joulukuu 2014

Canorama kasvoi valtakunnalliseksi erikoisosaajaksi

Kokkolalainen Canorama on kulkenut pitkän tien paikallisesta toimistotekniikan toimittajasta koko valtakunnan alueella toimivaksi tiedonhallinnan asiantuntijaksi.


- Aloitimme syksyllä 1993 toimistotekniikan myynnillä, joka tarkoitti tuolloin kopiointia, faksaamista ja tulostamista. Muutama vuosi myöhemmin aloitimme IBM-yhteistyön it-bisneksen tiimoilta, ja tänä päivänä it-palvelut muodostavat liikevaihdollisesti yhtä ison osan Canoraman liiketoiminnasta kuin tulostuksen ja dokumentin hallinnan palvelut, yhtiön toimitusjohtaja Martin Brandt kertoo.

Käytännössä Canoraman liiketoiminta lähtee tiedonhallinnasta, johon liittyviä palveluita ja ratkaisuja yritykset sekä julkiset organisaatiot tarvitsevat monenlaisissa tilanteissa.

- Jollakin asiakkaalla on tarve it-tukeen tai varmistukseen, toisella sähköiseen arkistointiin, mobiiliratkaisuihin tai tiedon julkaisemiseen painamalla tai tulostamalla. Joskus taas asiakas tarvitsee työkaluja siihen, kuinka hallita suurta määrää tietokoneita, Brandt luettelee esimerkkejä canoramalaisten toimintakentän laajuudesta.

 

Tieto avainasia kaiken kokoisissa yrityksissä

Yksi yleinen tarve asiakkailla on saada tieto käyttöönsä ajasta ja paikasta riippumatta. Kuten jokin tietty dokumentti kesken asiakasneuvottelun, joka on meneillään toisella puolella maapalloa.

- Canoramalla on 30:n myyntihenkilön lisäksi 45 järjestelmäasiantuntijaa, jotka pystyvät muun muassa yhdistämään asiakkaiden järjestelmiä meidän toimittamiin järjestelmiin ja siten räätälöimään asiakaslähtöisiä ratkaisuja. Meillä on useiden kansainvälisten toimijoiden kuten Lenovon Gold Partner-kumppanuuksia, ja Microsoftin sertifiointeja Canoramalla on eniten Suomessa. Myymme myös omaa konesalipalvelua, jolloin asiakkaan tieto pysyy Suomessa ja jolloin hallitsemme tietoa yhdessä asiakkaan kanssa.

Vaikka Canorama toimittaa tänä päivänä palveluita ja ratkaisuja kaikkein isoimmillekin organisaatioille, paikallinen palvelu tavoittaa myös pienet yritykset, jotka ovat edelleen tärkeä osa Canoraman asiakaskuntaa.

- On paljon asiakkaita, joille ratkaisuksi riittää hyvillä tulostusmahdollisuuksilla varustettu monitoimilaite firman toimistoon. Tärkeintä on se, että pystymme toimittamaan heille saman katon alta niin tulostuksen- ja dokumentinhallinnan ratkaisut kuin it-palvelut ja huollon, toimitusjohtaja korostaa.

Hänen mukaansa perinteinen printtikin voi edelleen hyvin, vaikka sähköisessä muodossa oleva tieto on vienyt siltä osuuksia varsinkin julkisella sektorilla.

3D-tulostuksen on sanottu mullistavan teollisen tuotannon globaalisti. Alan kansainvälisen edelläkävijän 3D Systemsin kanssa solmitun yhteistyösopimuksen seurauksena Canorama lähti mukaan myös 3D-bisnekseen.

- 3D-tulostimet olivat meille luonteva askel, koska hoidamme tälläkin hetkellä myös painotalojen ammattitulostuksia. Sen lisäksi 3D-tulostimia voidaan hyödyntää monella muulla toimialalla, Brandt perustelee.

 

Paljon yhteistyötä oppilaitosten kanssa

Canorama on laajentunut myös alueellisesti. Kokkolalaisyrityksellä on 11 toimipistettä Kuusamon ja Helsingin välisellä alueella. Henkilökuntaa on yhteensä noin sata.

Kasvu on tapahtunut sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Brandtin mukaan kasvu on ollut luonnollinen seuraus Canoraman asiakkaiden kasvusta ja sitä kautta lisääntyneestä palvelutarpeesta.

- Canoramassa on ollut koko ajan tosi hyvä porukka tekemässä tätä hommaa. Henkilökunnan vaihtuvuus on pientä ja teemme paljon oppilaitosyhteistyötä, joka on ollut yksi tapa varmistaa ammattitaitoisen työvoiman saatavuus.

Vaikka yleiset taloussuhdanteet ovat haastavat, Brandt näkee tulevaisuuden positiivisena.

- Meidän tuottamilla palveluilla ja ratkaisuilla yritykset pystyvät kehittämään kustannustehokkuuttaan ja sitä kautta parantamaan kilpailukykyään tässä taloustilanteessa. Canorama puolestaan huolehtii jatkossakin henkilöstönsä osaamisesta, jotta ymmärrämme asiakkaiden prosessit ja sitä kautta löydämme asiakkaille juuri ne oikeat ratkaisut.Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, T:mi CommJob

Kuvanteksti: - Canorama on kasvanut yhdessä asiakkaidensa kanssa, toimitusjohtaja Martin Brandt sanoo.

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo, T:mi CommJob

 Canoraman verkkosivut >>>