tammikuu 2019

Varmista yrityksesi menestys - toimiva hallitus yrityksen tukena

Monissa yrityksissä hallitus toimii vain paperilla ja usein yrittäjän aika menee operatiiviseen tekemiseen eikä tulevaisuuden suunnitteluun jää riittävästi aikaa. Kuitenkin toimivalla hallituksella voi olla yritykselle ja yrittäjälle paljon annettavaa. Hallituksen tehtävä on kehittää yrityksen toimintaa siten, että omistajien taloudelliset odotukset täyttyvät, sekä varmistaa yrityksen arvonnousu myös pitkällä tähtäimellä. Toimiva hallitus onkin tutkitusti yhteydessä liikevaihdon kasvuun.


Hyvä hallitus toimii yrittäjän sparrauskumppanina, joka tukee päätöksentekoa ja yrityksen johtamista asiantuntijuudella ja uusilla näkökulmilla. Osaava hallituksen jäsen tarjoaa uusia vaihtoehtoja ja haastaa aikaisempia toimintamalleja. Toimiva hallitus pitää ainakin kerran vuodessa suunnittelupäivän, jolloin mietitään tulevaisuuden toimia. Hallituksen tehtävä ei ole kytätä eikä puuttua päivittäiseen tekemiseen. Hallituksen tulee opastaa ja valvoa liikkeenjohtoa niin, että strategiset ja operatiiviset tavoitteet saavutetaan. Hallitus tekee strategiset päätökset, joita voidaan tarpeen mukaan myös muuttaa

 

Toimivan hallituksen rakentaminen

Hallituksen rakentaminen alkaa tilannekartoituksella. Ensin selvitetään millaista osaamista meillä on nyt, ja millaista osaamista tarvitsemme, jotta pääsemme tavoitteisiin. Useimmiten yrittäjä/omistaja on itse oman alansa paras asiantuntija, silloin voi miettiä voisiko uusia ideoita tulla joltain toiselta alalta? Yleisimpiä jäsenten valintaan vaikuttavia osaamisalueita ovat; Markkinointi, tuotantotalous, logistiikka, juridiikka, rahoitus, henkilöstöhallinto, fuusio, yrityskaupat tai kansainvälistyminen. Voitaisiin luetella myös suuri määrä muita ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, joita hallituksen jäsenellä tulisi olla mutta tärkeimpiä lienee motivaatio ja yhteistyökyky.

Kun olet kartoittanut millaista osaamista teiltä uupuu voit aloittaa oikeanlaisen henkilön etsimisen. Uusi jäsen voi olla aluksi ns. advisor eli neuvonantaja, jolloin virallisesta jäsenyydestä voidaan päättää myöhemmin. Jäseniä kannattaa etsiä ensin omasta lähipiiristä ja verkostoista. Sen lisäksi hallituksen jäseniä voi kysellä esimerkiksi, kauppakamareilta, yrittäjäjärjestöiltä, kehitysyhtiöiltä, yrityskummeilta ja hallituspartnereilta, joka on erikoistunut hallitusjäsenten välittämiseen.

 

Tärkeintä on aloittaminen

Kukaan yrittäjä ei ole kaikkien alojen asiantuntija. Kun valitset oikeita ihmisiä yrityksesi ja itsesi tueksi se voi auttaa eteenpäin korvaamattomalla tavalla. Paras keino saada yritys kasvuun on rakentaa osaava, yrityksen toiminnan kehittämiseen sitoutunut hallitus. Tärkeintä tässäkin asiassa on aloittaminen! Päätä että tänä vuonna panostat yrityksesi hallitukseen ja oikeanlaisten ihmisten löytämiseen. Kysy rohkeasti apua, voit yllättyä kuinka paljon osaamista ympäriltäsi löytyy.

 

Reijo Kinnunen
Keski-Pohjanmaan MicroENTRE ryhmän aluevastaava
Projektipäällikkö
Kohtaamo 2.0
Asiantuntija
Kokkogrow
reijo.kinnunen@kosek.fi