tammikuu 2013

Parasta mahdollista hoitoa hyvässä hengessä

Fysikaalinen hoitolaitos Medirex on 30 vuodessa kasvanut merkittäväksi toimijaksi omalla toimialallaan. Tänä päivänä Medirex tarjoaa monipuolisia fysioterapia-, kuntoutus-, työfysioterapia- ja liikuntapalveluita 27 ammattilaisen voimin.


Yrityksen perustaja Pekka Nurmi kertoo idean lähteneen liikkeelle omasta urheilu-urasta. Urheilijoille kun ei oikein tahtonut löytyä paikkoja, missä olisi voinut hoidattaa urheiluvammoja. Täten Medirexin kaltaiselle toimijalle oli tilausta.

- Lähdimme liikkeelle hyvin varovasti syksyllä 1983 kolmella ja puolella fysioterapeutilla. Meillä oli lääkäreiden vastaanotot ja niiden yhteydessä fysikaalinen hoitolaitos. Lääkäreinä meillä oli tuolloin muun muassa Sakari Orava, Antero Hulkko, Jorma Leppälä, Hajo Weitz, Hannu Södervik ja asiakkaina oli huippu-urheilijoita ulkomailtakin asti, hän kertoo.

Toimintaa laajennettiin jo vuonna 1985 Kokkolan uimahallin yhteyteen ja pikkuhiljaa työntekijöidenkin määrää lisättiin. Lääkärien vastaanotot keskittyivät 1990 – luvulla Lääkärikeskus Sanatoriin, jolloin Medirex jatkoi fysikaalisena hoitolaitoksena.

- Vaikka laskelmia tehtiin moneen lähtökohtaan, alussa ei kyllä ollut ajatuksia, että Medirexistä voisi tulla näin suuri toimija. Toisaalta olimme edelläkävijä, sillä muun muassa omistimme ensimmäisenä yrityksenä Suomessa kuntosalilaitevalmistaja Davidin koko laitekannan. Olimme kai aika rohkeita ja kai me jotakin olemme osanneet tehdä oikeinkin, Pekka Nurmi tuumii.

Rehellisyys ennen kaikkea hoidon vaikuttavuutta arvioitaessa

Nykyisin Medirex toimii kolmessa toimipisteessä. Uintikeskus VesiVeijarin yhteydessä Kokkolassa yrityksellä on noin 20 hoitohuonetta, kuntosali, jumppasali niin ryhmäliikuntaa kuin neurologista kuntoutustakin varten sekä testaustilat. Elokuusta 2012 lähtien yrityksellä on ollut toimitilat Hagströmin kulmassa ja siellä tarkoituksena on keskittyä työfysioterapiaan. Kolmannet toimitilat sijaitsevat Kalajoen Hiekkasärkillä Kylpylä SaniFanin yhteydessä.

- Meillä on tarjota kaikki kuntoutuksen eri osa-alueet. Meillä on erikoistuneita fysioterapeutteja, joka ovat keskittyneet määrättyihin erikoisalueisiin, mutta voivat toki hoitaa kaikkia perusfysioterapian alueita. Olemme myös hyvin voimakkaasti panostaneet neurologiseen kuntoutukseen. Lisäksi työfysioterapia on yksi tärkeä osa-alue, millä toimimme, Pekka Nurmi summaa.

Työfysioterapiassa Medirexissä painotetaan ennalta ehkäisyä. Keväällä yrityksessä aloittaa työfysioterapeuttien vahvistuksena oma personal trainer, joka keskittyy oleellisesti juuri ennalta ehkäiseviin toimenpiteisiin.

Toiminnan tärkeimpiä tavoitteita on hyvä asiakaspalvelu ja mahdollisimman hyvä hoitotulos. Lähtökohta tähän on koulutettu henkilökunta, hyvät toimitilat sekä hyvä työyhteisö.

- Meidän arvoista yksi tärkeimmistä on rehellisyys. Rehellisyys pitää sisällään senkin, että mikäli hoito ei lähde tuottamaan toivottua tulosta, niin hoito keskeytetään ja asiakas ohjataan jatkotutkimuksiin. Vastuu hoidon vaikuttavuudesta tarkoittaa meillä juuri sitä, että hoito on halutunlaista ja että asiakas hyötyy hoidosta, Pekka Nurmi painottaa.

Kysynnän kasvusta on kiittäminen hyvää henkilökuntaa

Yrityksessä eletään tällä hetkellä hallittua siirtymävaihetta sukupolvenvaihdokseen. Anna Nurmi on aloittanut Medirexin toimitusjohtajana tammikuun alusta lähtien ja Pekka Nurmi jatkaa yrityksessä hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa.

- Jatkon kannalta oli toki muitakin vaihtoehtoja, mutta työntekijöitä ja Pekan elämäntyötä ajatellen päädyttiin siihen, että yritys pysyy perheessä. Olen luottavaisella mielellä, sillä henkilökunta on tuttua ja tiedän, että minulla on heidän tukensa takana. Täten on kiva ottaa nämä tehtävät vastaan, Anna Nurmi kertoo.

Hän jatkaa, että yrityksen johtotiimissä hänen apunaan toimivat vastaava fysioterapeutti Seija Malkamäki ja toimistossa työskentelevä Aino Nurmi. Lisäksi kesällä vuorotteluvapaalta palaa varatoimitusjohtaja Sami Puurula. Anna Nurmi pitää hyvänä sitä, että johtotiimissä on edustettuna eri osa-alueiden asiantuntijoita, jolloin asioita voidaan tarkastella monesta eri näkökulmasta.

Medirex on jo iso yritys omalla toimialallaan ja se on saavuttanut johtavan aseman Keski-Pohjanmaalla. Anna Nurmi näkee, että laajentuminen ei kuitenkaan ole mikään itseisarvo, vaan se tapahtuu tarpeen ja kysynnän kautta, kuten tähänkin saakka. Anna ja Pekka Nurmen mukaan kysynnän kasvu on henkilökunnan ansiota.

- Olemme pystyneet palkkaamaan ihmisiä, jotka ovat tehneet niin loistavaa työtä, että sitä mukaa kysyntäkin on kasvanut. Tärkeintä on se, että on oikeat ihmiset oikeilla paikoilla. Kyllähän ihmisiä voi aina palkata, mutta on onni, että saa ihmisiä, jotka osaavat työnsä ja ovat motivoituneita siihen, he toteavat.

Anna Nurmi jatkaa, että sitoutuneella ja motivoituneella henkilökunnalla on halua kouluttautua eteenpäin. Hän myös uskoo, että henkilökuntakin kokee Medirexin työpaikkana, jossa saa itseään kehittää. Henkilökunnan kouluttautumisen kautta saadaan lisää osaamista sekä fysioterapian erikoisosa-alueita, ja sitä kautta palveluita voidaan laajentaa.

- Kun työntekijät kokevat, että parempaa työpaikkaa ei voi olla ja asiakkaat kokevat, että parempaa hoitoa ei voi saada, niin silloin olemme onnistuneet, hän painottaa.

Medirexin verkkopalveluun>>>

Medirexin facebooksivuille>>>