heinäkuu 2015

Alfame antaa työlleen tyytyväisyystakuun

Alfame Systems Oy on keskipohjalaislähtöinen tietojärjestelmätoimittaja ja asiakaskohtaisten ohjelmistojen kehittäjä. Kokkolassa ja Helsingissä toimiva Alfame tarjoaa myös ohjelmisto-projektitoimituksiin liittyviä asiantuntijapalveluita, kuten projektipäällikkö-, suunnittelu- ja kehittämispalveluita.


Alfamen toimitusjohtaja Kai Korpi kertoo, että asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin räätälöidyt projektimallit ovat yksilöityjä ja ainutlaatuisia. Samoin ovat niiden ylläpito ja jatkokehitys. Alfame tarjoaa jokaiselle ohjelmistolleen myös jatkokehityksen ja tukipalvelun.


30 henkilöä työllistävä Alfame palvelee sekä yrityksiä että julkista sektoria. Korpi kertoo, että asiakasmäärät kasvavat eniten yrityspuolella, mutta referenssit ja koko riittävät jo julkisen sektorinkin vaatimuksiin. Alfame saavutti koko Suomen julkisen sektorin parhaat tulokset tuotannon tehokkuudessa Patentti- ja Rekisterihallituksen mittauttamassa taloushallinnon maksujen kohdistus – ratkaisussa.
- Pystymme ketteriin, ratkaisukeskeisiin ja asiakaslähtöisiin it-projekteihin myös julkishallinnon puolella, Korpi toteaa.  


Oikeat ratkaisut eri asiakkaiden tarpeisiin syntyvät Korven mukaan asiakaslähtöisyydestä, oikeista valinnoista, tehokkuudesta ja tuloksellisuudesta. Korpi korostaakin toiminnassa ratkaisukeskeisyyttä, asiakasnäkökulmaa ja luotettavuutta.
- Haluamme olla tunnetusti Suomen luotettavin ohjelmistoratkaisija. Annamme työllemme 100-prosenttisen tyytyväisyystakuun. Jos asiakas ei ole tyytyväinen työn tasoon, annamme sen veloituksetta, hän toteaa.
Taustalla vaikuttaa Korven mukaan oivallus siitä, että asiakkaalle tärkein asia on nimenomaan luottamus.
- Haluamme olla asiakkaan kanssa samalla puolella pöytää, ja pitää sanamme. Kerromme rehellisesti myös sen, jos tekemisessä on haasteita, Korpi lupaa.
Rehellisyys kumpuaa Korven mukaan yrityksen taustalla olevista keskipohjalaisista juurista. Vaikka Alfamen asiakkaat ovat tänä päivänä 80-prosenttisesti pääkaupunkiseudulla, yritys on syntynyt ja kasvanut Keski-Pohjanmaalla.  Alfamen tarina alkoi Kokkolassa vuonna 2004.
- Luotettavuuden taustalla on myös talouden tasapaino, ajan tasalla olevat sertifikaatit, ja erittäin pätevä alati osaamistaan kehittävä henkilökunta, Korpi mainitsee.

Menestyksen taustalla hyvä henkilökunta


Alfamellä on vuosittainen 30 prosentin kasvutavoite, joka on myös toteutunut. Ohjelmistoalalla tulevaisuutta on Korven mukaan erittäin vaikea ennustaa. Parhaiten menestys taataan Korven mukaan olemalla hyvä työnantaja. 
- Haluamme olla parhaiden työpaikkojen joukossa. Kasvu tulee sitä kautta, että saamme parhaat työhakemukset ja parhaat työntekijät, Korpi painottaa.
Alfamellä työhyvinvointi onkin tärkeä asia. Korpi kertoo, että yrityksessä on kannustinjärjestelmä, jonka avulla palkitaan hyvistä suorituksista. Yhteistä toimintaa on esimerkiksi kuntoilun, tapahtumien ja erilaisten kerhojen merkeissä. Etätyömahdollisuus tuo joustavuutta työtekoon. 
Työssä ollaan ahkeria, ja asiakkaat palvellaan haastavissakin tilanteissa loppuun asti. Ylitöiden tekeminen on kuitenkin harvinaista.
- Työt pyritään tekemään työajalla. Pitää olla hyvä tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Tällä on oleellinen merkitys jaksamisen ja työn imun kannalta, Korpi toteaa.
Pätevyys. Avoimuus. Rehellisyys. Ahkeruus. Sisukkuus. Siinä ovat Kai Korven mukaan Alfamen arvot, joista myös pidetään kiinni.
- Olemme saaneet palautetta siitä, että otamme nämä arvot oikeasti tosissaan. Ne eivät ole vain mainoslauseita, Korpi painottaa. 

 

 

 

 

 

 


Teksti ja kuva: Anu Kauppila

Alfame Systems Oy:n verkkosivut >>>