elokuu 2010

Toimintakykyä kuntoilemalla kaiken ikää

Vuodesta 2003 saakka Kokkolan keskustassa toiminut kuntokeskus Actilife muutti toukokuussa uusiin tiloihin Heinolan alueelle, parin kilometrin päähän keskustasta. Kahdessa kerroksessa sijaitseviin reilun 700 neliön tiloihin mahtuu avara kuntosali, ryhmäliikuntasali, amfiteatterimainen sisäpyöräilysali sekä pukuhuoneet saunoineen.


- Kun haimme uutta paikkaa, ei keskustassa ollut vapaana tarpeeksi suuria tiloja. Mikäli olisimme jääneet keskustaan, olisimme joutuneet supistamaan palveluitamme, mitä emme missään tapauksessa halunneet, toiminnanjohtaja Kai Ahlroth kertoo.

Kasvavalla ja kehittyvällä Heinolan alueella Ahlroth näkee kuntokeskukselle paljon mahdollisuuksia aina parkkipaikkojen riittävyydestä lähtien.
- Uskon, että meidän palveluista löytyy paljon käyttöä alueen yrityksille. Täällä on helppo käydä joko ennen töitä tai töiden jälkeen. Lisäksi saavutamme entisten alueiden lisäksi uusia, kuten Kaustari, Kirkonmäki ja asuinalueet Jyväskyläntien varrella, hän toteaa.

Actilife palvelee asiakkaitaan edelleen myös keskustassa, Pitkänsillankadulla sijaitsevassa Actilife Ladyssa.
- Tarkoituksenamme on kehittää erilaisia konsepteja ja nyt halusimme kokeilla ihan erillistä naisten salia. Toisaalta pystymme tarjoamaan hyvän vaihtoehdon keskustassa niille, jotka kokivat matkan ongelmalliseksi. Siellä voi käydä pikaisesti vaikkapa ruokatunnilla, Ahlroth kertoo.
Kaupungin keskustassa sijaitsevalla toimipisteellä voidaan myös huomioida seniorikuntoilijat, joille liikkuminen ei välttämättä ole niin helppoa.

Kuntosalilaitteisto viimeisen päälle

Actilife liikuttaa kuntoilijoita niin kuntosalilla, personal trainerin ohjauksessa kuin lukuisilla ryhmäliikuntatunneillakin aina perinteisemmistä tunneista zumbaan tai forza-samuraimiekkailuun saakka. Palvelut on suunnattu pääsääntöisesti tavallisille kuntoilijoille aina 16 ikävuodesta ylöspäin ilman mitään yläikärajoja.
- Pystymme tarjoamaan palveluita kaikille, myös senioreille. Pyrimme siihen, että ihmiset pysyisivät harjoittelemalla toiminnallisesti mahdollisimman hyvässä kunnossa myös vanhuusiällä. Tämä on niin sanotusti elinikäinen putki, Kai Ahlroth kertoo.

Actilifella on aina kiinnitetty huomiota kuntosalilaitteistoon. Vaikka vanhoissa tiloissa oli jo hyvät laitteet, uusien tilojen myötä hankittiin aivan uusi laitekanta HURin uusimmista kuntosalilaitteista maailman johtavan valmistajan juoksumattoihin.
- Näin modernia ja hyvää laitteistoa saa hakea. Actilifen jäsenet ovat ehkä jo niin tottuneita hyviin laitteisiin, että kokevat tämän ihan arkipäiväiseksi asiaksi. Mutta esimerkiksi ulkomaalaiset vierailijat ovat kehuneet, että tällaisilla laitteilla varustettuja saleja ei muualta löydy, hän sanoo.

Laitteistoon liittyy oleellisena osana myös älykortti, joka mahdollistaa harjoittelun ilman paperista harjoitusohjelmaa tai painojen lisäämistä. Oman ohjelman voi ladata kortille ja kun kortin laittaa kuntosalilaitteeseen, määrittyvät oikeat painot ja toistokerrat automaattisesti.
- Meillä on tulossa myös viiteen juoksumattoon älykortit, jolloin omaa juoksuohjelmaa voi seurata lataamalla sen kortille ja laittamalla kortin laitteeseen. Sama pätee kuntopyöriin. Voi esimerkiksi tehdä alkuverryttelyn pyörällä, sen jälkeen kuntopiirin kuntosalilaitteilla ja sitten lopuksi juoksuohjelman juoksumatolla ja kaiken voi tehdä älykortin avulla ilman papereita, Ahlroth kertoo.
Hänen mielestään hienointa älykortissa on se, että henkilökohtainen harjoittelu tallentuu tietokoneelle ja harjoittelua pystyy seuraamaan pidemmälläkin aikavälillä.

Uudet tilat avaavat uusia mahdollisuuksia

Kuten kuntokeskuksissa yleensäkin ympäri maailman, myös Actilifessa vilkkainta on arki-iltaisin, kun taas päivisin kuntoilijoita on vähemmän. Kai Ahlroth näkee päiväkäytön lisäämisen niin haasteena kuin mahdollisuutenakin.
- Ryhmäliikuntasalin joustoparketti mahdollistaa salin käytön vaativimpiinkin lajeihin. Voimme vuokrata ryhmäliikuntasalia päiväsaikaan esimerkiksi tanssiseuroille tai itsepuolustuslajien harrastajille. Ja koulut ovat yksi tärkeä ryhmä. Meillä on tähänkin mennessä käynyt päiväsaikaan ihan mukavasti yläkoulun ja lukion luokkia ja tätä osa-aluetta tulemme kehittämään edelleen, hän kertoo.

Ahlroth uskoo, että viereinen lasten sisäseikkailupuisto Touhutalo tulee täydentämään Actilifen palveluita sekä mahdollistaa kokonaisten pakettien tarjoamisen esimerkiksi yrityksille.
- Täällä voisi järjestää esimerkiksi koko perheelle suunnattuja yrityksien henkilöstöpäiviä viikonloppuisin. Eikä se rajoitu vain kokkolalaisiin yrityksiin, vaan muualtakin voi tulla tänne koko päivän tapahtumaan. Tässä on kuitenkin kaikki palvelut lähellä, hän visioi.

Kilpailua alalla Actilifessa ei niinkään nähdä minään peikkona, vaan ajatellaan ennemminkin, että nykyiset ja mahdolliset tulevat kuntokeskukset houkuttelevat yhä isomman joukon ihmisiä kuntoilemaan.
- Kun palvelu on hyvää, on hyvät laitteet ja tilat, niin silloin ei tarvitse huolehtia muista kuntosaleista. Tehdään omat jutut niin hyvin kuin pystytään ja annetaan ihmisten tehdä päätökset, mihin he haluavat mennä harjoittelemaan, Kai Ahlroth painottaa.

Asiakaspalvelu on toiminnanjohtaja Kai Ahlrothin mukaan tärkeä asia niin hänelle kuin Actilifen kolmelle muulle kokopäiväiselle työntekijälle ja 13 ryhmäliikuntaohjaajalle. Mukavan ilmapiirin ylläpitämistä ja asiakkaiden toiveiden kuuntelemista ei voi liikaa painottaa.

Actilifen kotisivuille>>>