lokakuu 2007

Ruoka ja sisustus muodostavat harkitun kokonaisuuden

Ravintola Peltopyyhyn astuessa tulijaa tervehtii siisti, rauhallinen ja viihtyisä ravintolamiljöö. Ruokapuolen lisäksi erityistä huomioita on kiinnitetty sisustukseen väreistä yksityiskohtiin saakka.


- Haluamme tarjota erityisen hyvää ruokaa. Paikkana tämä ehkä on vähän sivussa, mutta tämä on kauniisti sisustettu ja varmasti yllättää monet asiakkaat. Lisäksi siisteyteen kiinnitetään huomiota, yrittäjät Mauri Niemi ja Tommi Myllykangas avaavat Peltopyyn toiminta-ajatusta "erinomaista ruokaa erityisessä paikassa".

Ravintola Peltopyy avasi ovensa vuosi takaperin perjantaina 13. päivänä lokakuuta ja päivän varsinainen merkitys yrittäjillä kääntyykin hyvän onnen päiväksi. Ravintolan perustaminen Tommi Myllykankaalla oli ollut haaveena ainakin noin kymmenen vuoden ajan, mutta kohdalle ei kuitenkaan sattunut sopivaa tilannetta ja paikkaa.
- Ehkä se tuli minulle ensin mieleen. Aloin sitten utelemaan siihen aikaan Turussa asuneelta Maurilta, olisiko hänellä kiinnostusta muuttaa tänne päin. Sieltä tuli sitten sellaista palautetta, että mielellään muuttaisi. Kai se sitä kautta tuli, kun sai tutun kaverin yhtiökumppaniksi, Myllykangas kertoo.

Peltopyy houkuttelee läheltä ja kaukaa

Ravintolan paikaksi oli alusta alkaen ajateltu kasvavaa Kasikulman aluetta Peltokorvessa, mistä ei ole pitkä matka Kokkolaan eikä Kälviälle. Myös kasitietä kulkeva vilkas liikenne sekä läheisyydessä sijaitseva Toivosen eläinpuisto puhuivat paikan puolesta.
- Paikka on osoittautunut sellaiseksi kuin ajattelimmekin. Olemme toimineet vasta vuoden, joten tienvarsimainonta ja muu sellainen on vielä osittain kesken, Niemi ja Myllykangas toteavat.

Peltopyyn avajaiset sattuivat juuri pikkujoulusesongin aikoihin, liikkeelle lähdettiin siis vauhdilla. Asiakkaita on siitä lähtien ollut laidasta laitaan eivätkä yrittäjät mitään suurinta yksittäistä asiakasryhmää pysty erottelemaan.
- Lounasasiakkaat ovat yllättäneet. Heitä tulee tästä lähistöltä, mutta myös kauempaakin. Paljon käy myös eläkeläisiä lähialueilta, Kokkolasta ja paljon myös ruotsinkieliseltä alueelta. He tykkäävät lähteä pikku automatkalle. Tämä on ollut aika yllättävä ryhmä kanssa, Tommi Myllykangas kertoo.

Mauri Niemi jatkaa, että lähikunnista asiakkaita käy paljon, mutta onpa kauimmaiset asiakkaat tulleet Singaporesta asti.
- Kun ihmiset ovat ohi ajaessaan nähneet paikan, niin he ovat päättäneet seuraavalla kerralla Peltopyyhyn pysähtyä. Myös tuosta eläinpuistosta on kesällä käynyt ihmisiä. Olisi toki kiva saada enemmän asiakkaita noista kasitien kulkijoista, mutta kaikkihan asiakkaat meille ovat yhtä tärkeitä, hän toteaa.

Nälkäisenä ei tarvitse pois lähteä

Peltopyyn omistajakaksikko nimeää ravintolan valteiksi runsaan ja monipuolisen salaattipöydän sekä niin reilut annokset, ettei kenenkään nälkäisenä tarvitse lähteä pois.
- Pyrimme tekemään kaikki alusta loppuun saakka itse, meillä ei ole mitään eineksiä. Pyrimme käyttämään lähialueiden tuottajien vihanneksia, lihoja ja muita tuotteita. Tällä takaamme sen, että ruoka on aina tuoretta ja hyvää, Myllykangas sanoo.

Lounasruokailun ja a la carten lisäksi ravintolassa on alusta alkaen panostettu myös siihen, että keittiöstä pystyy toimittamaan ruokaa myös ulos samalla kun palvellaan ravintola-asiakkaita.
- Täältä voi noutaa ruokaa omiin juhliin ja meillä on myös pitopalvelua. Teemme laidasta laitaan häitä, sukujuhlia, syntymäpäiviä. Kevät-, kesä- ja syyskuukausina juhlia onkin lähes viikoittain, Myllykangas kertoo.

Pitopalvelu on jo nykyisin merkittävä osa yrityksen toimintaa ja sitä entisestään on tarkoitus lisätä.
- Meillä on hyvät puitteet pitopalveluun. Meillä on puulla toimiva kenttäkeittiö ja lohta pystytään loimuttamaan avotulella paikan päällä, vaikkapa jonkun pihassa. On myös suuria pannuja, joilla pystymme valmistamaan isollekin porukalle ruokaa paikan päällä, Mauri Niemi perustelee.

Vuoden verran toiminutta ravintolaa ei vielä hirveästi olla ehditty mainostaa, mutta Niemen mukaan tieto uudesta paikasta on levinnyt melko tehokkaasti puskaradion kautta.
- Aika hyvin olemme löytäneet oman asiakaskuntamme. Emme me niinkään kilpaile emmekä voikaan kilpailla esimerkiksi Kokkolan ravintoloiden kanssa. Me teemme sitä omaa juttuamme ja toivomme, että se riittää ihmisille, hän täsmentää.

Ravintola Peltopyyssä työskentelee yrittäjäkaksikon Mauri Niemen ja Tommi Myllykankaan lisäksi kuusi vakituista työntekijää. Kiireapulaiset mukaan lukien määrä nousee kymmeneen henkilöön.

Ravintola Peltopyyn kotisivuille>>>