1.12.2020

Muutto lisää synergiaa ja elinvoimaa – KOSEK ja kaupunki tiivistävät yhteistyötä

Kokkolan kaupunki ja KOSEK tiivistävät yhteistyötä entisestään. Tavoitteena on elinvoimaisen ja yrittäjäystävällisen kaupungin vahvistaminen yhä kovenevassa kilpailussa.

KOSEK on tuottanut yrityskehittämisen ja neuvonnan palveluita alueen kaikenkokoisille yrityksille jo vuodesta 2002 omana osakeyhtiönään. Tämä toimintamalli jatkuu edelleen.

KOSEK siirtyy nykyisistä toimitiloistaan Kokkolan kaupungintalolle ja avaa vuoden 2021 alussa uuden asiakaspalvelupisteen kaupungintalon ensimmäiseen kerrokseen, Virkakujan puoleiseen päätyyn, kaupungintalon asiakaspalvelun välittömään läheisyyteen.

- Näemme erityisen tärkeäksi saada KOSEKin yrityskehittäjien osaamista ja yrityskentän läheistä tuntemusta vielä tiiviimmin mukaan kaupungin elinvoimapolitiikan toteutukseen, toteaa Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

KOSEKin ydintoiminta, yrityskehittäminen ja neuvonta jatkuu kuten aiemminkin. KOSEKin yrityskehittäjät tapaavat asiakkaitaan yrityksissä, kaupungintalolla ja etäyhteyksin.

- Yritysten kehittyminen alueella on KOSEKin toiminnan keskiössä, talouden muuttuvat tilanteet aiheuttavat yrityksissä nopeita muutoksia. Laajalla osaajaverkostollamme autamme yrittäjiä löytämään parhaat ratkaisut kehittymisessä, sanoo KOSEKin vt. toimitusjohtaja Pekka Pohjola.

Alueen elinkeinoviestintää kehitetään yhdistämällä KOSEKin ja kaupungin viestintäresurssit. Kaupungin vahvistettu markkinointi- ja viestintätiimi vastaa jatkossa myös KOSEKin viestinnästä.

- Elinkeinomarkkinointi on osa kaupunkimarkkinointia ja sen vuoksi on luonnollista, että tätä kokonaisuutta halutaan vahvistaa uuden kaupunkibrändin mukaisesti, toteaa markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Korpisalo

KOSEK toimii osakeyhtiönä, ja jatkaa yhteistyötä toisen omistajansa, Perhon kunnan kanssa. Yrityskehittäminen jatkuu Perhossa normaalisti.

Lisätietoja:

Jonne Sandberg
Kehitysjohtaja, Kokkolan kaupunki
jonne.sandberg@kokkola.fi
044 7809 093

Pekka Pohjola
Vt. toimitusjohtaja, KOSEK
pekka.pohjola@kosek.fi
0400 967 606