joulukuu 2004

Best-Hall painottaa kokonaisvaltaista toimintaa

Teräsristikkorakenteisia ja pvc-katteisia halleja teollisuuteen, varastointiin ja urheiluun valmistava Best-Hall Oy juhlii ensi keväänä 30. toimintavuottaan. Vuodesta 1975 toiminut ja noin 100 henkilöä työllistävä yritys on jo parinkymmenen vuoden ajan keskittynyt hallien rakentamiseen, vaikka alussa myös tehtiin perinteistä rakennusurakointia ja alihankintatyötä.


- Kyllä menestyksen takana on pitkäjänteisyys tähän alaan. Olemme löytäneet oman sektorimme. Pääosin suuntaamme voimavarat halleihin. Ja kun siinä kaikki palikat ovat kohdallaan, se tuo joustavuutta, nopeutta ja tehokkuutta, kertoo toimitusjohtaja Leif Kempas Best-Hall Oy:stä.

Laatua ja luotettavuutta

Vaikka Best-Hall on Pohjoismaiden suurin teräsrunkoisten, muovikatteisten hallien rakentaja, Leif Kempaksen mukaan yritys ei välttämättä kovin tuttu ole suurelle yleisölle. Teollisuuden piireissä vuosittain 13-14 maahan halleja vievä yritys kyllä tunnetaan. Vuosittain yritykseltä lähtee 200-250 hallitoimitusta ja liki puolet tästä määrästä menee aikaisemmille asiakkaille. Kempas uskoo tämän johtuvan osittain siitä, että Best-Hall on toiminut kauimmin markkinoilla.
- Yksi merkittävä tekijä on se, että meillä on kaikki eli myynti, suunnittelu, valmistus ja oma pystytys samassa. Se tuo tiettyä luotettavuutta. Ja tietenkin tällöin projektin muutokset saadaan heti vireille vielä siinäkin vaiheessa, kun halli on jo työn alla. Tämä kokonaisvaltaisuus on myös tekijä, millä Best-Hall aika pitkälle pärjää kilpailussa, hän toteaa.

Laatu on myös se tekijä, millä Best-Hall hänen mukaansa pärjää kilpailussa. Yritys sai ensimmäisenä teräsristikkoja valmistavana yrityksenä Suomessa ISO-9001 -sertifikaatin kymmenen vuotta sitten.
- Harvoin olemme se halvin. Toisaalta ei autoissakaan ladasta ja mersusta makseta saman verran. Voimme perustella asiakkaalle, että tuotteidemme markkina-arvo on varsin hyvä vielä kymmenenkin vuoden päästä, jos tuote jää heille tarpeettomaksi ja siirretään muualle, Kempas mainitsee.

Laajennuksella kohti tulevaisuutta

Tällä hetkellä Best-Hallilla meneillään on yli kahden miljoonan euron laajennustyöt. Suunnittelun ohjelmiston uudistaminen on käynnissä. Piha-aluetta on tehty 5 000 neliötä lisää. Metalliosaston hallin perustuksien tekeminen pitäisi alkaa vuoden vaihteen jälkeen tammi-helmikuussa. Kempaksen mukaan nämäkin rakenteet ovat valmiina kesä-heinäkuussa.
- Tällä hetkellä esimerkiksi ei ole taloudellista hitsata täällä osaa New Yorkiin toimitettavan suuren hallin teräsristikoista, ne ovat sen verran painavia. Uusi metalliosaston laajennus mahdollistaa tehdä yhä suurempia halleja. Ja tietenkin tällä hetkellä halli on täynnä ja laajennuksen  myötä saadaan lisää työpisteitä, hän kertoo.

Kun kyseessä on näin suuri investointi, Kempaksen mukaan vuosi, pari vedetään henkeä ja seurataan, miten tilanne kehittyy. Tulevaisuuden haasteeksi hän kuitenkin mainitsee uusien vientikohteiden miettimisen.

Best-Hall Oy:n www-sivuille>>>