14.5.2019

Kivijalkaliike, laajenna palvelusi koko Keski-Pohjanmaalle

Miten kokkolalaisen kivijalkaliikkeen palvelut saadaan koko Keski-Pohjanmaan käyttöön?

Kesäsesongin kynnyksellä käynnistetään uudenlainen mahdollisuus tuoda alueen palvelut lähemmäksi jokaista. Centria-ammattikorkeakoulun Vaste-hanke käynnistää kesäkuussa pakettipistetoiminnan, jonka kautta yritykset ja yksityishenkilöt voivat lähettää paketteja Keski-Pohjanmaan alueella.
Pakettipisteiden vihreä ilme kuvastaa ympäristöystävällistä kuljetusta. Toiminnassa käytetään olemassa olevia logistiikkareittejä, jolloin hukkakilometreiltä säästytään. Vastepiste yhdistää kuljetukset ja optimoi reitit ympäristöystävällisen toiminnan takaamiseksi.

Toiminnassa on mukana paikallisia logistiikkayrityksiä, ja tarkoituksena on elävöittää alueen yritysten toiminnan mahdollisuuksia. Pakettipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Kaustisella, Toholammilla, Alaviirteellä ja Perhossa. Maakuntien pakettipisteisiin on mahdollista tilata esimerkiksi Kokkolassa toimivan erikoisliikkeen tuotteita. Samaan tapaan maakunnista liikkuu tavaraa Kokkolan tai muiden pakettipisteiden välillä. Vastepisteet taipuvat myös vaikkapa Facebook-kirppisostosten lähetykseen Keski-Pohjanmaalla.

Palvelu ei ole enää sidottu aukioloaikoihin
Kuluttaja saa paikallisen pakettipistetoiminnan myötä tehokkaampaa palvelua, nopeammin, tehokkaammin sekä ympäristö huomioiden. Asiakas ei ole enää sidottu aukioloaikoihin tai liikkeen sijaintiin, vaan pystyy hyödyntämään alueen palveluita laajasti. Sesongin tuotteet tai koneiden varaosat liikkuvat pakettipisteiden välillä jouhevasti ja nopeasti.

Vastepiste on täysin Keski-Pohjanmaalainen palvelu, joka toteutetaan paikallisten toimijoiden kanssa alueen yrityksille ja asukkaille. Toimintaa on kehitetty yhdessä alueen yrittäjien kanssa vastaamaan tämän päivän haasteisiin.
Yrittäjä, tehosta palveluasi Keski-Pohjanmaan alueella! Tue paikallista ja ympäristöystävällistä logistiikkaa, ja käytä Vastepistettä!

Vaste on Centria-ammattikorkeakoulun EAKR-rahoitettu hanke, jossa kehitetään vähähiilisyyttä tukevia logistiikkaratkaisuja digitalisaation keinoin. Hankkeessa pilotoitava digitaalinen Vaste-alusta tuo yhteen alueen kuljetustarpeet ja kuljettajat. Vastepiste-toimintaan voit osallistua 1.6.-30.9.2019 välisenä aikana.

Mikä on Vastepiste?
Vastepiste on Keski-Pohjanmaalainen, paikallisten toteuttama, ympäristöystävällinen toimituspalvelu. Vastepiste-palvelua voi hyödyntää yksityishenkilöt ja yritykset. Pakettisi kuljetetaan kolmen päivän sisällä olemassa olevia runkolinjoja hyödyntäen. Näin toimituksesta ei koidu ylimääräisiä ympäristöhaittoja.
Missä Vastepisteet sijaitsevat?

Voit lähettää pakettisi seuraavien Vastepisteiden välillä:
- Minimani, Tehtaankatu 43, Kokkola
- Port Tower, Pohjoinen Satamatie 330, Kokkola
- K-Market Kaustinen, Terveystie 1, Kaustinen
- K-Market Lampintori, Ullavantie 11, Toholampi
- K-Market Ikiliikku, Hietaniementie 1, Perho
- Alaviirteen nuorisoseurantalo, Alaviirteentie 37, Alaviirre

Miten lähetän paketin?
Tilaa paketin toimitus Vastepisteiden välillä osoitteessa www.vastepiste.fi. Vie paketti 24h tunnin sisällä lähetyspisteeseen. Vastaanottaja saa avauskoodin, kun tilaus on noudettavissa.

Kuinka paljon paketin lähettäminen maksaa?
Paketin lähettäminen pilottijakson aikana maksaa 3€.
Minkä kokoisia paketteja voi lähettää?
Pakettiluukkuja on neljää kokoa S-XL. Isoimpaan laatikkoon mahtuu mikroaaltouunin kokoinen paketti. Kaikki pakettikoot ovat saman hintaisia.

Miten liityn kuljettajaksi?
Vastepiste on kaikille avoin järjestelmä, johon voi liittyä kuljettajaksi kuka tahansa yrittäjä. Mikäli kuljettajaksi liittyminen kiinnostaa, ota yhteyttä janne.kansakoski@centria.fi

Lisätietoja:
Janne Känsäkoski
janne.kansakoski@centria.fi
Centria ammattikorkeakoulu