helmikuu 2019

Hallituksella tärkeä rooli Häggblomin kasvutarinassa

Kokkolalaisessa Häggblomin konepajayrityksessä hallitustyöskentelyä ryhdyttiin kehittämään määrätietoisesti vuonna 2008 tapahtuneen omistajavaihdoksen jälkeen. Seuraavan kerran hallitus uudistui merkittävästi kahdeksan vuotta myöhemmin omistajavaihdoksessa, jossa pääomistajana ollut pääomasijoittaja irtaantui ja omistajiksi tulivat toimiva johto sekä kaksi alueellista pääomasijoittajaa.


- Vuonna 2008 pitkäaikainen omistajaperhe luopui enemmistöomistuksestaan, ja uudeksi pääomistajaksi tuli pääomasijoittaja. Siihen saakka hallitus oli ollut perheyhtiölle hyvin tyypillinen koostuen pääasiassa operatiivisessa toiminnassa mukana olleista omistajista. Uusi pääomistaja halusi käynnistää uudenlaisen, aktiivisen hallitustyöskentelyn, Häggblomin toimitusjohtaja Jukka Karhula kertoo.

Vuoden 2016 omistajavaihdoksen aikaan Häggblom eli yhtiönä edelleen jatkuvaa tasaisen kasvun vaihetta.

- Samassa yhteydessä päivitimme hallituskokokoonpanoa, koska hallituksen rooli korostuu erityisesti heti omistajavaihdoksen jälkeen. Kun omistajuus päivittyy tai uudistuu, se näkyy omistajastrategiassa ja sitä myöten hallituksen tehtäväkentässä, Karhula toteaa.

Hallituksen kokoonpanossa haluttiin tuolloin vahvistaa varsinkin strategista osaamista, jossa Häggblom myös onnistui uuden ulkopuolisen hallitusjäsenensä ansiosta. Pääomistajat puolestaan toivat hallitustyöskentelyyn tuotannollista ja teollista näkemystä.

 

Peräpeiliä enemmän katse tulevaisuudessa

 

Jukka Karhula painottaa hallituksen roolia ennen kaikkea tulevaisuuden tekijänä.

- Siinä saa tulevaisuuspohdinnoille aika laajat hartiat, kun isoja vaihtoehtoja arvioi yhden sijasta 4-5 henkilöä. Päätökset osuvat yleensä paremmin kohdalleen, kun ne pohjautuvat moniin eri näkemyksiin.

Entä millaisia asioita yrityksissä kannattaa huomioida, kun ne valitsevat hallitukseen uusia jäseniä?

- Siitä ei kannata lähteä liikkeelle, että hallitukseen hankitaan hyviä tuttuja tai vanhoja kavereita. Laatu tulee ennen määrää. Jo se on hyvä asia, jos hallitukseen saadaan yksi jäsen, joka tuo ulkopuolista näkemystä ja kokemusta sellaisesta osa-alueesta, jota yhtiön johdossa ei välttämättä ole, tai jota erityisesti halutaan vahvistaa. Kuten vaikkapa myyntiä, kannattavaa kasvua tai strategista ajattelua.

Hallituksen ja toimitusjohtajan yhteistyö on Karhulan mukaan parhaimmillaan avointa, välitöntä ja jatkuvaa.

- Hallituksella ei ole muuta ikkunaa yhtiön toimintaan kuin toimitusjohtaja, ja hallitus johtaa yhtiötä toimitusjohtajan kautta. Kaiken a ja o on se, että näiden kahden tahon yhteys toimii alkaen henkilökemiasta, työskentelytavoista ja raportoinnista.

Teksti: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob