmastopyöräilyviikon tapahtumat ovat avoimia kaikille kaupunkilaisille. Kaikki ilmastopyöräilyviikon tapahtumat löydät osoitteesta https://tapahtumat.kokkola.fi/fi-FI hakusanalla ”ilmastopyöräily”

 

Lisätietoja:

Jenni Silvola
Ilmastoasiantuntija
Kokkolan kaupunki
0447809306
jenni.silvola@kokkola.fi

Tapahtumakalenteri