marraskuu 2004

Kannustalolla panostetaan laatuun ja palveluun

Kannustalolla tulevaisuuteen suhtaudutaan optimisesti. Uusi Aurora-mallisto on valmistunut ja marraskuun alussa Kannustalo Oy:lle luovutettiin Keski-Pohjanmaan maakunnallinen yrittäjäpalkinto. Aikaisemmin syksyllä Kannustalon Aurora äänestettiin Heinolan asuntomessujen parhaaksi taloksi. Messuvoitto oli Kannustalolle neljäs ja jatkaa Ainolan voitosta vuonna 1994 alkanutta menestystä.


-Kai me vaistoamme, mistä rakentajat, suomalaiset kuluttajat tykkäävät. Kun suunnittelemme taloja, suunnittelemme ne niin kuin tekisimme taloa itsellemme ja tämä näkyy lopputuloksessa, arvioi toimitusjohtaja Mika Uusimäki Kannustalon menestystä.

Vaikka messuvoitto hänen mukaansa ei takaa lisää myyntiä, menestyminen asuntomessuilla tuo mukanaan ennen kaikkea julkisuutta.

-Messuille kannattaa osallistua, sillä se lisää tunnettuutta ja luo pohjaa tuotemerkille. Täten esimerkiksi talomyyjien on helpompi toimia. Lisäksi messuvoitto motivoi henkilökuntaa ja nostaa yritysylpeyttä, mikä on erittäin tärkeää, Uusimäki kertoo.

Hallittua kasvua

Kannustalon liikevaihto on kymmenen viime vuoden aikana kasvanut koko ajan. Vuosi vuodelta taloja tehdään yhä enemmän. Kun taloja viime vuonna tuotettiin 263, niin tänä vuonna taloja tehdään jo 307. Tulevana vuonna taloja tuotetaan Uusimäen mukaan arviolta 360. Henkilökunnan määrä on myös lisääntynyt ja nyt Kannustalolla on 88 työntekijää. Kasvuun suhtaudutaan silti maltillisesti.

-Haluamme edetä varovasti ja hallitusti jatkossakin hyvä tuloskunto ja kannattavuus pitäen. Emme halua olla mikään kupla, joka kasvaa ja sitten puhkeaa, vaan haluamme tehdä pitkäjänteisesti ja pitkällä tähtäimellä tätä työtä, Uusimäki painottaa.

Erittäin kilpaillulla alalla Kannustalo pärjää hänen mukaansa sillä, että koko ajan kehitytään ja tuodaan uutta markkinoille.

-Laatu on meille erittäin tärkeä. Me satsaamme laatuun ja palveluun, jotta asiakas saisi enemmän. Kilpailuun pyritään vastaamaan kehittymällä jatkuvasti sekä luomalla tuotemerkin haluttavuutta, hän kertoo.

Uudet tilat mahdollistavat kapasiteetin noston

Kannustalo on siirtymässä uusiin, Flextronicsilta vapautuneisiin tiloihin. Toimisto jo uusissa tiloissa toimiikin ja vuoden vaihteessa sinne siirtyy koko tuotanto. Tuotannollinen tila kolminkertaistuu uusien tilojen myötä.

-Uudet tilat mahdollistavat kapasiteetin noston. Ne merkitsevät myös sitä, että voimme nostaa valmiusastetta eli tuote tehdään pidemmälle tehtaalla, mitä vanhat tilat eivät olisi sallineet. Uudet tilat mahdollistavat myös tuotannon järkeistämisen, Uusimäki kertoo.

Vanhat tilatkaan eivät hänen mukaansa jää tyhjilleen, vaan niihin tullaan ajan mittaan varaamaan tiloja Kannustalon alihankkijoille.

Toimitusjohtaja Mika Uusimäki kehuu keskipohjalaisten hyvää asennetta työhön; sitoutunutta työvoimaa on helppo saada. Hän vertaakin tässä mielessä, että jos suomalaiset ovat hiekkaa, niin pohjalaiset ovat kalliota.

Kannustalo Oy:n www-sivuille>>>