toukokuu 2019

Awita kasvaa ja rekrytoi

Taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon palveluita sekä talouspäällikköpalveluita tarjoava kokkolalainen Awita on kasvanut nopeasti sen perustamisvuodesta 2016 lähtien. Yrittäjät Susanna Hautamäki ja Niina Tunkkari kertovat, että pelkästään viime vuonna yrityksen palkkalistoille tuli neljä uutta työntekijää.


-Viime vuosi oli aika vauhdikas, ja edelleen meillä on haku päällä yhden uuden työntekijän löytämiselle, Hautamäki kertoo.

Yrityksen kovan kasvun takana on Hautamäen ja Tunkkarin uskallus luottaa siihen, että töitä riittää jatkossakin. Ei-oota he eivät halua myydä, vaan uskaltavat rohkeasti kasvattaa yritystään.

-Hankimme lisää tekijöitä, kun kerran töitä riittää. Olemme laajentaneet liiketilojamme nyt kahteen kerrokseen, sillä työntekijämäärä on kasvanut kahdesta kahdeksaan reilussa parissa vuodessa, he kertovat.

 

Rekryilmoituksia monissa kanavissa

 

Awitan rekrytointiprosessi lähtee käyntiin sillä, että laaditaan ilmoitus, ja päätetään sen julkaisukanavista. Yrittäjät kertovat hyödyntävänsä työpaikkailmoitusten julkaisussa sekä mol.fi-sivustoa, lehti-ilmoituksia, bannerimainontaa että sosiaalisen median kanavia.

-Hakemuksia tulee aina melko hyvin, mutta varteenotettavat hakijat voi yleensä laskea yhden käden sormilla. Pohdimme rekryvaiheessa aina, miten saisimme ilmoituksemme sopivien hakijoiden nähtäväksi, ja tarpeeksi houkuttelevaksi, jotta saisimme parhaat mahdolliset hakijat hakemaan. Haemme alan osaajia, joilta löytyy myös asiakaspalvelutaitoja, he kertovat.

 

Kuvanteksti: Awitan yrittäjät Niina Tunkkari (vas.) ja Susanna Hautamäki ovat kasvattaneet yritystään viime vuosien aikana. 

Awita verkkosivut >>>

 

Teksti ja kuva: Martina Store ja Jorma Uusitalo