kesäkuu 2018

Kierros golfia tuo sopivan lisämausteen bisnekseen

Golf tarjoaa yrityksille monenlaisia mahdollisuuksia TYKY-toiminnasta asiakassuhteiden hoitamiseen ja tunnettuuden lisäämiseen. Kokkolassa olosuhteet lajille ovat ihanteelliset. Viihtyisä golfkenttä sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, oheispalvelut toimivat ja Kokkolan Golf pystyy rakentamaan monipuolisia tapahtumia yritysten tarpeisiin.


- Näihin puitteisiin kelpaa tuoda sekä kotimaisia että kansainvälisiä yritysvieraita break the ice-ajatuksella, ja puhua samalla bisneksestäkin. Kaiken kaikkiaan tämä on yrityselämän edustajille mainio tapa verkostoitua asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa, sanoo Kokkolan Golfin puheenjohtaja Sami Kallioinen.

Kokkolan Golfin toimistopäällikön Janne Vähäkankaan mukaan yritykset hyödyntävät golfia ja seuran tuottamia palveluita monella tavalla.

- Golfkentällä on hyvä pitää kävelykokouksia. Henkilöstön yhteiset golfkurssit ja lajiin tutustumiset ovat suosittuja TYKY-päivien ohjelmanumeroita. Asiakkaiden kanssa voi nauttia aamupalan, pelata 9 reikää ja olla viimeistään kymmeneltä töissä, Vähäkangas luettelee esimerkkejä.

Kokkolan Golf rakentaa yritysasiakkaille tapahtumia puoleksi päiväksi tai koko päiväksi.

- Yritysten kutsukilpailut tuotamme avaimet käteen-periaatteella. Avoimet kilpailut toimivat markkinapaikkana yrityksille, koska kisoja sponsoroivat yritykset saavat hyvin näkyvyyttä. Jotkut yritykset yhdistävät golfiin kokouksen klubitalon yläkerrassa, ruokailun ja saunomisen, Vähäkangas jatkaa.

Eikä pidä unohtaa lajin terveyshyötyjä. Peruskestävyys paranee ja kilot pysyvät kurissa ja monessa tapauksessa tippuvatkin lähes huomaamatta, sillä 9 reiän pelaaminen kestää 1,5-2 tuntia, ja täydet 18 reikää tuplaten tuon ajan. On laskettu, että Kokkolan golfkentällä pelaajat kävelevät kauden aikana neljä kertaa maapallon ympäri.

- Yritysten näkökulmasta golf on siinäkin mielessä hyvä harrastus, että siinä loukkaantumisriski on hyvin pieni. Työrutiinitkin saa nollattua kauniin luonnon keskellä, Sami Kallioinen huomauttaa.

Hänen mukaansa lajilla on lisäksi huomattava matkailullinen vaikutus. Kokkolassa käy kauden aikana noin 1 500 vieraspelaajaa, joista monet käyttävät paikallisia majoitus- ja ravitsemuspalveluita.

 

Golf sopii myös koko perheen harrastukseksi

 

Kokkolan Golf on yksi harvoista yhdistysmuotoisista golfseuroista Suomessa. Pelaajat eivät ole sidottuja golfosakkeen omistukseen, vaan seuran jäseninä he maksavat vuotuisen jäsenmaksun ja kenttämaksun. Tänä kesänä seura tarjoaa uusille jäsenille Greencard-kurssin ja kahden kesän pelit yhteensä 630 eurolla.

Haastatteluhetkellä viheriöllä oli meneillään kaksi kuukautta kestävä lasten golfkerho, johon osallistuu noin 30 iältään 3-13-vuotiasta innostunutta. Koululaiskäyntejä kertyy vuosittain 1 500-2 000.

- Seuran jäsenmäärä on vakiintunut 700-800 jäseneen. Ikähaitari on laaja nuorista eläkeläisiin mikä kuvaa sitä, että golf sopii kaikille ikään katsomatta. Jäsenistön keski-ikä on noin 45 vuotta, ja viime aikoina varsinkin 55+ -ikäisten määrä on noussut monen aloittaessa golfin jäätyään eläkkeelle, Vähäkangas kertoo.

Toki lajia pystyvät harrastamaan ruuhkavuosia elävät nuoret aikuisetkin. Jos aikataulut painavat niskassa, silloin voi kiertää puolikkaan eli 9 reikää. Lähtöaikoja saa joustavasti erikseen molemmille puolikkaille, mikä helpottaa myös yrittäjien harrastamista.

Vähäkangas ja Kallioinen muistuttavat, että golf sopii erinomaisesti koko perheen harrastukseksi. Tasoitusjärjestelmän ansiosta eri tasoiset pelaajat voivat halutessaan kilpailla keskenään.

Kokkolan Golfin opetuksesta vastaa golfpro Antti Linna. Yrittäjävetoisessa golfravintolassa on tarjolla arkisin lounas, mutta viikon jokaisena päivänä tarjolla on myös á la carte-annoksia. Golfravintolasta hoidetaan lisäksi tarjoilut klubitalon kokous- ja saunatiloihin.

 

Kuvanteksti: 
- Golf lajina ja Kokkolan Golfin tuottamat monipuoliset palvelut tarjoavat yrityksille monenlaisia mahdollisuuksia, Sami Kallioinen (vas.) ja Janne Vähäkangas sanovat.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

Kokkolan Golfin verkkosivut >>>