helmikuu 2010

Pipot pääasiana

Nevertex Oy:n neulekoneissa valmistuu neulekangasta monella eri värillä ja kuviolla. Valmistaapa yksi koneista viimeistelyvalmiita lapasia ja sormikkaitakin.


Leikkauspuolella neulekankaasta alkaa jo muodostua pipon, pannan tai hupun kappaleita, jotka ompelun ja saumauksen kautta saavat oikean muotonsa. Viimeistelyn jälkeen tuotteet ovat valmiita toimitettavaksi. Valmista tuotetta syntyy keskimäärin tuhannen kappaleen päivävauhtia ja parhaimpina päivinä jopa 1500 kappaletta:

- Valmistamme niin pipoja, päähineitä, sormikkaita, kaulaliinoja kuin pantojakin. Suurin tuoteryhmä on lasten neulepäähineet, erityisesti neulehuput. Tuotannosta vähittäismyyntiin menee 70-80 prosenttia, kertoo toimitusjohtaja Hannu Kottari.

Tuotteita menee myyntiin ympäri Suomea eri marketteihin kaupan keskusliikkeiden kautta sekä lisäksi muutamiin erikoisliikkeisiin. Viime vuosina tuotteiden valmistus liikelahjoiksi on myös ollut kasvussa. Kolmannen asiakasryhmän muodostavat urheiluvälinevalmistajat sekä urheiluseurat, joille valmistetaan seurapipoja tai erilaisia fanituotteita kuten liigahuiveja.

 Kasvua kysynnän mukaan

Nevertex Oy työllistää Hannu Kottarin, hänen tuotantopäällikkönä toimivan vaimonsa, Vuokko Kottarin ja myynnistä vastaavan kolmannen omistajan, Ismo Wörlinin lisäksi 15 ammattitaitoista pipontekijää 780 neliön tuotantotiloissa Ullavan Neverbackassa. Kuitenkin paljon vaatimattomammin lähdettiin liikkeelle vuonna 1986. Idea liiketoiminnan aloittamisesta tuli Vuokko Kottarin veljeltä. Hänelle oli kaupattu neulekoneita ja tuotannon aloittamista niillä ja hän puolestaan heitti pallon Vuokko ja Hannu Kottarille.
- Vaimon veli oli Finnlassiella edustajana. Siellä asiakaskunta oli tavallaan jo valmiina, sovitimme vain värejä ja malleja Lassien mallistoon. Suurin kynnys aloittamisessa ehkä oli se, että koneet maksoivat käytettyinäkin paljon ja siihen piti vielä hankkia raaka-aineet päälle eikä niistäkään aluksi tiennyt paljon mitään. Myynti toimi kuitenkin alusta lähtien hienosti ja se on ollut kaiken edellytys, Kottari toteaa.

Toiminta aloitettiin Kottarien asunnon yhteydessä. Vuokko Kottari aloitti täysipäiväisesti heti alusta lähtien, kun taas Hannu Kottari oli vuoteen 1990 asti muualla töissä ja teki omassa yrityksessä iltatöinä ohjelmia sekä neulontaa.
- Meillä oli yksi työntekijä niissä tiloissa. Ompelijat ja saumaajat olivat kylällä tai jopa Kokkolassa ja Ylivieskassa asti, minne kuljetettiin tavaraa ommeltavaksi. Sitten saimme lähempää naapurista ompelijoita. Nykyisten tuotantotilojen ensimmäisen osan valmistuttua vuonna 1990, kaikki työntekijät muuttivat näihin tiloihin ja siitä työntekijämäärä on pikkuhiljaa lisääntynyt, Hannu Kottari kertoo.

Omalla suunnittelulla palvellaan asiakasta paremmin

Nopeakin vilkaisu Nevertexin tuotantotiloihin kertoo erilaisten mallien valtavasta kirjosta. Nevertexiltä löytyy niin perus-, syys- kuin kevätmallistokin. Lisäksi valmistetaan liikelahjoja, jotka ovat täysin yksilöllistä työtä. Kaikki tuotteiden mallit suunnitellaan ja valmistetaan itse.
- Alun perin käytimme freelancer - suunnittelijoita, joiden tekemät paperiversiot siirsimme itse käytäntöön. Kuitenkin koko ajan ajatuksena oli löytää suunnittelutyöhön parempi ratkaisu, Kottari kertoo.

Vuonna 2000 yritykseen saatiin koulutuksen kautta oma suunnittelija, mikä tekstiilialalla on harvinaista. Monessa yrityksessä käytetään freelancereita.
-  Mallistotyötä tehdään vielä vaikka tuotanto pyörii. Isommat liikkeet haluavat kokonaan omat mallinsa ja niihin muutoksia tehdään koko ajan. Liikelahjapuolella kaikki tehdään yksilöllisesti ja siinä suunnittelijan on oltava koko ajan läsnä, Kottari toteaa.

Hänen mukaansa oma suunnittelu, jonka avulla pystytään palvelemaan asiakaskohtaisella muokkauksella, on yritykselle ehdoton vahvuus toimitusvarmuuden ohella.
-  Kun yrityksen kaikki työntekijät toimivat samoissa tiloissa, tietää tarkalleen koska tuotteet valmistuvat ja lähtevät yrityksestä. Toimintavarmuutta on vahvistettu myös siten, että tuotannossa on pyritty vähentämään mahdollisimman paljon riippuvuutta yrityksen ulkopuolisista tekijöistä, hän jatkaa.

Alalla on niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin toimijoita, saman kokoluokan yrityksiä kotimaasta löytyy muutama. Kotimaisuus ei Kottarin mukaan kuitenkaan automaattisesti ole kilpailuetu, vaan hinta saattaa ajaa kotimaisuuden edelle ostopäätöstä tehdessä.
- Toisaalta sitten kun ulkomaisessa tuotteessa on ongelmia, niin silloin käännytään kotimaisen puoleen. Myös lama on vaikuttanut siihen, että kotimaisia pienten sarjojen toimittajia arvostetaan varmemman saatavuuden takia. Kaukoidän toimituksissa on ollut ongelmia sekä raaka-ainepuolella että yleisessä saatavuudessa. Pienten sarjojen toimittajilla on ollut mahdollisuus vastata kysyntään, mikä on ihan positiivinen asia, hän kertoo.

 Vuokko ja Hannu Kottari kertovat talvisäiden vaikuttavan tuotantoon. Tänä vuonna kiirettä on riittänyt siitä lähtien, kun pakkaset alkoivat lokakuussa. Nyt koko ajan tehdään vielä talvitavarasta lisätoimituksia.

 Nevetex Oy:n www-sivuille>>>