maaliskuu 2011

Kalusteita monipuolisesti sekä kotiin että julkiseen tilaan

Ruotsalon vanha seurantalo on muutamassa vuodessa muuttunut nykyaikaiseksi puusepänverstaaksi koneineen, varastoineen ja maalaamoineen. Vuodesta 2007 lähtien talo on toiminut yksilöllisiä kiintokalusteita ja huonekaluja valmistavan Kasipuun tuotantotilana.


- Sijainnilla isommassa keskuksessa ei ole merkitystä meidän toiminnalle. Nämä tilat ovat sopivat tuotannolle. Valmistusmateriaalit ja tarvikkeet tuodaan kuitenkin rekka-autoissa rahtitavarana ja valmiit tuotteet kuljetetaan ja asennetaan asiakkaiden tiloihin. Asiakkaat myös harvemmin tulevat tänne, vaan yleensä me menemme asiakkaan luo. Nimittäin tila, johon kalusteet valmistetaan, on kuitenkin aina nähtävä itse, Antti ja Jukka Sallansalmi kertovat.

Monipuolinen Kasipuu valmistaa kalusteita kodin jokaiseen huoneeseen keittiöstä saunaan saakka. Yrityksille valmistetaan tilaustyönä erikoiskalusteita, muun muassa myymälä-, ravintola- ja kahvilakalusteita. Asiakkaalle voidaan myös suunnitella liiketila kokonaisuudessaan.
- Me eroamme isoimmista kalustetoimittajista sillä, että me pystymme tekemään sen kokoista kalustetta kuin tila vaatii. Oma maalaamo on ehdoton valttimme, sen ansiosta voimme myös maalata kalusteen juuri sen väriseksi kuin asiakas haluaa, Jukka Sallansalmi kertoo.

Kun kodin kalusteita valmistetaan paljon remonttikohteisiin, tuotteiden räätälöitävyys niin mittojen ja pintakäsittelyn suhteen on tärkeä tekijä. Tyypillisellä yksityisasiakkaalla onkin selkeä kuva siitä, millaisia kalusteita haluaa. Julkiskalusteiden puolella tyypillisin asiakas on pienyrittäjä, joka haluaa liiketiloihinsa jotakin uutta tai on tekemässä kokonaan uutta toimitilaa.

Hyvät raaka-aineet ja osaavat tekijät

Kasipuun tuotteet alkavat jo olla tunnettuja ympäri Suomea. Kotiseudulla Kasipuu tunnetaan paremmin kodin kalusteistaan. Yksityisasiakkaat tulevatkin pääsääntöisesti lähialueilta. Mitä kauemmaksi mennään, niin sitä varmemmin asiakkaina ovat yritykset, joille toimitetaan erikoiskalusteita.
- Meidät löydetään koko ajan paremmin. Sähköinen kaupankäynti ja markkinointi on yksi sellainen tekijä, joka mahdollistaa pelikentän ympäri Suomea, Antti Sallansalmi toteaa.

Yrityksen linjana on valmistaa yksilöllisiä ja laadultaan korkeatasoisia tuotteita. Korkealaatuiset raaka-aineet yhdistettynä hyvään työhön ovat merkittävässä asemassa. Raaka-aineet hankitaan puutoimittajilta Etelä-Suomesta, mutta on yrityksellä myös paikallisia toimittajia. Oikeat puutoimittajat on löydetty muun muassa alan messuja kiertelemällä sekä keskustelemalla muiden puualan yrityksien kanssa.
- Vahva puualan osaaminen on avainasemassa. Meillä on ammattitaitoista väkeä töissä. Vaikka meillä on myös omia tuotteita, teemme pääsääntöisesti tilaustöitä, joten työ on aika haastavaa ja vaatii tekijältään paljon. Tuotteet pitää olla niin hyviä, että kehtaamme sanoa niitä meidän tekemiksi, Sallasalmet kertovat.

Panostusta tuotekehittelyyn

Kasipuun kasvu on ollut nopeaa. Sallansalmen veljekset aloittivat kahdestaan, kun yritys nyt työllistää heidän lisäkseen kaksi puuseppää. Antti Sallansalmen mukaan tuotteiden hyvä vastaanotto antaa luottamusta siihen, että kasvu on mahdollista myös tulevaisuudessa.
- Viime vuosina olemme varsinaisen toiminnan ohessa remontoineet tiloja, rakentaneet uuden varaston sekä maalaamon. Nyt keskitymme sitten tuotekehittelyyn ja yrityksen nimen saamiseen esille yhä paremmin, hän toteaa.

Hänen mukaansa omien tuotteiden kehittelyyn tullaan panostamaan entistä enemmän, erityisesti julkisen tilan kalustepuolella.
- Vaikka julkisen tilan kalusteiden valmistaminen on haastavaa, kun samanlaista tuotetta ei tehdä monta kertaa, on se samalla mielenkiintoista. Sille puolelle työstetään paljon erilaisempaa tavaraa: massiivipuuta, verhoilua, alumiinia, lasia, Jukka Sallansalmi kertoo.

Sallansalmien mukaan yritys tulee erikoistumaan entistä selkeämmin. He kuitenkin painottavat, että vaikka julkisen tilan kalustepuolta tullaan kehittämään, kodin kalusteita tullaan aina valmistamaan paikallisille asiakkaille. Se jotenkin vain kuuluu asiaan.

Antti ja Jukka Sallansalmen mukaan Kasipuu erottuu selkeästi muista kalustevalmistajista. Asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjen kalusteiden lisäksi yrityksellä on myös omia tuotteita kuten massiivipuusta valmistetut tuolimallit.

Kasipuun kotisivuille>>>