maaliskuu 2017

Kasvustrategia ohjaa hoiva-alan perheyhtiötä

Suomi, Keski-Pohjanmaa ja Kokkola tarvitsevat kasvuyrityksiä. Yrityksiä, jotka palkkaavat lisää työntekijöitä, tuovat palveluita ja tuotteita yhä useampien ulottuville sekä vahvistavat alueensa elinvoimaa ja ihmisten hyvinvointia.


Hoivakoti Majakan omistajat päättivät vajaat kymmenen vuotta sitten painaa kaasua. Tulokset näkyvät vaikkapa henkilöstömäärällä mitattuna. Kun yritys vuonna 2008 työllisti 7 työntekijää, tänä päivänä Majakan henkilöstömäärä on kasvanut lähes 80 työntekijään.

- Ilman muuta yksi asia joka yrittäjyydessä palkitsee on se, että voit olla kantamassa yhteiskuntavastuuta. Kun olet luonteeltasi vastuunkantaja, tuntuu hyvältä, että sinulla on mahdollisuus työllistää paljon ihmisiä, sanoo toimitusjohtaja Jukka Kellokoski.

 

Hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden

 

Hoivakoti Majakka on yksityinen perheyritys, jolla on kanta-Kokkolassa kolme tehostetun palveluasumisen yksikköä Ventuksessa, Kuusimäellä ja Hakalahdessa. Majakka perustettiin vuonna 1993, ja sukupolvenvaihdos oli vuorossa 2008. Nykyään Majakan omistavat veljekset Jukka, Teuvo ja Tuomo Kellokoski.

Toimipaikoista näkyvin on Hakalahteen aktiivisen asumisen kortteliin vastikään valmistunut yksikkö. Samalla Majakan asukaspaikkojen kokonaismäärä kasvoi 107:aan, kun vuonna 2008 asukaspaikkoja oli 14.

- Vaikka Hakalahden yksikkö näyttää isolta ulospäin, tilaratkaisut on toteutettu niin, että asukkaat asuvat käytännössä neljässä pienessä ryhmäkodissa. Näin säilytetään turvallinen kodinomaisuus, Jukka Kellokoski sanoo.

Hakalahdessa jokaisella asukkaalla on oma, hyvin varusteltu 25-neliöinen huone. Ruokapalveluiden lisäksi tarjolla ovat muun muassa kotiin annettavat kotipalvelut kuten lääkehuolto ja terveydentilan seuranta. Mitä kaikkea uuden yksikön palvelukokonaisuuteen tulevaisuudessa sisältyy, riippuu siitä, millaisia palveluita asiakkaat haluavat.

- Ravintola on jo nyt avoin kaikille. Sen lisäksi tänne sopivat hyvin vaikkapa parturin, hierojan ja jalkahoitajan palvelut. Terveyskioskikin on mahdollinen, jos sille on tarvetta. Lopullinen sapluuna syntyy yhteistyössä korttelissa asuvien naapureiden kanssa.

Majakassa hoiva ja huolenpito ovat ympärivuorokautista. Palvelun laadusta puhuttaessa Kellokoski korostaa asennetta ja tunnetta.

- Työntekijöiden suhteen meillä on mottona kolmen A:n periaate: asenne, ahkeruus ja ammattitaito. Ilman asennetta ei ole ahkeruutta, eikä ilman ahkeruutta ammattitaidollakaan tee mitään. Sekin on tärkeää, että henkilöstöllä on sisäsyntyinen arvostus hoitotyötä kohtaan.

Toimitusjohtaja muistuttaa, ettei henkilökunta ole vuorovaikutuksessa ainoastaan asukkaiden kanssa.

- Omaiset ovat tärkeä osa kokonaisuutta, koska he osallistuvat esimerkiksi hoidon laadun arviointiin. Sekä asukkaiden että omaisten on koettava ainutlaatuisuuden tunne, että olemme olemassa nimenomaan heitä varten. Majakassa ajattelemme asian niin, että tämä on asukkaiden koti, ja me hoidamme asukkaita heidän kotonaan.

 

"Meidän onni on huippuhenkilöstö"

 

Jos haluaa pysyä mukavuusalueella, silloin ei kannata hakeutua vetovastuuseen kasvuyrityksessä. Jukka Kellokoski myöntää, että helpompiakin hommia olisi, mutta toisaalta kasvaminen on välttämätöntä.

- Ellei yritys kasva, se taantuu. Olen  ollut mukana monen yrityksen kasvuprojektissa, ja tiedän sen ansiosta, mistä on kysymys. Majakassa olemme nyt toteuttaneet vuonna 2013 luodun strategian. Keväällä ryhdymme miettimään uutta strategiaa muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Varmasti joudumme harkitsemaan esimerkiksi laajentumista maantieteellisesti uusille alueille, Kellokoski sanoo.

Kasvuyrityksissä yksi haaste on saada henkilöstö sitoutumaan kasvustrategiaan. Paljon puhuttuun jatkuvaan muutokseen kun törmää yleensä nimenomaan kasvuhakuisissa organisaatioissa.

- Majakan onni on se, että meillä on aivan huippuhenkilöstö. Heidät on ollut jopa yllättävän helppo saada sitoutumaan siihen, mitä kasvu työntekijöiltä edellyttää. Toisaalta, meidän yrittäjienkin pitää olla aika huippuja, jotta saamme heidät pidettyä. Uskon kuitenkin siihen, että kun parhaansa yrittää ja tekee töitä tunteella, lopputulos on kaikille paras mahdollinen.

 

Kuvanteksti:  - Ellei yritys kasva, se taantuu, Jukka Kellokoski painottaa kasvun välttämättömyyttä

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

Hoivakoti Majakan verkkosivut >>>