17.6.2019

Kokkola400-juhlavuoden tuotteita esillä jo tänä kesänä

Tulevan Kokkola400 –juhlavuoden tuotteet tulevat myyntiin kesäkuun lopulla Taito Keski-Pohjanmaan Taito Shopiin. Juhlavuoden tuotteita on saatavilla tiistaista 25.6. alkaen.

Taito Shop on avoinna arkisin klo 10-17. Juhlavuoden tuotevalikoima laajenee pikkuhiljaa. Taito Keski-Pohjanmaa järjestää myös Kokkola 400 vuotta –käsityökilpailun, jonka kärkituotteita toivotaan myyntiin juhlavuodeksi. Kilpailu on avoin kaikille, eli osallistua voivat niin käsityön ammattilaiset, alan opiskelijat kuin intohimoiset harrastajatkin.

Taito Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Tuula Puoskari odottaa innolla kilpailutöitä: ”Juhlavuosi antaa meille mahdollisuuden nostaa paikallista osaamista ja kehittää uusia Kokkola-aiheisia tuotteita yhdessä käsityöläisten kanssa. On hienoa, jos kilpailutöistä nousee esille raikkaita ja klassikoksi kasvavia tuotteita, tai kokonainen tuoteperhe. Käsityötaidon arvostus ja kestävällä tavalla toteutetut tuotteet, joilla on oma tarina, ovat tänä päivänä yhä suositumpia käyttö- ja lahjaesineitä. Kilpailun myötä tarjoamme parhaille tuotteille myös myyntipaikan Taito Shopissa.”

Yksi suunnittelija tai työryhmä voi osallistua enintään kolmella tuotteella tai yhdellä kolmen tuotteen tuoteperheellä. Materiaalia tai työtapaa ei ole rajattu, mutta käsityötuotteen pitää soveltua myyntiin. Kilpailuaikaa on marraskuun alkuun asti.

Uudesta yhteistyöstä Taito Keski-Pohjanmaan kanssa iloitsee myös Kokkolan kaupungin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo: ”Uusia Kokkolaan ja paikalliseen osaamiseen pohjautuvia lahja- ja käyttöesineitä on kaivattu pitkään. Niin yksityiset henkilöt kuin monet yritykset ja toimijat haluavat antaa lahjaksi tai tervehdykseksi omaleimaisia ja paikallisia tuotteita. Tuotteen tarina on tärkeä osa kokonaisuutta. Toiveena on, että kilpailun myötä syntyisi myös uusia näkemyksiä siitä, mikä kuvastaa tämän päivän Kokkolaa.”