maaliskuu 2015

Liikematkustamisessa korostuu henkilökohtainen palvelu

Yrityksen messumatka Japaniin, seminaarivieraiden järjestäminen eri puolilta Eurooppaa Kokkolaan ja paikallisen yritysjohdon liikeneuvottelu Kaukoidässä. Viime hetken muutokset aikatauluissa, yllättävät poisjäännit tai henkilökohtaiset toiveet hotellimajoituksen yksityiskohdissa.


TinkyBell-matkatoimiston yrittäjä-omistaja Heli Häkkinen-Collander tietää, että liikematkustajien toiveet ja vaatimukset ovat mitä erilaisimpia. Yhteistä asiakkuuksien hoitamisessa on se, että niissä korostuu henkilökohtaisesti räätälöity yksilöllinen palvelu.

- Haastavinta ja palkitsevinta tässä työssä ovat nimenomaan ratkaistavaksi tulleet vaativat kohteet monimutkaisine matkoineen. Onnistumisen tunne syntyy siitä, kun palaset sitten alkavat loksahtaa kohdalleen ja asiakkaat kiittävät jälkikäteen, että kaikki sujui hyvin ja olin onnistunut järjestämään vieläpä sen kylpyammeella varustetun hotellihuoneenkin, Häkkinen-Collander kertoo.

 

Matkustamisesta halutaan tehokasta

 

Palaset ovat loksahdelleet sopivasti paikoilleen myös Häkkinen-Collanderin omalla kohdalla. Perheensä kanssa Kokkolaan muuttanut matkailualan ammattilainen oli työskennellyt koko ikänsä matkailualan tehtävissä muun muassa SAS:n palveluksessa. Kokemusta oli kertynyt paljon mutta Kokkolan seudun tarjoamat mahdollisuudet ja Häkkinen-Collanderin osaaminen eivät kuitenkaan kohdanneet muuton aikoihin.

- Päätin työllistää itse itseni ja perustin TinkyBellin noin kuusi vuotta sitten. Ensimmäiset vuodet yritys haki muotoaan sen tarjottua erilaisia matkailuun liittyviä palveluita nettimatkatoimistosta konsultointiin. Nyt on menossa kolmas vuosi varsinaisena matkatoimistona, yrittäjä kertoo.

Hänen mukaansa matkatoimistopalveluihin keskittymistä puolsi moni asia.

- Matkatoimistot vähenivät tältä alueelta mutta erityisesti yritykset tarvitsivat edelleen henkilökohtaista palvelua. Yrityksille on tärkeää, että call centerin sijasta heidän puheluunsa vastaa tuttu henkilö, joka tuntee yrityksen matkustuskäyttäytymisen. Lisäksi pystyn tuottamaan palveluita hyvin kustannustehokkaasti, koska tarvitsen työssäni ainoastaan puhelimen ja kannettavan tietokoneen.

Henkilökohtaiselle matkatoimistopalvelulle on ollut myös kysyntää. Siitä kertoo muun muassa TinkyBellin liikevaihdon voimakas kasvu parina viime vuonna. Toimeksiantoja yritys on saanut useilta eri toimialoilta asiakkaiden matkustaessa monenlaisiin tapahtumiin niin Skandinaviaan, Eurooppaan, Yhdysvaltoihin kuin Kaukoitään.

 - Aikaisempiin vuosiin verrattuna videopalaverit ovat korvanneet osan matkoista, ja nykyään matkustamista mietitään paljon tarkemmin matkustusbudjetin näkökulmasta. Matkustamisen rytmikin on muuttunut hektisemmäksi. Silloin kun matkustetaan, se halutaan tehdä mahdollisimman tehokkaasti.

 Kokkola-Pietarsaaren lentokenttää hän pitää alueen yrityksille elintärkeänä.

 - Siitä ei tulisi yhtään mitään, ellei meillä ole omaa kenttää. Ei esimerkiksi minun asiakkaillani ole aikaa pitkiin siirtymiin muille kentille eivätkä he voi myöskään laittaa omia asiakkaitaan lentämään ensin Helsinkiin ja jatkamaan sieltä junalla Kokkolaan, Kokkola-Pietarsaari-lentokentän kehittämistyöryhmässä työskennellyt yrittäjä korostaa.

 

Kännykkä ja kannettava tuovat työhön vapauden

 

Tämän vuoden alussa TinkyBell muuttui osakeyhtiöksi.

- Ajattelin, että yhtiömuodon muutos oli hyvä tehdä tähän väliin, koska yritys on kasvanut nopeasti ja tulevaisuuskin näyttää lupaavalta. Alkanut vuosi mennään näistä asetelmista ja katsotaan sitten, onko toimintaa syytä laajentaa jollakin tavalla ensi vuodeksi, Häkkinen-Collander sanoo.

- Kun yrittäjänä ottaa uusia askeleita sitä aina miettii, miten tulevasta selviää. Askeleet täytyy kuitenkin vain ottaa ja sitten huomaa, että asiathan menevät kuten pitääkin. Aina apua tarvitessani olen sitä saanut eri tahoilta, kuten Kosekilta.

Hän tunnustaa, että yrittäjyys on vienyt mukanaan eikä paluuta entiseen ole näköpiirissä. 

- Yrittäjän elämä tarjoaa sellaisen vapauden, josta haluaa pitää kiinni. Koska työvälineinä ovat kannettava ja kännykkä, tätä työtä voi tehdä missä tahansa. Minusta on myös hienoa tuntea se sisäinen palo ja draivi, jonka ansiosta aamuisin tuntuu kivalta aloittaa taas työt. Tämä maistuu niin hyvältä, etten missään nimessä menisi vanhaan leipätyöhön, Häkkinen-Collander nauraa.

 

Kuvanteksti: - Nykyteknologia antaa minulle mahdollisuuden tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta, Heli Häkkinen-Collander sanoo.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, T:mi CommJob

TinkyBellin verkkosivut >>>