kesäkuu 2016

Suurteollisuuden luotettava kumppani

Kokkolan suurteollisuusalueella toimii kymmeniä yrityksiä, jotka tuottavat erilaisia palveluita KIPin alueen tuotannollisille yrityksille. Yksi pitkäaikaisista teollisuuden kumppaneista on Koukkukuljetus Oy.


Reilun kolmen vuosikymmenen aikana Koukkukuljetuksen palvelutarjonta on laajentunut huomattavasti. Tehdaspalveluiden lisäksi yritys tarjoaa nostopalveluita, maantiekuljetuksia sekä kunnossapitopalveluita.

Tehdaspalveluihin kuuluvat muun muassa raaka-ainekonttien purku, näytteidenotto, varastointi, raaka-ainesiirrot varastosta prosessiin, varastokirjanpito sekä varastokarttojen ylläpito. Näiden lisäksi Koukkukuljetus tekee sisäisiä raaka-ainesiirtoja tehdasalueella sekä hoitaa tehtaiden välisiä kuljetuksia.

- Meillä on myös varastointipalvelu. Varastohotelli on asiakkaalle helppo ja edullinen vaihtoehto lyhytaikaiseen varastointiin. Asiakas saa meiltä lisäksi joko kaluston tai henkilöstön tai molemmat hoitamaan esimerkiksi tavaroiden vastaanoton, kertovat Koukkukuljetuksen toimitusjohtaja Petri Huhtala ja varatoimitusjohtaja Petteri Jukkola.

Lisäksi yritys hoitaa ympärivuotisesti suurteollisuusalueen kunnossapidon.

Kesällä Koukkukuljetus harjaa ja pesee piha-alueita sekä leikkaa nurmikot. Yritys puhdistaa ja pesee myös varastojen sisätiloja. Talvikunnossapito käsittää esimerkiksi hiekoituksen, lumenaurauksen, polanteiden-, jään- ja lumenpoiston sekä jäätyneiden viemäreiden avaamiset.

 

"Tunnemme asiakkaiden prosessit ja toimintamallit"

 

Koukkukuljetus perustettiin vuonna 1982. Tuolloin Seppo Määttälä aloitti sakkakuljetukset Kokkolasta Outokumpu Oy:n tehtailta Harjavaltaan. Omistajavaihdos tapahtui 2010, jolloin Määttälä myi yhtiön koko osakekannan Petri, Jani ja Janne Huhtalalle sekä Petteri Jukkolalle.

Viime syksynä Koukkukuljetus osti Maanrakennus Salmi Oy:n liiketoiminnan. Samalla Koukkukuljetuksen hallintaan siirtyivät Bolidenin jätealueen hoito sekä Maanrakennus Salmen aikaisemmin tuottamat tehdaspalvelut.

- Liiketoimintakauppa tukee meidän nykyistä toimintaamme, koska pystymme jatkossa hyödyntämään resurssejamme paljon tehokkaammin. Samalla meidän asema suurteollisuusalueen toimijana vahvistuu, Petri Huhtala toteaa.

Liiketoimintakaupassa Koukkukuljetuksen palvelukseen siirtyi kymmenkunta työntekijää. Tytäryhtiöt mukaan laskettuna Koukkukuljetus työllistää kaikkiaan 55-60 henkilöä.

Petteri Jukkolan mukaan Koukkukuljetuksen yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistä on alueen hyvä tuntemus.

- Koska olemme olleet kauan läsnä KIPin alueella, tunnemme asiakkaiden prosessit ja toimintamallit. Kehitämme koko ajan logistiikkaa ratkaisuilla, jotka tuovat asiakkaille kustannustehokkuutta. Tietenkin meidän pitää olla myös joustavia ja reagoida nopeasti erilaisissa tilanteissa.

Tärkeässä roolissa on lisäksi toimintojen digitalisointi. Sen avulla asiakkaille on muun muassa mahdollista tuottaa entistä nopeammin erilaisia raportointipalveluita.

Monipuoliseen kalustoon yritys on investoinut pitkäjänteisesti. Uusin hankinta on painepesulaitteistolla varustettu pesuauto.

- Laitteistolla saamme imettyä asfaltin huokosista erilaisia jäämiä sisältävän pölyn. Pesuvesi imetään talteen, minkä jälkeen se saadaan takaisin tehtaan kiertoon. Kun raaka-aineiden hävikki on nolla, niin saanto on sata, Jukkola tiivistää pesuauton hyödyt.

Petri Huhtalan mukaan tulevaisuuskin näyttää hyvältä, eikä hyväksi koettua kasvusapluunaa ole syytä muuttaa.

- Jatkamme kehitystyötä yhdessä asiakkaiden kanssa kuten tähänkin asti. Sitä kautta syntyy uusia palveluita ja ratkaisuja, jotka puolestaan kasvattavat yhtiön liiketoimintaa.

 

Kuvanteksti: Koukkukuljetus investoi kalustoon pitkäjänteisesti. Petteri Jukkola esittelee uutta painepesulaitteistolla varustettua pesuautoa.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

Koukkukuljetus Oy:n verkkosivut >>>