17.6.2019

Toimitusjohtajan kesäterveiset

KOSEKin alkuvuosi on ollut erittäin aktiivinen ja olemme ottaneet haltuun monia uusia tehtäviä.

Uusyritysneuvonta eli aloittavien yrittäjien palvelu siirtyi vuoden vaihteessa KOSEKille ml. starttirahalausuntojen antaminen TE-toimistolle. Neuvonta sisältää mm. liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuuslaskelmien tekemisen, mikä kannattaakin tehdä huolellisesti ennen yritystoiminnan aloittamista. Uutena palveluna alkuvuoden aikana on käynnistynyt myös kaksi uutta hanketta; Future Cleantech Solutions ja Biolit, joiden kautta voimme tarjota mm. clenantech-yrityksille sekä bio- ja kiertotalouden sekä akkukemian alan pk-yrityksille liiketoiminnan kehittämiseen, verkostoitumiseen sekä kansainvälistymiseen liittyvää palvelua.

Alkuvuoden aikana olemme tarjonneet yrityksille valmennusta ja seminaareja mm. hallitustyöskentelyn kehittämiseen ja rekrytoinnin haasteisiin. Osaavan työvoiman saatavuus on alueemme keskeinen haaste ja KOSEK haluaa omalta osaltaan auttaa yrityksiä mm. rekrytoinnin eri osa-alueiden kehittämisessä (mm. yrityskuva, hr-toiminta, somen käyttö sekä headhunt-toiminta, rekrykoulutukset, jne). Olemme videoineet koulutuksia, joita yrittäjät voivat kuunnella ja katsella niitä itselleen sopivana aikana KOSEKin YouTube-kanavalta.

Matkailuyritysten aktivointi ja verkostoituminen on jatkunut Reittien ja matkailupalveluiden Keski-Pohjanmaa – hankkeessa. Alalle on hankkeen aikana perustettu jo kymmenkunta uutta yritystä, ja mielenkiintoisia ja kauniita keskipohjalaisia luonto- ja maisemareittejä on merkitty www.outdooractive.com – sivustolle kaikkien käyttöön. Lähimatkailu kasvattaa suosiotaan, ja Keski-Pohjanmaalta löytyy niin erämaisia kuin saaristomaisemassa kulkevia upeita reittejä ja kohteita sekä erinomaisia matkailupalveluja. Näihin kannattaa tutustua kesälomalla. KOSEKin henkilökunta on jälleen tehnyt erinomaista työtä alueen elinkeinojen kehittämiseksi, kiitos heille aktiivisuudesta.

Vietämme kesälomia ja pidämme toimistomme heinäkuun suljettuna. Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

Anne Pesola
toimitusjohtaja
Kokkolanseudun Kehitys Oy
anne.pesola@kosek.fi
p. 044-7809097