4.1.2021

Timo Lahtinen KOSEK Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEKin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu eMBA Timo Lahtinen (56).

Hän aloittaa tehtävässään 11.1.2021. KOSEKin hallitus painotti valintaperusteissaan erityisesti Lahtisen pitkää ja monipuolista elinkeinoelämän kokemusta sekä sen mukanaan tuomaa näkemystä elinkeinoelämän edistämisestä ja tukemisesta.

KOSEK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Pihlajamaa on tyytyväinen siihen, että hallitus pääsi valitsemaan uuden toimitusjohtajan useiden hyvien hakijoiden joukosta.

- Kokemuksen ja näkemyksen lisäksi Timo Lahtisella on monia muitakin tärkeitä valmiuksia toimitusjohtajan tehtävän hoitamiseen. Hän arvostaa asiantuntijuutta ja on analyyttinen, helposti lähestyttävä sekä yhteistyökykyinen, Pihlajamaa toteaa.

KOSEKin tehtävänä on muun muassa yritysneuvonnan avulla sekä yritysverkostoja kehittämällä tukea yritysten hyvinvointia ja menestystä, mikä puolestaan parantaa alueen elinvoimaa.

- Taustansa ansiosta Timo Lahtinen vahvistaa entisestään KOSEKin roolia yritysten suuntaan uskottavana ja luotettavana yhteistyökumppanina, joka aidosti välittää ja tuntee yritysten arjen, Vesa Pihlajamaa toteaa.


”Alueen yrittäjähenkisyys
tarjoaa paljon mahdollisuuksia”

Timo Lahtinen on syntynyt Kuopiossa, ja hän on asunut ja työskennellyt useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Siteet Kokkolaan ja Keski-Pohjanmaalle ovat vahvat.

- Toimin vuosina 2007-2017 Autoliike Viescar Oy/Automaan toimitusjohtajana, minkä lisäksi vaimoni työskentelee Kokkolassa hammaslääkärinä. Alueen vahva yrittäjyys, yrittäjähenkisyys ja ihmisten sitkeys tekevät työstäni KOSEKin toimitusjohtajana äärimmäisen mielenkiintoisen, Timo Lahtinen sanoo.

Hän on toiminut koko tähänastisen työuransa yrityselämässä viennin, tuonnin ja vähittäiskaupan parissa. Toimialoista pisin ja monipuolisin kokemus on kertynyt autokaupasta. Uuteen työhönsä Timo Lahtinen siirtyy Suvanto Trucks Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä, ja hän on toiminut lisäksi muun muassa Autotalo Hartikainen Oy:n johtajana sekä yrittäjänä Oy Nexo Scandinavia Ltd:ssä.

KOSEKin toimitusjohtajana Timo Lahtinen haluaa kuunnella herkällä korvalla yritysten toiveita sekä saada yritykset laajasti mukaan yhteiseen tekemiseen. Siksi agendalla on muun muassa KOSEKin näkyvyyden lisääminen.

- KOSEKissa on erinomainen ja osaava henkilökunta. Hyvällä yhteistyöllä pystymme auttamaan yrityksiä erilaisissa käytännön kysymyksissä, kuten rahoitusasioissa ja omistajavaihdoksissa, sekä luonnollisesti mahdollistamaan uusien yritysten sijoittumisen, hän sanoo.

Timo Lahtisen vapaa-ajanharrastuksiin kuuluu laskettelua, vaeltamista, mökkeilyä Kainuussa sekä moottorikelkkailua ja -pyöräilyä.


Lisätiedot:

Vesa Pihlajamaa, puheenjohtaja
KOSEK Oy, hallitus
050 593 4373

Timo Lahtinen,
KOSEK Oy, toimitusjohtaja 11.1.2021 alk.
050 420 7722