heinäkuu 2012

Idea liikkuvaksi kuvaksi ja ääneksi

Kiteytettynä ilmaistuna kokkolalainen Kaamos Productions Oy tekee kaikkea, mikä liittyy liikkuvaan kuvaan ja ääneen. Tämä pitää sisällään niin mainosvideot, yritysesittelyvideot kuin tv-spotitkin.Yritykseltä luonnistuu yhtä hyvin myös dokumenttien tekeminen: juuri nyt on valmistumassa tunnin mittainen dokumenttielokuva 1700 - luvulla Koppargrundetissa uponneesta laivasta.


-  Yrityksille, kunnille ja julkishallinnon organisaatioille tarjoamme mainos- ja yritysesittelyvideoita eli kaikkea, mikä heidän tuotantoaan pystyy tukemaan, toimitusjohtaja Anu Latvala kertoo.

Kaamos Productions Oy perustettiin syksyllä 2010. Idea yrityksestä lähti liikkeelle jo opiskeluaikoina. Neljä media-assistenttiopiskelijaa teki jo koulussa paljon töitä yhdessä ja lopulta yhteistyö päätettiin tiivistää yrityksen muotoon.

- Tällä alueella oli tavallaan tyhjiö tällaisista yrityksistä, lähimmät vastaavanlaiset yritykset löytyvät Vaasasta ja Oulusta. Me kun pystymme tuottamaan itse koko videopätkän alusta loppuun saakka eikä meidän tarvitse ostaa mitään palveluita ulkopuolelta, Anu Latvala ja tuottaja Eero Mäenpää kertovat.

Näyttää ja kuulostaa hyvältä

Kaamos Productions Oy:n sloganin "Sinulla on idea. Anna meidän antaa sille muoto" mukaisesti asiakkaalla yleensä on jokin idea, jonka he haluavat toteuttaa visuaalisesti.

- Tärkeintä on se, mitä asiakas haluaa. Me kuuntelemme asiakkaan toivomuksia ja suunnittelemme yhdessä. Mikäli asiakkaalla ei ole tarkkaa ideaa, niin me kehittelemme ideoita ja ehdotamme niitä asiakkaalle. Siitä se yleensä lähtee, Latvala ja Mäenpää kertovat.

Yritysesittelyvideon tekeminen alkutuotannosta lopputuotantoon kestää noin kuukauden päivät, vaikkakin eri vaiheita tehdään päällekkäin. Latvala huomauttaa, että asiakkaan luo ei mennä noin vain kuvaamaan, vaan ensiksi pitää tutustua perusteellisesti asiakkaan toimintaan ja sitten vasta voidaan luoda käsikirjoitus sekä kuvakäsikirjoitus.

-  Kuvaukset, äänitykset, taustamusiikki ja spiikit sekä tarvittaessa näyttelijöiden hankkiminen; kyllähän siinä on monenlaista vaihetta. Jälkituotannossa taas tehdään kuva- ja äänileikkaukset sekä lisätään tarvittavat spiikit ja grafiikat, hän luettelee.

Latvala ja Mäenpää painottavat, että heille ehdottomasti on tärkeintä, että asiakas on tyytyväinen. Yrityksessä panostetaan siihen, että lopputuotos sekä näyttää että kuulostaa hyvältä. Mieluummin otetaan vähemmän töitä ja tehdään ne kunnolla, kuin haalitaan valtavasti töitä ja tehdään ne roiskaisemalla.

 - Meillä on panostettu ja tullaan edelleen panostamaan laatuun, mikä lähtee ihan laitteista lähtien. Alun perinkin lähdimme siitä, että kuvaus-, äänipuolella kuin jälkituotannossa on viimeisen päälle hyvät laitteet käytössä, he sanovat.

Helposti saatavilla

Kaksi vuotta toimineen yrityksen asiakkaat tulevat pääsääntöisesti Kokkolan ja ympäröivän maakunnan alueelta. Anu Latvalan ja Eero Mäenpään mukaan kysyntä on kasvussa, mikä kertoo siitä, että yrityksissä ja organisaatioissa on ymmärretty liikkuvan kuvan olevan tätä päivää ja toisaalta siitä, että Kaamos Productions Oy:n palvelut alkavat tulla jo tutuksi.

- Olemme toki tehneet paljon pohjatyötä ja käyneet esittäytymässä yrityksissä. Voi olla että yrityksellä ei ole tarpeita heti, mutta ne ilmenevät sitten puolen vuoden kuluttua. Tietenkin paras mainos on se, mitä teemme, Mäenpää huomauttaa.

Kaamos Productions Oy:n tavoitteena on tuottaa tasapuolisesti sekä yritysesittelyjä, mainoksia että dokumentteja. Latvalan mukaan tarkoituksena on tarjota palveluita juuri tämän alueen yrityksille siten, että ne ovat helposti saatavilla eikä aina tarvitse lähteä hakemaan niitä alueen ulkopuolelta.

-  Kyllä meidän on tarkoitus kasvaa siten, että meillä olisi enemmän työntekijöitä ja pystyisi keskittymään enemmän tiettyihin asioihin. Nyt joutuu tekemään kaiken itse. Kuitenkin samalla tarkoituksena on pitää kynnys matalana, että meille voi tulla niin yhden hengen kuin isompikin yritys, Latvala ja Mäenpää painottavat.

Kaamos Productions Oy:n verkkopalveluun>>>