marraskuu 2015

Jemon asettui Kohtaamoon

- Olen aina ajatellut, että minusta tulee yrittäjä. Silloinkin kun olen ollut vieraalla töissä, minun on tehnyt mieli aloittaa jotain omaa. Nyt päätin että on aika katsoa, mihin rahkeet riittävät. Mummoni on ollut Kemissä hyvin menestyväkin yrittäjä, joten jos mummoni, niin kyllä minäkin, nauraa kokkolalainen Henna Niemelä. Niemelä on koulutukseltaan tradenomi ja tilasuunnittelija. Hänen Jemon-yrityksensä tarjoaa sisustussuunnittelua yksityisiin koteihin ja julkisiin tiloihin sekä myyntistailausta ja –valokuvausta. Uutena palveluna Jemon tarjoaa myytäviin kiinteistöihin 3D-visualisointia.


Toimitilat löytyivät uudesta yrittäjäyhteisöstä Kohtaamosta. Yhteisö sijaitsee Kokkolan keskustassa perinteisessä Hagströmin kiinteistössä. Se tarjoaa jäsenilleen muun muassa modernit ja viihtyisät tilat, nopeat verkkoyhteydet, laadukkaat koneet tulostusta ja skannausta varten sekä käyttöoikeuden neuvottelutiloihin.

- Kohtaamo oli aivan mahtava tilaisuus saada itselle työpiste. Työnteko on paljon tehokkaampaa ja tuottavampaa, kun voi lähteä kotoa töihin ja pääsee heti kiinni tekemiseen. Täällä myös yksinyrittäjällä on työkavereita ja kustannukset ovat edulliset. Parkkipaikkojakin löytyy runsaasti ja lounaspaikkoihin on lyhyt matka, Niemelä luettelee Kohtaamon etuja.

 

3D-mallinnuskuvat myynnin apuvälineiksi

 

Sisustuksen perussuunnittelun lisäksi Niemelä tekee asiakkailleen esimerkiksi keittiösuunnittelua sekä säilytysratkaisujen suunnittelua. Yrityksille on tarjolla toimistojen TOIMIvaTILA-konseptin mukaista tilasuunnittelua. Niiden ansiosta asiakas saa käyttöönsä viihtyisät, työarkea parantavat ja yritysilmeen mukaiset tilat.

Yrittäjä kertoo miettineensä myös sitä, kuinka sisustussuunnitteluun voitaisiin tuoda jotain uutta perinteisten palveluiden rinnalle.

- Kiinteistöala kiinnostaa minua siitä huolimatta, että asuntokauppa junnaa tällä hetkellä. Kiinteistövälittäjille kohteiden 3D-mallinnuskuvat toimisivat myynnin apuvälineinä, ja ne olisivat yksi kilpailukeino sekä mahdollisuus erottua muista.

Niemelä sanoo, että 3D-kuvista ostajaehdokkaat näkevät, miten vaikkapa kohteen päätilaa voisi modernisoida. Samoin kuvien avulla tiloihin on mahdollista luoda erilaisia tila-ja kalustejärjestyksiä. Ostajat saavat kuvan siitä millainen potentiaali asunnossa on.

Esimerkiksi erilaiset television sisustusohjelmat ovat tuoneet sisustamisen osaksi jokaisen suomalaisen arkea. Niemelän mukaan sisustamiseen kannattaa panostaa monestakin syystä.

- Kun tila on suunniteltu hyvin ja tehokkaasti, se tuo elämään järjestystä mahdollistaen sen, että ihmiset saavat asua näköisessään ympäristössä. Ajatuksella toteutettu sisustus tuottaa myös hyvää oloa ja asunnosta tulee koti nimenomaan silloin, kun se on toteutettu juuri sinua varten.

Yksittäiselle perheelle oman kodin rakentaminen on yleensä heidän elämänsä isoin taloudellinen investointi. Niemelän mukaan erityisesti uutta kotia suunniteltaessa kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan asiantuntemusta.

- Sisustussuunnittelija varmistaa, että sähköpistokkeet ovat oikeilla kohdillaan, valaistus on suunniteltu oikein ja että yleensäkin neliöt on käytetty tehokkaasti huomioiden asukkaiden yksilölliset tarpeet.

- Valmiissa pohjissa ei ole välttämättä varauduttu esimerkiksi harrastusten asettamiin vaatimuksiin tai siihen, että kodista löytyy riittävästi säilytystilaa juuri kyseiselle perheelle.

Entä mitkä ovat sisustusalan uuden yrittäjän tärkeimmät kilpailutekijät?

- Tosi tärkeää on kuunnella asiakkaita ja paneutua heidän kysymyksiinsä. Itse olen luonteeltani ihminen, joka innostuu jokaisesta uudesta asiakkaasta. Haluan myös tuoda heille jotain erityistä. Sellaista, mitä he eivät saa mistään muualta.

 

Kuvanteksti: Henna Niemelä päätti katsoa, mihin rahkeet riittävät yrittäjänä. Sopivat tilat yritykselleen hän löysi Kohtaamosta Hagströmin kiinteistöstä.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, Tmi CommJob

Jemonin verkkosivut >>>