2.6.2020

Kokkolan ja Perhon yksinyrittäjän koronatuen haku kesän aikana

Yksinyrittäjän koronatuen haku on jatkunut melko verkkaisen tahtiin Kokkolan ja Perhon alueella.

Hakemuksia on tähän mennessä tullut noin 300 kpl Kokkolan ja Perhon alueelle yhteensä. Hakuaika jatkuu aina 30.9.2020 saakka, mutta kesän aikana on syytä huomioida vuosilomien aiheuttamat muutokset käsittelyajoissa.

- Kesäkuun ajan käsittelemme hakemuksia normaaliin tahtiin, mutta heinäkuulle ajoittuu sekä käsittelijöille että päättäjille vuosilomia, jolloin käsittelyajoissa voi olla hieman viivettä, kertoo KOSEKin vt. toimitusjohtaja Pekka Pohjola.

Elokuussa hakemuksia käsitellään jälleen normaaliin tahtiin. Ohjeet on hyvä lukea hakusivulta huolellisesti, niitä tarkennetaan ja päivitetään aina tarpeen mukaan. Käsittely sujuu nopeammin, mikäli kaikki vaadittavat tiedot ja liitteet ovat kerralla valmiina hakemuksessa. Moni yrittäjä on käyttänyt apuna esimerkiksi tilitoimistonsa palvelua hakemuksen täyttämisessä ja liitteiden valmistelemisessa.

Hakuehtoihin on tullut vielä päivityksiä TEMin toimesta.

- Yksinyrittäjätuen edellytyksenä on päätoiminen yrittäjyys, mutta viimeisimmän muutoksen mukaisesti muut sivutulot eivät vaikuta tukikelpoisuuteen. Tukea myönnetään myös yrittäjälle, joka täyttää tuen saannin yleiset edellytykset, mutta on epidemian vuoksi 16.3. jälkeen hakeutunut palkkatöihin, jatkaa Pohjola.

Lisätietoja:
Pekka Pohjola
Vt. toimitusjohtaja, KOSEK
pekka.pohjola@kosek.fi
0400 967606

Jonne Sandberg
Kehitysjohtaja, Kokkolan kaupunki
jonne.sandberg@kokkola.fi
044 7809093

Lauri Laajala
Kunnanjohtaja, Perhon kunta
lauri.laajala@perho.com
0400 517380