marraskuu 2008

Palvelukokonaisuuksia teollisuudelle

Metalli- ja betonipinnotusurakointia ja näitä tukevia monipuolisia puhdistuspalveluita ja teollisuusmaalauksia teollisuudelle tuottava Kotek Factory Service Oy on toiminut itsenäisenä yhtiönä vuodesta 2003 lähtien.


Toiminnan juuret kuitenkin juontavat aina 90-luvun alkuun asti, kun Huberin tytäryhtiön, Suomen Tehdaspalvelun lopettamisen myötä syntyi Pohjanmaan Tehdaspalvelu jatkamaan pinnoitteiden maahantuontia Pohjanmaan alueella.
- Tuohon aikaan teollisuudella oli vahvat omat organisaationsa ja he tekivät itse kaikki pinnoitustyöt. Kun tämä alkoi muuttua ja tarve kasvaa, Pohjanmaan Tehdaspalvelulle perustettiin vuonna 1998 aputoiminimi Komposiittitekniikka Kotek Oy vastaamaan pinnoituspuolesta, toimitusjohtaja Pasi Koskinen kertoo.

Kokkolan alueella yritys on toiminut oikeastaan alusta lähtien, sillä yrityksen käyttämät alihankkijat ovat olleet kokkolalaisia yrityksiä. Toimipiste Kokkolassa on ollut vuodesta 2003 lähtien ja viime vuoden joulukuusta lähtien yritys on toiminut Kokkolan Suurteollisuusalueelta käsin.
- Kun päätimme ottaa toiminnan omaan hoitoon, Kokkola oli luonnollinen paikka sijoittua. Täältä löytyi pätevä henkilöstö ja samaten meidän pääasiakasryhmämme, vahva teollisuus sijaitsee Kokkolan, Pietarsaaren alueella, Koskinen toteaa.

Puhdistuksista pinnoituksiin

Kuluvana vuonna käyttöön otettu uusi nimi, Kotek Factory Service Oy kuvaa hyvin yrityksen laaja-alaista toimintaa.
- Pintakäsittely on yksi vahva toimialueemme ja tavallaan kaikki meidän toiminta tukee pintakäsittelyä. Niin sanotut aputoimialueet ovat kyllä niin vahvoja, että niillä tehdään myös omaa urakointia, Koskinen kertoo.

Yritys tekee päätoimintanaan pinnoitusurakointia metalli- ja betonipinnoitteilla, mutta myös kuivajääpuhdistuksia Suurteollisuusalueelta saatavalla hiilidioksidijäällä, asbestipurkutöitä, betonilattioiden jyrsintää ja timanttihiontaa sekä hiekkapuhalluksia liikkuvalla kalustolla.
- Tavoitteenamme on kokonaisvaltainen palvelu. Mikäli asiakas tilaa jonkin tietyn homman, niin me hoidamme mahdollisen vanhan kohteen purun ja kunnostamisen sekä pinnoittamisen avaimet käteen -periaatteella. Tämä on myös helppoa asiakkaalle, kun ei tarvitse tehdä kuin yksi tilaus yhdelle yritykselle, kehityspäällikkö Markku Sipilä kertoo.

Suurin osa asiakkaista on prosessiteollisuuden yrityksiä, mutta myös paperi- ja selluteollisuutta ja voimalaitoksia. Viime aikoina kaivosteollisuus on tullut myös vahvasti mukaan.
- Tällä hetkellä meillä on iso kohde Talvivaarassa. Siellä meillä tekee töitä noin 20 hengen yksikkö koko ajan. Suuri osa on erityyppisiä betonipinnoituksia, pinnoitamme siellä valtavia alueita, yhteensä noin 6 hehtaaria , Koskinen kertoo.

Palvelupaketti kasassa

Kotek Factory Service Oy:n toimintaa on koko ajan kehitetty uusille toimialoille asiakasyrityksien tarpeiden ja kysynnän mukaisesti. Koskisen mukaan yritys tekee sellaisia erikoisosaamista vaativia töitä, mitä isommat, valtakunnalliset yritykset eivät välttämättä tee.
- Enemmän ja enemmän olemme pyrkineet tekemään töitä itse. Tällä tavalla pystymme pitämään projektin hyvin omissa käsissä. Koska toimimme hyvinkin vaativissa kohteissa, tämä on myös laadun tae ja laatu taas on paras mainos yritykselle. Kun pystyy tekemään työn hyvin, laadukkaasti ja toimimaan hyvinkin haastavissa paikoissa, niin siitä lähtee sana kiertämään, Sipilä ja Koskinen huomauttavat.

Viime aikoina yritys on panostanut voimakkaasti uuteen aluevaltaukseen, teräsraepuhaltamoon ja teollisuusmaalaamoon, jota yrityksessä on rakennettu koko kesän ajan.
- Tämä mahdollistaa hyvissä olosuhteissa tehdyn pintakäsittelyn ja teollisuusmaalaamisen. Kokkolan Suurteollisuusalueelta on puuttunut tällainen pintakäsittelyä tarjoava yritys, jolla on kunnollinen teräsraepuhaltamo ja maalaamo. Ympärillä on vahva asiakaskunta ja nykyisillä polttoainekustannuksilla on hyvä, ettei osia tarvitse lähteä kuljettamaan pitkien matkojen päähän, Koskinen kertoo.

Marraskuussa käyttöön otettavan teräsraepuhaltamon ja teollisuusmaalaamon myötä palvelupaketti on Koskisen ja Sipilän mukaan aika hyvin kasassa.
- Nyt tarkoituksena on keskittyä olemassa olevan toiminnan kehittämiseen ja jalostamiseen eikä niinkään lisäkasvuun. Mahdollisesti, jos löytyy järkevää laajentamista jollekin alalle, niin sitten katsotaan, he toteavat.


Toimitusjohtaja Pasi Koskinen ja kehityspäällikkö Markku Sipilä kertovat uuden teräsraepuhaltamon ja teollisuusmaalamon mahdollistavan kaikenkokoisten kappaleiden pintakäsittelyn hyvissä olosuhteissa. Se palvelee niin Kokkolan Suurteollisuusaluetta kuin asiakkaita laajemmallakin alueella.

Kotek Factory Service Oy:n www-sivuille>>>