joulukuu 2018

Yrityksen rahoitusklinikka

KOSEK ja Kohtaamo 2.0 – hanke järjestivät lokakuussa Yrityksen rahoitusklinikka -tapahtuman jossa käsiteltiin erilaisia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille. Paikalla oli useita toimijoita, jotka tarjoavat yrityksille rahoitusta. Tässä esittely paikalla olleista toimijoista.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARVO SIJOITUSOSUUSKUNTA

ARVO Sijoitusosuuskunta tarjoaa pääomia, verkostoja ja tukea investointi- tai kasvusuunnitelman toteuttamiseen. Sijoituksen koko voi vaihdella 100 000 eurosta 1 miljoonaan euroon. Oman pääoman ehtoiset sijoitukset toteutetaan joko osakesijoituksena, vaihtovelkakirjalainana tai näiden yhdistelmänä.  Alueellisten omistusten kohteiksi osuuskunta hakee kasvuyrityksiä, jotka ovat elinkaarensa myöhemmässä vaiheessa. Liiketoiminta on jo vakiintunutta ja yrityksen johto osoittanut kyvykkyytensä kannattavan toiminnan luotsaamiseen. Tutustu alla olevasta linkistä tarkemmin kolmeen erityyppiseen ARVO-sijoitukseen.

https://www.arvosijoitus.fi/sijoittajat/#arvo-sijoitustuotteet

Yhteyshenkilö:

Kati Peltomaa
kati.peltomaa(at)arvosijoitus.fi
Puh. 044 729 1220
Sähköinen asiointi osoitteessa: https://www.arvosijoitus.fi/

 

BUSINESS FINLAND

Business Finland edistää uutta kasvua auttamalla yrityksiä kansainvälistymään ja uudistumaan innovaatioiden kautta. Business Finland tarjoaa rahoitusta kansainvälistymisen suunnitteluun, tutkimukseen, tuotekehitykseen ja monenlaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Suuret yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat saada rahoitusta yhteisiin projekteihin pk-yritysten kanssa. Tutustu rahoitusmahdollisuuksiin: 
https://www.businessfinland.fi/suomalaisilleasiakkaille/palvelut/rahoitus/lyhyesti/

 

Yhteyshenkilö:
Mika Niskanen
mika.niskanen(at)businessfinland.fi
Puh. 050 312 8608
Sähköinen asiointi osoitteessa: https://www.businessfinland.fi/

 

ELY-Keskus

Kehittämisavustuksella yritykselle uutta suuntaa ja kasvua. Tarvitseeko yrityksesi nostetta liiketoiminnan uudistumiseen tai kansainvälistymiseen? Kehittämisavustuksen avulla voimme tukea yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda parempia edellytyksiä liiketoiminnallesi.  Kehittämisavustusta voidaan myöntää  pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen. ELY-keskuksesta saa tukea, kun yritys kehittää omaa toimintaansa. ELY-keskus tarjoaa palveluita, joiden avulla tähdätään pk-yritysten yritystoiminnan kasvuun ja kehittämiseen, liiketoiminnan ja johtamistaitojen tehostamiseen, teknologian ja innovaatioiden kehittämiseen, henkilöstön ammattitaidon päivittämiseen tai uusien työntekijöiden kouluttamiseen.

 

Yhteyshenkilö:
Jukka Keinänen
jukka.keinanen(at)ely-keskus.fi
Puh. 0295 024 587
Sähköinen asiointi osoitteessa: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/yritysrahoitus

 

FELLOW FINANCE

Fellow Finance Oyj on suomalainen vuonna 2014 toimintansa aloittanut kansainvälisesti toimiva, kasvuhakuinen joukkorahoituspalveluita tarjoava fintech-konserni. Yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisin sen tarjoamista palveluista on yhtiön ylläpitämä Pohjoismaiden johtava¹ lainamuotoinen joukkorahoitus- ja vertaislaina-alusta, jota on käyttänyt jo yli 470 000 asiakasta noin 50 maasta. Fellow Finance Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa ja yhtiö on listattu Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle

Fellow Finance tarjoaa yrityksille monipuolista markkinaehtoista joukkorahoitusta. Pohjoismaiden suurimmasta joukkorahoituspalvelustamme pk-yritykset voivat hakea markkinaehtoista yrityslainaa kasvuun ja investointeihin miljoonaan euroon asti ja laskurahoituksella kotiutat rahat yrityksesi myyntilaskusta kassaasi jo tänään. Meidän kauttamme voit myös myydä asiakkaillesi osamaksulla, eli käytännössä tarjoamme rahoitustuotteemme heille kauttasi.

