helmikuu 2017

Yrityskuvan viimeistelijä

Mainos- ja liikelahjat ovat osa yritysviestintää personoitujen tuotteiden vahvistaessa yrityksen näkyvyyttä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan. Kokkolalainen Seritec Oy tarjoaa asiakkailleen liikelahjojen lisäksi monipuoliset merkkauspalvelut brodeerauksista silkkipainatukseen ja lasermerkkaukseen.


- Asiakkaat kysyvät meiltä tosi monenlaisia tuotteita ja palveluita, mutta loppujen lopuksi kaikki tilaukset liittyvät tavalla tai toisella yrityksen mainontaan tai imagon luomiseen, kertoo yrittäjä Kari Rintala.

Rintala aloitti yrittäjäuransa vuonna 2009. Tänä päivänä yrityksen yksi kilpailutekijä on ajan myötä laajentunut vahva tukkuri- ja toimittajaverkosto.

- Vielä ei ole oikeastaan tullut vastaan sellaista toimeksiantoa, jota emme olisi pystyneet toteuttamaan. Mainostoimisto me emme ole, vaan hoidamme sen osuuden alihankintana. Seritecin roolina on toteuttaa lopputyö eli varsinainen promotuote. Yritykset ovat oppineet luottamaan meidän ratkaisuihin, ja monelle asiakkaalle olemme heidän päätoimittaja. Meidän palvelulupaus on pitää se mitä lupaamme, ja sen mukaisesti myös toimimme.

Asiakkaat arvostavat asioimisen helppoutta.

- Käytännössä helppous tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asiakas haluaa meiltä vaikkapa messuille tai asiakastilaisuuteen yritysilmeeseensä sopivan tuotteen. Me otamme asiasta kopin ja toimitamme tilaajalle sen, mitä tämä haluaa. Se edellyttää, että tunnemme asiakkaamme ja tiedämme, millaisen viestin he haluavat kohderyhmälleen lähettää, Rintala sanoo.

Luotettavuuden lisäksi tarvitaan joustavuutta ja nopeaa reagointia, mihin Seritec on omistajansa mukaan juuri sopivan kokoinen. Näiden ohella tarvitaan luonnollisesti osaava henkilöstö.

- Erään kerran asiakas tilasi illalla yksittäisen takin brodeerauksen, ja hän sai takin mukaansa juna-asemalla seuraavana aamuna, Rintala kertoo esimerkin nopeasta reagoinnista ja joustavuudesta.

 

Hillittyä kasvua tulorahoituksen puitteissa

 

Yrityslahjojen, tekstiilien, työvaatteiden ja fanituotteiden lisäksi Seritecin palveluihin kuuluvat muun muassa kyltit ja opasteet, teollisuusmerkinnät ja banderollit sekä suurkuvatulosteet. Merkkausmenetelmissäkin riittää vaihtoehtoja brodeerauksesta, silkkipainatukseen, teippeihin ja tarroihin sekä tasotulostukseen.

- Tasotulostaminen on uusi menetelmä, jossa esimerkiksi valokuva voidaan digitulostaa suoraan tuotteeseen, kuten golfpalloon. Parkkikiekkoja koskevan lakimuutoksen jälkeen parkkikiekko sai täysin uuden elämän. Tälläkin hetkellä painamme suuria määriä yritysten kuvilla personoimia parkkikiekkoja, Rintala sanoo.

Vaikka digitaalisuus lisääntyy myynnissä ja markkinoinnissa, kaupankäynti perustuu hänen mukaansa edelleen hyvin pitkälti kasvokkain tapahtuvaan kommunikointiin.

- Asiakkaat käyvät täällä katsomassa tuotteita ja keskustelemassa erilaisista vaihtoehdoista. Olemme saaneet paljon kiitosta näyttelytiloista, missä tuotteet ovat hyvin esillä eikä asiakkaiden tarvitse olla pelkästään kuvastojen varassa.

Merkittävä osa asiakkaista on keskipohjalaisia, mutta netin ansiosta kauppaa tehdään valtakunnallisestikin. Viime aikoina ovat lisääntyneet teollisuusmerkinnät, kuten työmaakyltit rakennusfirmoille. Urheiluseurat ovat kuuluneet pitkään Seritecin asiakaskuntaan laukkuineen sekä peliasupainatuksineen.

Seritec työllistää neljä kokopäivätoimista ja kolme osa-aikaista työntekijää meneillään olevan tilikauden arvioidun liikevaihdon ollessa noin 450 000 euroa. Rintala sanoo, että kasvua on viety tietoisesti eteenpäin hallituin ja harkituin askelin tulorahoituksen sallimissa puitteissa.

Yrittäjäksi ryhtymistä Rintalan ei ole tarvinnut katua.

- Työntekijänäkin olin yrittäjähenkinen. Silloin kun tulee onnistumisia, ne tuntuvat enemmän omilta, koska kyseessä on oma yritys. Tässä työssä palkitsee ennen kaikkea oma vapaus, mutta tuntipalkkaa ei kannata laskea. Minunkin tapauksessa se jäisi kovin pieneksi, Rintala nauraa.

 

Kuvanteksti: - Hyvältä näyttä, toteavat yrittäjä Kari Rintala ja myyntipäällikkö AnnHelen Furubacka-Kinnunen käydessään läpi Seritecin näyttelytiloissa esillä olevia tuotteita.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

 Seritec Oy:n verkkosivut >>>