Hyppää sisältöön

Evidensia avaa eläinklinikan Kokkolaan

Valtakunnallisesti toimiva, eläinlääkintäpalveluita tarjoava Evidensia avaa eläinklinikan Kokkolaan. Tammikuussa 2025 avautuvan klinikan tavoitteena on työllistää 14 henkilöä.

Kokkolan seutu on vahvassa kasvussa. Kaupungin lupaavat kehitysnäkymät ja monipuolinen elinkeinorakenne on houkutteleva ympäristö. Kokkolan seudulla eläinlääkintäpalveluille on tällä hetkellä enemmän kysyntää kuin alueelta nykyisellään löytyy tarjontaa.

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on ollut mukana edesauttamassa eläinlääkäripalveluita tarjoavan Evidensian sijoittumista Kokkolaan.

– Evidensia täydentää alueen eläinlääkinnän palveluja erityisesti pieneläinten ja lemmikkien osalta. Klinikka tulee sijoittumaan kanta-Kokkolan alueelle, toteaa KOSEKin toimitusjohtaja Timo Lahtinen.

– Klinikka avaa ovensa tammikuussa. Klinikka on hyvin varusteltu, 500 neliömetrin laajuinen yleisklinikka, josta löytyy laboratorio, röntgenkuvaus, ultraäänitutkimuspalvelut sekä moderni leikkaussali, kertoo Evidensian yhteiskuntasuhdejohtaja Anssi Tast.

Klinikka aloittaa kahden eläinlääkärin ja neljän hoitajan voimin. Tavoitteena on myöhemmin kasvattaa eläinlääkärien määrä kuuteen ja hoitajien määrä kahdeksaan. Hankkeen rakennuslupa jätetään kesäkuussa ja tilojen remontointi kestää arviolta neljä kuukautta.