heinäkuu 2016

Blogi syntyy intohimosta sisustamiseen

Suvi Melender-Lågland kirjoittaa blogissaan, kuinka hän junamatkalla Helsinkiin etsii ajankuluksi inspiraatiota kodin kesäsisustamiseen. Mielessä päällimmäisenä ovat pyörineet kukka- tai kasviaiheiset lakanat, jotka voisivat näyttää oikein raikkailta tummassa makuuhuoneessa.


Karin kommentoi blogikirjoitusta toteamalla, kuinka hänellä on niin usein ihan samat ajatukset. Anniina jatkaa, että kukkaislakanoista tulee ihanan kesäinen fiilis, ja mieleen muistuvat lapsuuden mökkikesät.

- Ellei blogi herätä tunteita, se jää helposti näkymättömäksi. Hyvä blogi on aito ja rento, eikä liian siloiteltu. Kirjoitus saa myös jakaa mielipiteitä, ja itsekin kirjoitan välillä kärkkäästi herättämällä ajatuksia provosoimalla. Täytyy uskaltaa olla eri mieltä ja omaa mieltä, sisustus- ja design-aiheista Valkoinen Harmaja-blogia pitävä Melender-Lågland luettelee hyvän blogin tunnusmerkkejä.

 

Bloggariksi hetken mielijohteesta

 

Bloggariksi Melender-Lågland päätyi sattumalta kahdeksan vuotta sitten.

- Asuimme perheen kanssa Vaasassa ja olin äitiyslomalla. Turussa asuvan siskoni innoittamana ryhdyin lukemaan blogeja, kunnes hetken mielijohteesta meille syntyi ajatus, että ryhdymme molemmat pitämään omaa blogia. Se tarjosi mahdollisuuden jakaa kauniita asioita ja arkisia juttuja.

Kaksi vuotta myöhemmin edessä oli muutto Kokkolaan. Melender-Lågland jatkoi etätyöntekijänä silloisen työnantajansa palveluksessa, mutta ryhtyi myös toiminimiyrittäjäksi perustamalla Mustaa valkoisella-käännöstoimiston. Etätyötä jatkui lopulta vain puolisen vuotta Melender-Låglandin siirryttyä nykyiseen päivätyöhönsä viestintäsuunnittelijaksi Kiurun palvelukseen.

Valkoinen Harmaja-blogi sai alkunsa 2010. Bloggari itse kuvailee blogiaan sivustolla seuraavasti:

- Aluksi sisustuspainotteisena raksablogina alkanut blogi keskittyy nykyisin kodin sisustamiseen, pieniin muutoksiin sekä inspiroiviin ilmiöihin. Mukaan saattaa eksyä myös ruoka- ja lifestylejuttuja.

Kyse on isommasta asiasta kuin pelkästä tekstistä ja kuvista.

- Kokonaisuuteen kuuluu myös sosiaalisen median maailma kauniine kuvineen sekä vuorovaikutus samanhenkisten ihmisten kanssa, joka on tosi inspiroivaa. Pidän sisustamisesta, ja tämä on tapa toteuttaa intohimoani sisustamiseen. Innostun helposti ja nyt pääsen toteuttamaan uusia ideoita. Minulle tulee myös hyvä mieli voidessani auttaa muita esimerkiksi sisustusvinkeillä, ja monet aloittelevat bloggaritkin kysyvät neuvoja bloggaamiseen.

 

Yhteistyötä tunnettujen brändien kanssa

 

Melender-Låglandin toiminimi on nykyään nimeltään Suunnittelu- ja viestintätoimisto Mustaa Valkoisella. Sen nimiin hän tekee blogien lisäksi juttuja Avotakka-lehteen, päivittää asiakkaidensa some-kanavia, myy valokuvia  sekä tekee sisustamiseen ja asustamiseen liittyvää suunnittelua.

Kokopäivätoimiseksi bloggariksi ryhtymistä hän ei ole vakavissaan miettinyt, vaikka bloggarin työnkuva on moninainen. Isojen ja pienten peruspostausten lisäksi siihen kuuluu muun muassa yhteistyötä brändien kanssa, valokuvaamista sekä hakukoneoptimointia ja some-päivityksiä.

- Tavallaan teen omaa sisustuslehteä, johon esimerkiksi sunnuntaisin päivitän ajankohtaisia sisustusuutisia. Pihistä – panosta-sarjassa taas vertaan keskenään aitoja tuotteita ja niiden jäljitelmiä.

Bloggarina Melender-Lågland saa kuukausikorvausta A-lehdiltä. Yhteistyöpostauksista korvaus sovitaan etukäteen.

- Teen yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, jotka sopivat arvomaailmaani ja joista itse pidän. Kaikki mielipiteeni tuotteista ovat omiani, eikä niihin voi ulkopuolinen vaikuttaa, koska kyse on uskottavuudesta. Olen ylpeä siitä, että saan tehdä yhteistyötä sellaisten tunnettujen brändien kuten Arabian, Kannustalon, Iittalan ja Marimekon kanssa. Yhteistyöpostauksia ei voi kuitenkaan olla liikaa, vaan blogin on rakennuttava muun sisällön varaan.

Entä mikä on saanut jatkamaan bloggarina näinkin pitkään?

- Olen luonteeltani aika kunnianhimoinen ihminen, joka tarvitsee haasteita. Tämä työ tarjoaa haasteita ja olen huomannut, että blogeja tehdessäni voin paremmin ja pääkin on harvemmin kipeä, Melender-Lågland nauraa.

 

Kuvanteksti: - Bloggarina menestyminen vaatii suunnitelmallisuutta ja jatkuvuutta, Suvi Melender-Lågland sanoo.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

Valkoinen Harmaja -blogi >>>