Hyppää sisältöön

Ensimmäiset Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsi odotettua suuremman yleisön

Kokkolassa ensimmäistä kertaa KOSEKin ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämä Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat -tapahtuma kokosi n. 90 yrityksen ostoa tai myyntiä suunnittelevaa ja omistajanvaihdoksen asiantuntijaa yhteen uudenlaiseen tilaisuuteen. Tapahtuma houkutteli runsaasti yrityksen ostamista tai myymistä suunnittelevia usealta eri toimialalta. Tapahtumassa kuultiin myös asiantuntijan puheenvuoro aiheesta, ja yhteistyökumppaneiden laaja verkosto tarjosi tietoa palveluistaan yrityskauppaprosessin eri vaiheisiin.

-Yrityskauppa on tyypillisesti pitkä prosessi, ja Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat -tapahtuma on nyt loistava lisä työkalupakkiimme nostaa tietoisuutta ja luoda mahdollisuuksia yrityksille kohdata potentiaalisia kauppakumppaneita ja laittaa prosessi liikkeelle, sanoo Janne Vähäkangas KOSEKilta.

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat tullaan jatkossakin järjestämään vuosittain. Seuraavan tapahtuman suunnittelu ja valmistelu alkaa jo tämän kevään aikana.

-Yhteistyö järjestäjäorganisaatioiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa on toiminut loistavasti, olemme tuttuja toimijoita toisillemme, ja monet yhteyttä ottavat yritykset ovat samoja. Tämän kaltainen yhteistyö on ns. win-win jokaiselle. Meillä järjestäjillä ja yhteistyökumppaneilla on kaikilla yhteinen suuri tavoite: edesauttaa ja luoda mahdollisuuksia omistajanvaihdoksille. Tämän työn tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Jokainen yritys tuottaa verovaroja kaupunkeihin, kuntiin, maakuntiin ja koko Suomeen. Nyt meillä on konkreettinen esimerkki siitä, kuinka tärkeäksi tämänkaltainen tapahtuma koetaan, ja kuinka innokkaasti tällaisiin tahdotaan osallistua. Tapahtumassa onnistuttiin avaamaan monia yrityskauppaneuvotteluita, toteaa Matti Koivisto Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hankkeesta.

Tapahtuma-aika huhti-toukokuussa vaikuttaa hyvin toimivalta, ja seuraavan tapahtuman suunnittelu vuodelle 2023 käynnistetään pian palautekyselyn vastausten keräämisen jälkeen. Seuraavan vuoden tarkemmista suunnitelmista ja ajankohdasta ilmoitetaan verkkosivuilla myöhemmin. Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinoiden verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://kpyritysmarkkinat.fi/

 

Lisätietoja:

Janne Vähäkangas
yrityskehittäjä, KOSEK
0400-727099
janne.vahakangas@kosek.fi

Matti Koivisto
projektipäällikkö, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät
Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hanke
050-3211749
matti.koivisto@yrittajat.fi