15.5.2019

Kvartaaliteema moderni rekrytointi

Meneillään oleva kvartaaliteemamme kiinnittää huomiota rekrytointiin ja sen kehittämiseen yrityksissä.

Osaavan työvoiman rekrytointi haastaa yrityksiä ympäri Suomen. Myös Kokkolassa työvoiman saatavuus aiheuttaa haasteita alueemme yrityksille. Saatavuusongelmaan on luonnollisesti monia syitä ja ratkaisumalleja. Yksi monista on yrityksen rekrytointiprosessin tarkasteleminen ja kehittäminen.

KOSEKin ydintoimintaan kuuluu yritysten kehittäminen ja tukeminen. Haluammekin siihen liittyen nostaa esiin yrityksien rekrytointiosaamisen kehittämisen, ja eri rekrytointityökalujen tehokkaan käytön muuttuvassa toimintaympäristössä.

Teemaan liittyen tulemme julkaisemaan artikkelin, joka kertoo kolmen alueemme yrityksen tavoista ja työkaluista rekrytointiin liittyen, sekä järjestämme 23.5. tilaisuuden, jossa yrittäjät pääsevät kuulemaan mm. hyvän HR-toiminnan merkityksestä, digitaalisesta osaajien etsinnästä, ja työnantajamielikuvan vaikutuksesta rekrytointiin. Puhujina on aihepiirin ammattilaisia alueeltamme ja pk-seudulta. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille alueen yrittäjille.

KOSEK nostaa toiminnassaan esiin kvartaaliteemojen kautta ajankohtaisia teemoja. Käytännössä teemat näkyvät aiheen ympärille rakennetuissa valmennuksissa, seminaareissa, tapahtumissa ja julkaistavissa artikkeleissa. Osa tapahtumista on myös katsottavissa jälkikäteen videotallenteena KOSEKin YouTube-kanavalla.