Aikaisemmin joukkorahoitus on yritysrahoitusmuotona ollut vain suurien organisaatioiden etuoikeus kerätä rahoitusta joukkovelkakirjalainamarkkinoilta, mutta meidän kauttamme se on mahdollista myös muille. Joukkorahoituksen sivuhyötynä tulee lisäksi mm. tunnettuuden kasvu. Kaikki yritykset ovat erilaisia ja rahoitustarpeet vaihtelevat myös kausittain. Siksi tarjoamme aina räätälöidyn rahoitusratkaisun, joten ole minuun rohkeasti yhteydessä ja katsotaan miten voin auttaa.

Yhteyshenkilö:

Pasi Hokkanen
pasi.hokkanen(at)fellowfinance.fi
Puh. 044 050 0050
Sähköinen asiointi osoitteessa: https://www.fellowfinance.fi/yritykselle/yritysrahoitus

 

FINNVERA

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa.

Yhteyshenkilö:
Finnvera Oyj, puhelinpalvelu
Puh. 029 460 2580
Sähköinen asiointi osoitteessa: www.finnvera.fi

 

PRIVANET

Yhdistämme rahoitusta tarvitsevat, listaamattomat yritykset ja tuottoa hakevat sijoittajat, jotka haluavat sijoittaa suomalaisiin yrityksiin. Pörssin ulkopuolisille yrityksille on tarjolla pääomarahoitusta. Meille tulee vuosittain satoja hakemuksia, jotka käymme läpi sijoituskomitean voimin. Komitean tehtävänä on löytää hyviä yhtiöitä, joilla on menestymisen mahdollisuuksia, keskiössä kuitenkin aina on idea ja sen takaa löytyvä tiimi. Sijoitamme aina myös itse valikoituviin yhtiöihin. Tarjoamme yrityksille myös mahdollisuuden listautua jälkimarkkinallemme. Listautumalla Privanetin jälkimarkkinalle yritys saa arvokasta harjoitusta mahdollista pörssilistautumista varten ja kustannukset ovat murto-osa pörssiin verrattuna. Tämä on kiitorata yrityksen menestykseen.

 

Yhteyshenkilö:
Kari Pankka
kari.pankka(at)privanet.fi
Puh. 050 304 2474
Sähköinen asiointi osoitteessa: https://privanet.fi/funding

 

NORDEA

Nordea yrityspankki tarjoaa rahoitusta yrityksille mm. investointeihin, käyttöpääomaan, yrityskauppoihin sekä vientiin ja tuontiin. Kumppanuusverkoston kautta saat myös yrityksen kasvuun pääomia. Kumppanuusverkostoon kuuluvat vakuutusyhtiöt, pääomasijoittajat ja uudet rahoituskumppanit kuten Fundu juniorilainaan sekä Joukkorahoitukseen Invesdor.

Pankin muita palveluita ovat maksuliikenne järjestelyt sekä kotimaahan, että ulkomaille (vienti/tuonti, riskienhallinnassa auttaminen (Henkilöriskit, Korkoriski, Valuuttariski, Raaka-aineriski, Compliance –riskit: terrorismin ja rahanpesun estäminen) sekä asiakkaan neuvonta uudessa ympäristössä.

 

Yhteyshenkilö:
Thomas Lempiälä
thomas.lempiala(at)nordea.fi
puh. 050 568 8033
Sähköinen asiointi osoitteessa: https://www.nordea.fi/yritysasiakkaat/

 

WEDECO

Wedeco on yrittäjävetoisiin omistusjärjestelyihin panostava pääomasijoittaja. Me haluamme olla mukana omistajana ja kumppanina toimintansa jo vakiinnuttaneissa kasvuhaluisissa ja -kykyisissä pk-yrityksissä. Olemme aidosti kiinnostuneita kohdeyrityksen kehittämisestä yhdessä sitoutuneen, innostuneen ja toimialansa osaavan johdon kanssa. Sijoitamme eri toimialoilla toimiviin, pääasiassa 1–10 miljoonan euron arvoisiin kannattaviin ja kassavirtapositiivisiin yrityksiin Länsi-Suomen alueella.

Meihin kannattaa olla yhteydessä, mikäli harkitset omistusjärjestelyn toteuttamista joko yrityksen myyjänä tai ostajana.

 

Yhteyshenkilö:
Sören Björkgård
soren.bjorkgard(at)wedeco.fi
puh. 050 512 1009
Sähköinen asiointi osoitteessa: http://www.wedeco.fi/