joulukuu 2017

Teollisuuden elinkaarikumppani

Kokkolan suurteollisuusalue, Kokkola Industrial Park, työllistää suoraan noin 2 200 henkilöä. Tuotantolaitosten lisäksi merkittävässä roolissa ovat kymmenet teollisuudelle palveluita tuottavat yritykset. Niistä yksi on vuonna 2005 perustettu LC Partners, joka palvelee teollisuuden investointi- ja kunnossapitotarpeita.


Yrityksen toimisto sijaitsee suurteollisuusalueella, vain kivenheiton päässä isoista tuotantolaitoksista. LC Partners esivalmistaa putkistot ja teräsrakenteet lähellä asiakkaita esivalmistelupisteissä, jotka nekin sijaitsevat "aitojen sisäpuolella".

- Pääasiassa toimitamme asiakkaille teollisuusputkistoja sekä jonkin verran teräsrakenteita, ja teemme laiteasennuksia. Toimintamme perustuu pitkäjänteiseen elinkaarikumppanuuteen, kertoo LC Partnersin perustaja ja toimitusjohtaja Markus Sorvoja.

Hänen mukaansa yrityksen vahvuuksiin kuuluu henkilöstön vankka erikoisosaaminen alueen teollisuudesta sekä laitosten erityispiirteiden tuntemus. Yrittäjä itse on työskennellyt KIP:n alueella vuodesta 1987.

- Täällä on erittäin paljon todella korkeaa erikoisosaamista. Kemianteollisuuden lisäksi sitä löytyy niin huollosta, ylläpidosta kuin projektitoiminnasta. Tässäkin suhteessa KIP on hyvin omavarainen.

Myös ostopäällikön ja projektitoiminnan tehtäviä hoitavalla Matti Alajoella on pitkä kokemus suurteollisuusalueesta.

- Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta on ehdoton edellytys sille, että yritys voi työskennellä tällaisessa ympäristössä. Oman seudun tekijöiden lisäksi olemme hankkineet jonkin verran osaajia maan rajojen ulkopuolelta, Alajoki sanoo.

Heistä yksi on liettualainen insinööriksi kouluttautunut Gerdis Baranauskas.

- Tämä on mielenkiintoinen ja hyvällä tavalla erilainen alue olla töissä. Korkean osaamisen lisäksi alueen tekee erityiseksi suuri koko, omavaraisuus sekä hyvin pitkälle viety turvallisuuskulttuuri, Baranauskas toteaa.

- Kokkola on mielestäni viihtyisä vanha kaupunki, jolla on oma historiansa. Vaimo ja tytär asuvat tällä hetkellä Liettuassa mutta en pidä mahdottomana, ettemmekö asettaudu tänne joskus pysyvästi, hän jatkaa.

 

Uusia ammattilaisia alueen omista nuorista

 

- Tänä vuonna meidän työkannasta 75 prosenttia tulee KIP:n alueelta. Tarpeen mukaan teemme töitä muuallekin Suomeen, ja Ruotsissa olemme olleet muun muassa Kiirunassa. Suomessa Valmet on ollut jo pitkään asiakkaamme, ja olemme tehneet isoja projekteja myös Oilon Scancoolille ja UPM:n Pietarsaaren tehtaalle, Sorvoja luettelee esimerkkejä.

Alihankkijat mukaanlukien LC Partners on työllistänyt enimmillään 130-140 henkilöä. Tänä vuonna palkkalistoille on otettu seitsemän nuorta paikallista työntekijää. Sorvojan mukaan tällä hetkellä ilmassa on merkkejä työvoimapulasta.

- Meidän iso näkymä on se, että palkkaamme ensi vuonnakin paikallisia nuoria, jotka koulutamme parissa vuodessa alansa ammattilaisiksi. Projektit ovat oma lukunsa, koska niihin tekijät rekrytoidaan aina tarpeen mukaan.

Työn turvallinen tekeminen korostuu teollisuudessa koko ajan enemmän Nykyään sen merkitystä korostavat usein tilaajatkin.

- Meille on tärkeää pitää tapaturmataajuus mahdollisimman alhaisena. Sen takia järjestämme henkilöstölle esimerkiksi vuotuisen työturvallisuuspäivän yhdessä vakuutusyhtiön kanssa.

Yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat Sorvojan mukaan valoisat.

- Nyt tunnelmat ovat paljon paremmat kuin pari vuotta sitten. Yleinen suhdanne on kääntynyt parempaan, ja näköpiirissä on lupaavasti investointeja sekä KIP:n alueelle että muualle lähiseudulle.

 

Kuvanteksti: Ensimmäisen hitsaussertifikaatin LC Partners hankki jo toisena vuotenaan. Kuvassa vasemmalta Markus Sorvoja, Matti Alajoki, Gerdis Baranauskas, Simon Lindström ja Aki Juko.

Teksti: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

LC Partners Oy:n verkkosivut >>>